کشورهای عضو اوپک و روسیه در باره تمدید پیمان کاهش تولید نفت به توافق مقدماتی رسیدند. گفتوگوها برای مدت زمان این توافق یکم و دوم ژوئیه انجام خواهد شد. وزیر نفت ایران هم برای شرکت در اجلاس وزیران به وین سفر میکند اما تهران نقشی در توافق کاهش تولید ندارد.
وزیران انرژی کشورهای عضو اوپک و روسیه برای گفتوگو در باره توافق کاهش تولید نفت به وین سفر کردند. دور تازه گفتوگو میان اعضای اوپک و روسیه از دوشنبه یکم ژوئیه به مدت دو روز آغاز خواهد شد.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، شنبه ۲۹ ژوئن پس از دیدار با محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی، اعلام کرد که مسکو با ادامه توافق برای کاهش تولید نفت به شکل فعلی موافق است اما در باره مدت زمان آن تصمیم نگرفته است.
خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان سعودی اما مدت زمان ادامه توافق برای کاهش تولید را ۹ ماه اعلام کرد.
او صبح یکشنبه ۳۰ ژوئن/ ۹ تیر گفت که اعضای پیمان کاهش تولید نفت معتقدند که «تقاضا کاهش یافته» و بازار انرژی تا ۹ آینده توازن خود را به دست خواهد آورد.
کشورهای عضو اوپک و غیراوپک آخرین بار دسامبر ۲۰۱۸ برای کاهش تولید یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه نفت در روز به توافق رسیدند.
توافق برای کاهش تولید از سال ۲۰۱۷، به دنبال سقوط قیمت نفت میان اعضای اوپک و غیراوپک امضاء و چند مرتبه تمدید شد.
کویت و عربستان سعودی دو عضو اوپک این توافق خواستار تمدید آن به مدت ۹ ماه هستند اما پوتین گفته که روسیه هنوز در باره تمدید توافق به مدت شش ماه یا ۹ ماه تصمیم نگرفته است.
با این حال وزیر انرژی عربستان سعودی گفت که ریاض و مسکو برای تمدید پیمان کاهش تولید به مدت ۹ ماه به توافق رسیدهاند.
وزیر نفت ایران هم برای حضور در نشست وزیران انرژی اوپک به وین سفر میکند اما ایران در پیمان کاهش تولید نقشی ندارد.
صادرات روزانه ایران پس از تشدید تحریمهای آمریکا به ۳۰۰ هزار بشکه در ماه ژوئن کاهش یافت. تهران امیدوار است که با اجرای اینستکس و توافق با اتحادیه اروپا بتواند صادرات بیش از یک میلیون بشکه در روز را حفظ کند. خواستهای که با توجه به روابط ایران و دیگر اعضای اوپک در حوزه خلیج فارس دست نیافتنی به نظر میرسد.
در همین زمینه: