محمود صادقی و پروانه سلحشوری، نمایندگان مجلس شورای اسلامی به رفتار خشونت‌آمیز نیروی انتظامی با یک دختر جوان معترض به حجاب اجباری اعتراض کردند و آن‌را موجب ایجاد جو متشنج و بردن آبروی جمهوری اسلامی دانستند. مجلس در این‌باره از وزیر کشور سوال خواهد کرد. نیروی انتظامی اعلام کرده که دو مامور دخیل در این ماجرا را عزل کرده است.

نمایی از ویدیوی درگیری مأموران لباس شخصی با یک دختر معترض ایرانی در یکی از پارک‌های تهران احتمالاً پارک تهرانپارس در روز شنبه یکم تیر ۹۸

به‌دنبال انتشار فیلمی از خشونت نیروی انتظامی با یک دختر جوان در پارکی در تهرانپارس، پروانه سلحشوری، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و کمیسیون زنان، از طرح سوال از وزیر کشور در مورد برخورد نیروی انتظامی خبر داد. به نوشته خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) و به نقل از سلحشوری سه‌شنبه ۴ تیر۳۰ نماینده در تذکر کتبی به وزیر کشور خواستار توضیح در این باره شدند و همچنین سوال از وزیر کشور دراین‌باره به جریان افتاده است.

در ویدئویی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده، یک مرد لباس شخصی با پیراهن سفید، دختر جوانی را با خشونت و در حالی که او جیغ می‌زند به طرف خودروی پلیس می‌کشاند و او را به زور داخل خودرو روی صندلی عقب پرت می‌کند. راننده خودروی پلیس که او هم لباس شخصی به تن دارد و دست‌کم سه نفر لباس شخصی دیگر و یک مأمور زن گشت ارشاد، به این صحنه نگاه می‌‌کنند. یک مأمور پلیس و لباس شخصی‌های دیگر مراقب‌اند که کسی در اعتراض به این خشونت وارد عمل نشود. مرکز اطلاع‌رسانی پلیس تهران بزرگ دوشنبه ۳ تیر با انتشار اطلاعیه‌ای ادعا کرد که پتج دختر و پسر را در روز شنبه یکم تیر به خاطر «نارضایتی و اعتراض افراد حاضر در پارک» بازداشت کرده است. پلیس تهران در این اطلاعیه بازداشت‌شدگان را به «نداشتن پوشش مناسب، رفتار غیرطبیعی و مصرف مواد مخدر» متهم کرده است.

واکنش در مجلس

پروانه  سلحشوری با اشاره به این ویدیو و همچنین مورد راننده اسنپ گفت: این نوع رفتارها که «به اسم امر به معروف و نهی از منکر انجام شده‌اند» اعتماد را از بین برده و «باعث اغتشاش و ایجاد جو متشنج در جامعه» شده‌اند. سلحشوری از اعمال قدرت علیه «کسانی که حامی ندارند» انتقاد کرد و گفت: «اینکه عده‌ای حس کنند قدرت داشته و همه کاره هستند و می‌توانند انگ زده و با کسانی که حامی نداشته، برخورد کنند قابل قبول نیست».

محمود صادقی، دیگر نماینده مجلس شورای اسلامی نیز سه‌شنبه در جلسه علنی مجلس نسبت به این برخورد نیروی انتظامی تذکر داد و گفت:

«رفتار خشن و شرم آور یکی از مأموران نیروی انتظامی با دختری در یکی از پارکهای تهران باعث جریحه دار شدن احساسات جامعه و خدشه وارد شدن به وجهه نظام جمهوری اسلامی ایران گردید».

به نوشته ایسنا، صادقی این رفتار را «موجب ایجاد کینه و بدبینی در مردم» و عاری از تاثیر مثبت خواند. به گفته او سوال از وزیر کشور «صوری» خواهد بود چرا که نیروی انتظامی از حیطه نظارت مجلس خارج و «به ظاهر» تحت نظارت دولت است:

«متأسفانه نیروی انتظامی که به ظاهر تحت نظارت وزارت کشور است از نظارت مجلس مصون است و ما به صورت صوری به وزیر کشور تذکر می‌دهیم برحسب این وظیفه صوری به وزیر کشور تذکر می‌دهم که وظیفه خود را در نظارت بر رفتار نیروی انتظامی اعمال کند».

واکنش نیروی انتظامی

از سوی دیگر حسین رحیمی فرمانده انتظامی پلیس تهران بزرگ با تکرار ادعای پیشین مبنی بر «حالت غیر عادی» دختر جوان و القای ضمنی «مصرف موارد مخدر» اعلام کرد که «دو مأمور ناجا نیز به دلیل برخورد نامناسب با بانوان در این پارک از مسئولیت خود عزل شدند».

پیشتر سرهنگ عبدالوهاب حسنوند سرکلانتر شرق تهران در یک گفت‌وگوی تلویزیونی خطای مامور لباس‌شخصی را پذیرفته و گفته بود: «مأمور عصبانی شده اما ما خطای مأمور را اصلاً نمی‌پذیریم. مأمور ما هم خطا کرده و ما خطای مأمور را نمی‌پذیریم. ما با مأمور متخلف برخورد خواهیم کرد و قطعاً با این فرد هم برخورد خواهد شد.»

جمهوری اسلامی علاوه بر برخورد خشونت‌آمیز، برای معترضان به حجاب اجباری جریمه‌های مالی و حبس اعمال می‌کند. اوایل خرداد سال جاری سردار سلیمان ملک‌زاده، جانشین معاون حقوقی و امور مجلس نیروی انتظامی اعلام کرد که زنانی که بدون حجاب در معابر و انظار عمومی ظاهر شوند به حبس از ۱۰ روز تا ۲ ماه و یا از ۵۰ هزار تا ۵۰۰ هزار ریال جزای نقدی محکوم می‌شوند.

در همین زمینه: