علی لاریجانی رئیس دوباره مجلس شورای اسلامی شد. مهم اما شکست علی مطهری در رایگیری برای نایب رئیسی بود. عبدالرضا مصری جایگزین او شد. محمدرضا عارف هم همانند قبل برای ریاست مجلس رای نیاورد.
در آخرین سال فعالیت دهمین دوره مجلس شورای اسلامی، علی لاریجانی برای دوازدهمین سال پیاپی به عنوان رئیس مجلس انتخاب شد. او توانست بیش از دو رقیب دیگرش، محمدرضا عارف و عبدالرضا مصری، رای کسب کند.
به گزارش رسانههای داخلی ایران، لاریجانی با ۱۵۵ رای در سمت خود ابقاء شد و «فراکسیون امید» که محمدرضا عارف را به عنوان نامزد اختصاصی معرفی کرده بود، تنها توانست ۱۰۵ رای برای او به دست بیاورد. جواد ابطحی دیگر نامزد ریاست مجلس هم فقط ۹ رای کسب کرد.
پیش از این برخی منابع خبری از «ائتلاف» نمایندگان وابسته به «جبهه پایداری» و «اصولگرایان» برای پایان دادن به ریاست علی لاریجانی خبر داده بودند.
۲۵ تن از نمایندگان «جبهه پایداری» یک روز قبل از برگزاری انتخابات هیئت رئیسه مجلس، اعلام کرده بودند که به لاریجانی رای نخواهند داد.
اما نتیجه انتخابات درونی مجلس نشان میدهد که «رایزنیهای بیرون از مجلس» برای ابقاء لاریجانی به ثمر نشست و او برای آخرین سال نیز ریاست مجلس دهم را برعهده خواهد داشت.
به گزارش کانال تلگرامی «امتداد»، نزدیک به «فراکسیون امید»، اگرچه رایزنیهای بیرون از مجلس به ابقاء لاریجانی انجامید اما مانع حضور دوباره علی مطهری در مقام نایب رئیس مجلس شد. مطهری در رقابت با عبدالرضا مصری، از رسیدن با جایگاه فعلیاش باز ماند اما مسعود پزشکیان، دیگر عضو «فراکسیون امید» توانست در جایگاهش ابقاء شود.
امتداد به نقل از برخی از نمایندگان «حمایتهای بیرونی برای حذف مطهری» را دلیل اصلی عدم موفقیت او در انتخابات هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی گزارش کرد.
براساس این گزارش، نمایندگان «فراکسیون مستقلین» که در دورههای قبلی به علی مطهری رای دادند، این بار از او حمایت نکردند و لاریجانی نیز در مقابل رای نمایندگان جبهه پایداری، از حمایت از مطهری دست کشید.
مطهری پیش از این برای سه سال نایب رئیس مجلس بود، اما در این دوره با ۱۲۸ رای رقابت را به مصری که ۱۴۳ رای به دست آورد، واگذار کرد.
نمایندگان مجلس محمدعلی وکیلی، سیدامیرحسین قاضیزادههاشمی، علیاصغر یوسفنژاد، علیرضا رحیمی، احمد امیرآبادیفراهانی و اکبر رنجبرزاده را نیز به عنوان دبیران هیئت رئیسه برگزیدند.
بهروز نعمتی، محمد آشوری تازیانی و اسدالله عباسی نیز با رای نمایندگان در جایگاه ناظر هیئت رئیسه مجلس، ابقاء شدند.
این آخرین انتخابات هیئت رئیسه دهمین دوره مجلس شورای اسلامی است و میتواند نمایانگر ائتلاف گروههای سیاسی برای انتخابات اسفند امسال باشد.
در همین زمینه:
” کنه ” وقتی به جایی چسبید که دیگر
ول نمی کند ؛ با رای گیری یا استدلال
یا حتی خواهش و تمنا هم ول نمی کند .
حتی زالو هم وقتی به اندازهء کافی
خون بمکد خودش رها کرده و می افتد.
اما کنه را حتما با مداخلهء پزشکی و
استفاده از سموم می توان جدا کرد .
البته بعید است با این روشها بتوان
حتی یک لاریجانی را از جایش کند .
کیوان / 26 May 2019