سخنگوی قوه قضاییه روز سه‌شنبه ۳۱ اردیبهشت جزییات حکم قطعی صادر شده برای حسین هدایتی و چند متهم دیگر پرونده بانک سرمایه را اعلام کرد. به گفته غلامحسین اسماعیلی، حسین هدایتی به جرم اخلال عمده در نظام پولی کشور به تحمل ۲۰ سال حبس و انفصال دائم از خدمات دولتی و رد مال معادل ۴۸۸ میلیارد تومان به نفع بانک سرمایه و تحمل ۷۴ ضربه شلاق در انظار عمومی محکوم شده است.

حسین هدایتی در دادگاه

بر اساس دستور ۲۰ مرداد ۹۷ علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، در پاسخ به پیشنهاد صادق آملی لاریجانی، رئیس وقت قوه قضاییه، رأی صادره در دادگاه ویژه مبارزه با جرایم اقتصادی به جز در مورد مجازات مرگ (اعدام)، قطعی و غیرقابل تجدیدنظر خواهی است. این دستور که خلاف قوانین قضایی جمهوری اسلامی درباره تجدیدنظرخواهی احکام در دادگاه‌هاست، تا دو سال قابل اجراست.

به گفته سخنگوی قوه قضاییه اما متهم دیگر این پرونده، سیدمهدی موسوی‌نژاد، به جرم اخلال در نظام اقتصادی به تحمل ۱۵ سال حبس و محرومیت دائم از مشاغل دولتی و استرداد ۹۳۰ میلیارد ریال در حق بانک سرمایه و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده است.

علی‌اکبر یقینی هم به جرم معاونت در اخلال در نظام اقتصادی به ۱۰ سال حبس و محرومیت دائم از مشاغل دولتی و مجتبی کیان‌پیشه، به جرم معاونت در اخلال در نظام اقتصادی به تحمل پنج سال حبس محکوم شده است.

حسین هدایتی دولابی اما در میان این متهمان چهره‌ای مشهور است. «پدرخوانده فوتبال ایران»، عضو سابق سپاه پاسداران است که با مداحان حکومتی هم ارتباط نزدیکی داشته است. بیشترین شهرت او به دلیل کمک‌های مالی کلانش به باشگاه پرسپولیس در اواخر دهه ۸۰ است. او سال گذشته پس از چند ماه بازداشت با وثیقه‌ای ۲۰۰ میلیارد تومانی از زندان آزاد شد.

هدایتی در پرونده بانک سرمایه به دلیل بدهکاری هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی به این بانک محاکمه شد.

حکم صادر شده برای هدایتی در حالی اعلام شد که قاضی اسدالله مسعودی، رئیس شعبه سوم دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران و مفسدان اقتصادی روز سه‌شنبه ۲۴ اردیبهشت از صدور حکم او خبر داده و گفته بود این حکم در روزهای آینده ابلاغ می‌شود.

این در حالی‌ست که اولین جلسه رسیدگی به اتهام‌های ۳۱ متهم دیگر پرونده بانک سرمایه از روز سه‌شنبه ۲۴ اردیبهشت آغاز شده است.

پرونده بانک سرمایه بیش از ۷۰ متهم دارد. این متهمان هشت مدیر بانک سرمایه و ۲۱ نفر از کارکنان این بانک هستند. محمدهادی رضوی، داماد محمد شریعتمداری، وزیر تعاون، کار و امور اجتماعی دولت روحانی و از سرمایه‌گذاران سریال شهرزاد، یکی دیگر از متهمان معروف این پرونده است.

پیش از این سه متهم دیگر پرونده بانک سرمایه یعنی علی بخشایش، مدیرعامل سابق این بانک، پرویز کاظمی، رئیس سابق هیات مدیره این بانک و وزیر رفاه دولت نهم و محمدرضا توسلی، عضو سابق هیات مدیره این بانک، به ۲۰ سال زندان، شلاق و انفصال از خدمات دولتی محکوم شدند.

موضوع پرونده بانک سرمایه در ارتباط با غارت صندوق ذخیره فرهنگیان است. فرهنگیان بازنشسته از سال گذشته تاکنون بارها برای گرفتن حقوق ضایع شده خود تجمع‌های اعتراضی برپا کرده‌اند.

حسین هدایتی اما در جریان آخرین جلسه دادگاهش گفته بود:

«چهار سال است در دادسرای ناحیه سه شعبه ۱۲ علیه فیروز دولت‌آبادی طرح شکایت کرده‌ام، اما هنوز ترتیب اثر داده نشده است. به سراغ حمید حاجیان که یک وکیل با نفوذ است و ۵۰ میلیارد تومان پول بنده را خورده و برده است، بروید. حاجیان گفته بود که اگر اسمش را در دادگاه ببرم از من شکایت می‌کند.»

حمید حاجیان، وکیل پایه یک دادگستری چهارشنبه شب چهارم اردیبهشت به ضرب گلوله در خیابان کامرانیه تهران به قتل رسید.

رسانه‌ها در ایران درباره ارتباط احتمالی قتل این وکیل دادگستری و اظهارات حسین هدایتی گمانه‌زنی کردند. وکیل متهم اما هر رابطه‌ای را تکذیب کرده است:


 در همین زمینه