به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس در ماه آینده (ژوئن/ خرداد) کنفرانسی با حضور نمایندگان آمریکا و تشکیلات خودگردان فلسطین در بحرین آغاز به کار می‌کند. در این کنفرانس بخش اقتصادی طرح صلح کاخ سفید موسوم به «معامله قرن» با نمایندگان تشکیلات خودگردان فلسطین به بحث گذاشته می‌شود.

محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین

کاخ سفید شامگاه یکشنبه ۱۹ مه/ ۲۹ اردیبهشت اعلام کرد که هدف از برگزاری کنفرانس بحرین با حضور نمایندگانی از تشکیلات خودگردان فلسطین گفت‌وگو درباره مزایای اقتصادی در طرح موسوم به «معامله قرن» برای فلسطین است. بنا به بیانیه کاخ سفید در نشست بحرین وجه سیاسی طرح یاد شده از جمله حاکمیت بر بیت‌المقدس (اورشلیم) به بحث گذاشته نمی‌شود.

جرد کوشنر، مشاور و داماد دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا چهارشنبه ۱۷ آوریل/ ۲۸ فروردین گفت از طرح کاخ سفید برای صلح در خاورمیانه پس از تشکیل کابینه نتانیاهو و بعد از ماه رمضان در اواسط ژوئن / خرداد سال جاری رونمایی می‌شود:

«ما همه می‌بایست در پی یک سازش منطقی باشیم تا بتوانیم به صلح دست بیابیم.»

مقامات تشکیلات خودگردان فلسطین تاکنون از برگزاری کنفرانس بحرین استقبال نکرده‌اند. جرد کوشنر که معمار اصلی سیاست‌های دولت آمریکا در امور خاورمیانه است،   در سخنانی در انستیتو واشنگتن وعده داد که «طرح قرن» سبب بهبود وضع اقتصادی فلسطینیان می‌شود.  دولت ترامپ کمک ۲۰۰ میلیون دلاری به کرانه باختری و نوار غزه را قطع کرده است.

پس از آنکه دولت ترامپ بیت‌المقدس (اورشلیم) را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخت، تشکیلات خودگردان فلسطین اعلام کرد با دولت آمریکا درباره صلح مذاکره نمی‌کند. فلسطینی‌ها در پی تشکیل یک دولت مستقل در کرانه باختری، در شرق بیت‌المقدس و در نوار غزه‌اند.

تشکیلات خودگردان فلسطین شهرک‌های یهودی‌نشین در کرانه باختری را غیرقانونی می‌داند. بر اساس کنوانسیون ژنو، شهرک‌سازی در مناطق اشغالی ممنوع است. اسرائیل اما می‌گوید شهرک‌سازی در کرانه باختری از نظر تاریخی و به لحاظ مذهبی حق اوست و از نظر مذهبی نیز کرانه باختری یک سرزمین یهودی است.

دونالد ترامپ شامگاه دوشنبه ۵ فروردین / ۲۵ مارس، پیش از برگزاری انتخابات پارلمانی اسرائیل حاکمیت این کشور بر بلندی‌های جولان را به رسمیت شناخت.  رئیس جمهوری آمریکا اواخر دسامبر ۲۰۱۷ نیز در یک اقدام جنجالی اورشلیم را به‌ عنوان پایتخت اسرائیل به‌‌رسمیت شناخت و روند انتقال سفارت از تل‌آویو به اورشلیم را آغاز کرد. این اقدام تلاش‌ها برای برقراری صلح در خاورمیانه را از بین برد و مخالفت جهان عرب و متحدان غربی آمریکا را در پی داشت.

بیشتر بخوانید: