جلیقه‌زردهای فرانسه در بیست و پنجمین هفته متوالی در خیابان‌های شهرهای مختلف فرانسه، از جمله پاریس، مارسی، لیون، و نیس تظاهرات کردند. در برخی شهرها طرفداران محیط‌زیست و جلیقه‌زردها با یکدیگر همراه شدند و تظاهرات مشترک برگزار کردند. گروهی از جلیقه‌زردها نیز در فرودگاه شارل دوگل تحصن کردند و علیه خصوصی‌سازی شعار سر دادند.

Protesters stand holding a French flag near the Arc de Triomphe on the Place de l'Etoile in Paris during an anti-government demonstration called by the "Yellow Vest" (Gilets Jaunes) movement on January 12, 2019. - Thousands of anti-government demonstrators marched in cities across France on January 12 in a new round of "yellow vest" protests against the president, accused of ignoring the plight of millions of people struggling to make ends meet. (Photo by Bertrand GUAY / AFP)
جلیقه‌زردهای فرانسه برای بیست و پنجمین هفته متوالی تظاهرات کردند. عکس از آرشیو

به گزارش خبرگزاری «اسوشیتدپرس»، تظاهرات جلیقه‌زردها در پاریس شنبه ۴ آوریل / ۱۴ اردیبهشت کم‌تعدادتر بود ــ در مقایسه با هزاران نفری که در تظاهرات سالانه روز کارگر در یکم مه / ۱۱ اردیبهشت به خیابان‌ها آمدند.

تظاهرات روز کارگر که از سوی اتحادیه‌های کارگری سازماندهی شده بود با خشونت همراه شد. ویدئوهای ضبط شده از سوی معترضان روز کارگر درگیری میان پلیس و معترضان را نشان می‌داد. در برخی از این ویدئوها اقدامات خشن پلیس آشکار می‌شود؛ از جمله فرو کردن باتون در شلوار یک معترض، پرت کردن سنگ و سیلی زدن به یکی دیگر از معترضان. وزارت کشور وعده رسیدگی به شکایات و مجازات متخلفان احتمالی را داده بود.

تدابیر امنیتی این شنبه در مقایسه با روز کارگر به وضوح کمتر بود و خشونتی گزارش نشد.

تظاهرات در شهرهای اطراف فرانسه از جمله نیس، مارسی، و لیون نیز برگزار شد. در این شهرها طرفداران محیط زیست و جلیقه‌زردها نیروهایشان را تجمیع کردند.

اسوشیتدپرس همچنین گزارش داد که گروهی از جلیقه‌زردها نیز با تظاهرات در فرودگاه شارل دوگل پاریس، برنامه‌های خصوصی‌سازی را محکوم کردند.

ده‌ها هزار جلیقه‌زرد از نوامبر سال گذشته میلادی حرکت خود را علیه سیاست‌های نئولیبرالی مکرون آغاز کردند. آنها هر شنبه به خیابان‌ها آمدند و برخی از اعتراضات آنها در پاریس و سایر شهرهای فرانسه به خشونت کشیده شد.

امانوئل مکرون برای تسکین اعتراضات گفت‌و‌گوی ملی ترتیب داد. او همچنین تحت فشارها ناچار شد مسیر اصلاحات اقتصادی خود را تغییر دهد. او چندی پیش اعلام کرد که برای کاستن اعتراضات در کشورش قصد دارد مالیات‌ها را کاهش دهد، حقوق‌ بازنشستگان را افزایش دهد، تغییراتی در خدمات رفاهی ایجاد کند، اصلاحاتی در دستگاه دولتی ایجاد کند و نگذارد که بیمارستان‌ها و مدارس به‌دلایل مالی تعطیل شوند.

با وجود کوتاه آمدن دولت مکرون در برابر جلیقه ‌زردها، آن‌ها تا کنون وعده‌های رئیس ‌جمهوری را کافی ندانسته‌اند و خواستار تغییر مسیر اصلاحات اقتصادی او در فرانسه هستند. آن‌ها همواره از مالیات بالا و سیاست‌های مکرون در حمایت افراطی از صاحبان سرمایه شکایت داشته‌اند. جلیقه‌زردها همچنین طرح «گفت‌و‌گوی ملی» مکرون را کلماتی توخالی و کارزار تبلیغاتی او برای شرکت در انتخابات ماه مه پارلمان اروپا می‌دانند.

تا کنون سه فهرست از نامزدهای جلیقه‌زردها برای شرکت در انتخابات پارلمان اروپا اعلام شده است.


در همین زمینه: