دادستان کل کشور در مراسم معارفه علی القاصی مهر، دادستان تهران، با مخاطب قرار دادن وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات دولت حسن روحانی از راه نیفتادن شبکه ملی اینترنت به سختی انتقاد کرده و گفته است اینکه دولت فضای مجازی را اصلاح نمیکند، برای قوه قضاییه قابل تحمل نیست.
محمدجعفر منتظری از محمدجواد آذری جهرمی پرسیده است چرا برای راهاندازی شبکه ملی اینترنت که «مصوب رهبری» است، اقدامی نکرده:
«این فریاد را کجا ببریم و وقتی رهبر و مردم و قوه قضاییه میخواهند، چرا کوتاهی میکنید؟ آقای وزیر ارتباطات طبق مصوبه شورای فضای مجازی شبکه داخلی را باید تقویت کنید. چرا تاکنون نکردید؟»
به گفته منتظری سرمایهای که باید برای تقویت شبکههای داخلی هزینه میشده تا جایگزین تلگرام و «اینستاگرام جهنمی» شوند، صرف نشده و دولت کوتاهی کرده است:
«میدان دادن به شبکههای خارجی و در اختیار داشتن پهنای باند زیاد برای چیست؟ مگر طبق مصوبه شورای فضای مجازی شما مکلف نبودید که پهنای شبکه خارجی را محدود و بر شبکههای داخلی اضافه کنید. چرا نکردید؟ جواب بدهید. من مدعی مردم هستم.»
این سخنان منتظری در حالی مطرح شده است که تلگرام در ایران فیلتر است و گاه و بیگاه زمزمههایی درباره فیلتر کردن اینستاگرام نیز به گوش میخورد.
دادستان کل کشور اما در ادامه انتقادها از وضعیت فضای مجازی در ایران به قتل یک روحانی در همدان اشاره کرده و گفته است:
«این شبکههای جهنمی تلگرام و اینستاگرام در دست خارج است و بعد شما در سخنرانی به گونهای سخن میگویید که اجرای سند ۲۰۳۰ را تقویت میکند.»
منتظری با اشاره به پروندههایی که در دادسرای مبارزه با جرایم رایانهای تشکیل میشوند، این پروندهها را شرمآور خوانده و منشا آنها را «رها بودن فضای مجازی» دانسته است:
«این فضا آسیبی برای کشور شده است. ما نمیگوییم فضای مجازی نیاز نیست اما آنچه که مدنظر رهبری و قوه است این است که مدیریت شود و مسئولیتش متوجه وزارت ارتباطات و بیشترین وظایف در اختیار وزیر ارتباطات است.»
فسادهای بانکی، محصول کوتاهی مدیران
دادستان کل کشور در بخش دیگری از صحبتهای خود در مراسم معارفه علی القاصی مهر به عنوان دادستان تهران، زمینه بسیاری از فسادها در بانکها و ارز را محصول کوتاهی مدیران دانسته است:
«بسیاری از فسادها در زمینه بانکها و ارز مربوط به کوتاهیهایی است که مدیران دارند، چرا باید بانک مرکزی ارز دولتی چهار هزار و ۲۰۰ تومانی را به یک گروه بدهد؟ من پیگیری کردم و توانستم یک لیست دو هزار و ۵۰۰ نفری بگیرم و ببینم این افراد چه کسانی هستند و پول را کجا بردهاند. به دادستان سابق هم گفتم بررسی کند و ۱۵۰ مورد بررسی شده است. اگر بانک مرکزی نظارت میکرد آیا مفاسد ایجاد میشد؟ در بانکها برای پرداخت تسهیلات ببینید چه فسادهایی که ایجاد نمیشود.»
محمدجعفر منتظری تأمین امنیت در همه حوزهها را از جمله وظایف دادستان دانسته و ایجاد امنیت قضایی را بسیار مهم خوانده است.
او مساله مهم دیگر را مبارزه با فساد عنوان کرده و گفته است فساد تنها متوجه قوه قضاییه نیست:
«ما معتقدیم و ثابت میکنیم که مبارزه با فساد متوجه دستگاههای اجرایی است. باید آنها به گونهای عمل کنند که بستر فساد فراهم نشود. من معتقدم درصد بیشتر مبارزه با فساد با خود دستگاههای اجرایی است و از وزیر تا مدیران و رؤسای بانکها و … در نظارتشان آنگونه عمل کنند که کسی زمینه انجام فساد نداشته باشد.»
- در همین زمینه