دادستان جدید تهران در مراسم معارفه‌اش در سمت تازه با حمله به فضای مجازی گفت این فضا نباید پایگاهی برای تخریب آبروی دیگران و زیر سوال بردن نظام شود. علی القاصی مهر در عین حال گفت باید از فضای مجازی استفاده درست شود.

علی القاصی مهر، دادستان جدید تهران

او روز شنبه ۱۴ اردیبهشت در مراسم معارفه خود به جای عباس جعفری دولت‌آبادی گفت:

«آنچه مهم است این است که ما در میدان عمل و میدان کار برای مردم ثابت کنیم تا چه اندازه توانسته‌ایم مطالبات آنها را پاسخ بگوییم.»

به گفته القاصی مهر، یکی از مواردی که باید در مجموعه قضایی مورد توجه ویژه قرار بگیرد، «میزان پاسخگویی مجموعه قضایی در قبال مطالبات مردم» است:

«انجام به موقع کار مردم از اموری است که اگر به درستی انجام نشود قطعاً نارضایتی مردم را به دنبال دارد.»

او یکی از آسیب‌های کار قوه قضاییه را حجم بالای ورودی پرونده‌ها و انباشت پرونده‌ها در شعبه‌های قضایی دانست که باید به آن ورود کرد.

این در حالی‌ست که وجود بیش از دو هزار عنوان مجرمانه در قوانین جزایی و مدنی جمهوری اسلامی، باعث می‌شود انجام بسیاری امور عادی جرم تلقی بشود و به تشکیل پرونده قضایی بینجامد.

لایحه قضازدایی و حذف برخی عنوان‌های مجرمانه از قوانین اما از مجلس نهم در حال بررسی‌ست و هنوز به جایی نرسیده است.

یکی دیگر از سرفصل‌هایی که دادستان جدید تهران در سخنان خود به آن پرداخت، «حساسیت مسئولان به پرونده‌های دارای بعد امنیتی» بود:

«وقتی در یک محله‌ای آمار سرقت‌های آن روزانه تکرار می‌شود، ما چه پاسخی می‌توانیم داشته باشیم.»

او گفت جایی که حق است و حق مظلوم باید گرفته شود، هیچ جریانی نمی‌تواند مداخله داشته باشد.

دادستان جدید تهران در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به برخورد با مفاسد اقتصادی گفت:

«یکی از مواردی که باعث سلب اعتماد مردم از مسؤلان می‌شود، فسادهایی است که رخ می‌دهد و قطعاً این موضوع قابل کنترل است. دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی موظفند در شناسایی عناصر فساد و مفسدان توجه بیشتری داشته باشند و هیچ رودربایستی‌ای نباید رخ دهد. در یک پرونده حقوقی می‌بینیم احکامی صادر می‌شود که میلیاردها تومان حقوق بیت‌المال ضایع می‌شود که باید دقت لازم داشته باشیم.»

القاصی مهر همچنین از ضرورت دفاع از «حقوق زندانیان» و نظارت بر بازداشتگاه‌ها و زندان‌ها گفت.

حق درمان و دسترسی به خدمات پزشکی یکی از حقوق زندانیان است که پیوسته از شمار زیادی از زندانیان سیاسی و عادی دریغ می‌شود. از جمله، در حال حاضر نرگس محمدی، فعال مدنی و زندانی سیاسی، نیازمند عمل جراحی و درمان بیماری خود در خارج از زندان است اما مقام‌های قضایی این اجازه را به او نمی‌دهند.

همچنین مواردی از مرگ مشکوک در بازداشتگاه‌ها از جمله مرگ کاووس سیدامامی، استاد دانشگاه و فعال محیط زیست که در جریان پرونده فعالان محیط زیست بازداشت شد و در بازداشتگاه زندان اوین جان باخت، نشان‌دهنده ضرورت توجه و نظارت بر بازداشتگاه‌ها است.