شهزاده سمرقندی – مدتی‌ست که گروهی از دانشجویان ایرانی‌تبار کالیفرنیا در فیسبوک یک کمپین ضد جنگ به نام “چهار دقیقه” برای جلوگیری از جنگ علیه ایران و یا چهار دقیقه برای صلح راه‌اندازی کرده‌اند.

هدف آنها تشویق مردم جهان برای نوشتن نامه به میشل اوباما، بانوی اول ایالات متحده است و خواهان پادرمیانی او برای دست نگه داشتن دولت آمریکا  از جنگ با ایران شده‌اند.
در صفحه فیسبوک این کمپین  چنین آورده شده است:
«این روزها اسرائیل از سویی، وتبلیغات رسانه‌ای آمریکا از سو‌ی دیگر طبل جنگ با ایران را می‌نوازند. جنگبا ایران به هر دلیلی‌ که آغاز شود، فقط و فقط یک قربانی دارد: ملت ایران، مردمی که هنوز فرصت کافی‌ برای التیام زخم‌های جنگ ایران و عراق را پیدانکرده‌اند.
ما ایرانیان عادت نداریم به حرف زدن و باور نداریم به شنیده شدناما وقت تنگ است و خطر جدی. ما نه یک حزبیم و نه یک گروه. نه سیاسی هستیم ونه اهل سکوت. در یک کلام، به هیچ گروه، حزب یا جنبشی وابسته نیستیم. ما یکگروه آدمیم. ایرانی‌ و غیر ایرانی‌. ما از جنگ متنفریم. از خونریزیبیزاریم. به خشونت اعتقاد نداریم. صلح را راه‌حل می‌دانیم. و کشورمان رادوست می‌داریم. ما معتقدیم هیچ سیاستی، هیچ دولتی، هیچ حکومتی و هیچ ملتی‌حق این را ندارد که روی سر مردم بی‌‌دفاع بمب بیاندازد. ظاهراً دوباره نوبتمردم ایران شده‌است.

ما می‌خواهیم بنویسیم. ابزار نوشتن ارزان است ودر دسترس. بنویسیم به همسر رئیس جمهور آمریکا که در کاخ سفید هم وقایعسیاسی را دنبال می‌کند و هم کودکانش را مادر است. به او بنویسیم از اعتراض‌هایمان، از باورهایمان. از خاطراتمان در طول جنگ، از آن‌چه از دست دادیم، واز آن‌چه از ما گرفتند. لطفا شما هم با ما همراه شوید و چند جمله به اوبنویسید.

صدای ما اگر با هم باشیم، چاره‌ای جز پژواک نخواهد داشت.»
این نامه کوتاه با دو زبان انگلیسی و فارسی در صفحه فیسبوک این کمپین و همینطور در تارنمای آن منتشر شده است.
 یاسمن اشکی از بنیان‌گذاران کمپین چهار دقیقه برای صلح می‌گوید، فعالیت‌های ضد جنگ او به تجربه‌های شخصی او برمی‌گردد و این‌که در کودکی هنگام حمله نیروهای هوای عراق به تهران خون او آلوده به مواد شیمیایی می‌شود
ویدیو تبلیغاتی کوتاهی هم در یوتیوب به چشم می‌خورد که طرفداران این کمپین با پیام‌های ضد جنگ در دست عکس‌های خود را گردهم آوره اند.
درباره این کمپین و دامنه گسترش آن با یاسمن اشکی، یکی از بنیان‌گذاران این کمپین گفت‌وگو کرده‌ام. یاسمن خود یکی از آسیب‌دیدگان جنگ ایران و عراق است و در عین حال در آمریکا دوره شیمی درمانی خود را می‌گذراند.
وی در گفت‌وگو با رادیو زمانه اظهار دشت، فعالیت‌های ضد جنگ او به تجربه‌های شخصی او برمی‌گردد و این‌که در کودکی هنگام حمله نیروهای هوای عراق به تهران خون او آلوده به مواد شیمیایی می‌شود. در اثر این آلودگی سیستم امینی بدن او نظم معمولی خود را از دست می‌دهد.
گفته شده است که این نوع بیماری‌ها تنها در جوامع جنگ‌زده به چشم می‌خورد و درمان آن بسیار سخت و گاهی هم ناممکن است.
یاسمن اشکی چهارشنبه، ۱۰ خرداد مهمان ویژه برنامه‌های رادیو زمانه بود و نخست از دلایل شروع کمپین “چهار دقیقه برای صلح” گفت و از این که چرا نامه‌هایی را که می‌نویسند و نامه‌هایی را که برایشان ارسال می‌شود نه به نشانی خود رییس جمهور بلکه به نشانی همسر او میشل اوباما می فرستند.
به فایل صوتی این گفت‌وگو گوش بدهید: