دولت آمریکا رسماً سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار داده است. محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران این اقدام دولت آمریکا را «یک اقدام بی‌سابقه و خطرناک» خوانده و اعلام کرد که این اقدام صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی را به خطر می‌اندازد. آمریکا همچنین اعلام کرده است که معافیت نفتی هشت مشتری جمهوری اسلامی را تمدید نخواهد کرد. سران جمهوری اسلامی پیش‌تر تهدید کرده بودند که اگر صادرات نفت آنها متوقف شود، تنگه هرمز را خواهند بست.

دولت جمهوری اسلامی ایران تا کنون همواره تلاش برای دستیابی به سلاح‌های هسته‌ای را تکذیب کرده است. اما آیا در این شرایط ممکن است این دولت به سلاح اتمی بیندیشد؟ مهران مصطفوی،‌ استاد شیمی‌فیزیک و متخصص اثرات تشعشعات هسته‌ای در گفت‌و‌گو با «زمانه» می‌گوید جمهوری اسلامی توان دستیابی به بمب هسته‌ای یا ساختن آن را دست‌کم در کوتاه‌مدت ندارد.

۲۰ فروردين ۱۳۹۸ – نصب زنجیره ۲۰ ماشین سانتریفیوژ‌های پیشرفته IR6

علی‌اکبر صالحی، معاون رئیس جمهوری اسلامی و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در سیزدهمین سال روز ملی فناوری هسته‌ای از آغاز نصب سانتریفیوژهای IR6  خبر دادرهبر جمهوری اسلامی خرداد سال گذشته دستور داد که سازمان انرژی اتمی به سرعت راه‌اندازی ۱۹۰ هزار سانتریفوژ غنی‌سازی اورانیوم را از سر بگیرد. علی‌اکبر صالحی گفته است که سانتریفیوژهای IR6 پیشرفته در مرکز مدرن مونتاژ سانتریفیوژ ایران که بنا به دستور خامنه‌ای برپا شده، تولید شده‌اند.

در عین حال محمدعلی جعفری، فرمانده «سابق» سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران پیش از این هشدار داده بود که اگر دولت آمریکا سپاه را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار دهد، امنیت ملی ایران را به مخاطره می‌اندازد و سپاه پاسداران نیز «مطابق سیاست‌های نظام جمهوری اسلامی ایران اقدامات مقابله به مثل را عملیاتی و در دستور کار قرار خواهد داد.»

 گفت‌و‌گو با مهران مصطفوی، کارشناس هسته‌ای

با نگاهی به این رویدادها، چشم‌انداز برنامه هسته‌ای ایران با توجه به نظامی‌سازی روزافزون جامعه به دست سپاه پاسداران  انقلاب اسلامی ایران چیست؟ آیا ممکن است ایران به سلاح اتمی بیندیشد؟ آیا راه‌اندازی سانتریفیوژهای جدید معنای خاصی دارند؟ «زمانه» این پرسش‌ها را با مهران مصطفوی، استاد شیمی‌فیزیک و متخصص اثرات تشعشعات هسته‌ای در میان گذاشت.

🔘 مهران مصطفوی، تحلیلگر سیاس هسته‌ای ایران و متخصص اثرات تشعشعات هسته‌ای معتقد است سانتریفیوژهای نسل جدید ایران، بر خلاف تبلیغات مقام‌های جمهوری اسلامی، آن‌قدرها پیشرفته و پربازده نیستند.
به باور او، اگر چند کشور در جهان وجود داشته باشند که برای تولید انرژی نیاز به انرژی هسته‌ای نداشته باشند، ایران یکی از آنها است.
به گفته مهران مصطفوی برای تولید داروهای پیشرفته هسته‌ای نیز به راکتورهایی که اکنون جمهوری اسلامی از ساخت و راه‌اندازی آنها خبر می‌دهد، لزوماً نیازی نیست.
گفت‌وگو با مهران مصطفوی را در ادامه بشنوید:


در همین زمینه:

دسته بندی‌ها: سیاست, شنیدنی‌ها, مصاحبه

کلید‌واژه ها: , , , , , , , , , , , ,

  1. دل ولی امر مسلمین جهان وفرماندهان سپاه و دیگر دارودسته جمهوری اسلامی که میخواهد ولی استکبار جهانی نمی گذارد !

    شهروند درجه سه / 26 April 2019

  2. هیچ تردید نیست تمام تلاششان کرده اند.
    با توجه مطالعات طی چند سال، بنظرم برنامه اصلی این بود میزان کافی اورانیوم غنی شده و پلوتونیوم فراهم کنند و به طوری در صورت خطر جدی جنگ یا تصمیم نهایی برای نابودی اسرائیل بلافاصله قطعات مونتاژ بمب هسته ای را کنند.
    الان به دلایل مختلف همچنان برخی تجهیزات و منبع را مخفی کرده اند. آنچه سازمان انرژی اتمی پیدا کرده، همان بخشهایی است که خود نظام جاعشی اعلام کرده است. ایران هزاران محل مخفی کردن در عمق کوهها و درون غارها دارد، تمام مناطق کوههای البرز محل مخفی گاه این قطعات است. اما بمب آماده احتمالا ندارند. و تنها با سرنگونی این نظام میتوان محلشان کشف و نابود کرد.
    مهم موشکها با توانایی کلاهک هسته است که به قدری کافی ساخته اند. خودشان ادعا میکنند هزارتا دارند.
    این وضعتی نتیجه 40 سال مماشات با این نظام اهریمنی و ضد بشری بوده. متاسفانه مماشات ادامه دارد. این تحریم برای کوتاه مدت خوبست تا جولی قدتر گیری بیشتر وفررا و نوفذ عناصر نظام به خارج گرفته شود (که متاسفانه انجام ندادند غربیها و بقیه دنیای غیر جاعشی)، آن هم تحریم کامل و نه قطهر چکانی! تازه بعد 40 سال امریکا سپاه جز لیست تررویستی قرار داده و اما متاسفانه اروپا سکوت کرد! فقط و فقط این وضعیت فرصت دادن به دژخیمان و غارتگران بیت المال مردم ایران است تا ثروتهای غارت شده انتقال دهند به خارج و یک برهوت از منابع تحویل مردم ایران پس سرنگونگی بدهند.
    الان ایران را مثل یک کشور جنگ زده است بدون اینکه جنگی بین امریکا و نظام صورت بیگرد. بعد دایم مردم عادی را ازجنگ میترسانند!، انگاری الان اکثریت قاطع مردم ایران چیزی مهمی دارند در صورت از دست میدهند. فقیر و فرودست بیکار چه چیزی برای از دست دادن دارد؟!
    بلاهاییکه این نظام طی این 40 سال بخصوص طی این سی سال اخیر دوران خامنه ای آورده، به اندازه ده تا جنگ نبوده است!
    خیلیها با اغراض مختلف (از جمله عناصر ضد اطلاعات و استمرارطلبان صادر شده در خارج و نفوذ کننده در مراکز رسانه ای غرب!) از کلنگی شدن ایران میگویند در صورت وقوع جنگ، در حالی ایران همین الانم کلنگی است. چیزی برای دست دادن اکثریت ندارند!

    بن لاش / 27 April 2019

  3. برخی نمایندگان دموکرات آمریک طرح ممنوعیت حمله نظام ایران ارائه کردند! این چندمین بار است که دمراتها نقش تقویت و حامی (شاید ناخواسته) ایفا می کند. از عملکرد منتاقض و مشکوک دوران کارتر که منجر به سرنگونی نظام پهلوی شد و یکی ضدانسانی ترین حکومتهای تاریخ معاصر در ایران حاکم شد! ایران 40 سال عقب نگه داشت و بلکه صدها سال به جهالت عمیق فرو برد! چنانکه ملیونها نفر جاهل جاعشی و متعصب به آخرالزمانی تحویل دنیا داد که دیوانه وارترین عقاید خرافی جهان دارند، موجب شد بخش بزرگی از مردم در عقب ماندگی عقیدتی-فرهنگی شدید بمانند، هزاران مزدور ضد بشری و تروریست! کسانی بخاطر مسائل روابط جنسی مردم اعدام میکنند! انسانها شلاق می زنند که حتی برای حیوانات نیز امروز مجزا نمی دانند!
    مصائب متعاقب مماشات دمکراتها تا دهه 1990 کلینتون که منجر شد مهمترین فرصت نابودی نظام از بین برود!
    دمکراتها یعنی عملاً دارند پیام می دهند به ظنام ج ا ایران هر غلطی دلتان خواست بکنید، از جنایت و فساد و غارت و تررویست، مطمئن باشید از جاعشی های ایران که امریکا هرگز کاری به شما ندارند! یعنی دهها سال دیگر به نظام تجاهل و جنایت خود ادامه دهید.
    چندنسل دیگر بسوزند تا بالاخره ابرقدرتها به وظیفه انسانی خود عمل کنند و این نظام ضد بشری نابود کنند؟!
    نکته اینکه، دنیا دار مکافات است، ماشات با نظام ج ا ایران، آخر عواقبش دامنگیر کشورهای حامی و مماشات کننده “نظام ولایی سپاهی/جاعش” را خواهد گرفت و از هم اکنون آثارش پیدا است.

    بی ساز / 30 April 2019

توجه: کامنت‌های توهین‌آمیز منتشر نمی‌شوند. کامنت‌های حاوی لینک به عنوان "اسپم" شناخته می‌شوند.