معترضان به بیتفاوتی دولتها به گرمایش زمین به سراغ مرکزهای تجاری و بورس پایتخت بریتانیا رفتند. راهپیماییها و تحصن «شورش نابودی» در لندن وارد یازدهمین روز خود شده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، فعالان زیستمحیطی معترض پنجشنبه ۲۵ آوریل / پنجم اردیبهشت خود را به درهای ساختمان بورس لندن چسباندند یا از قطاری در ایستگاه مرکز تجاری «کنری وورف» بالا رفتند و روی سقف آن به اعتراض ادامه دادند.
گروه شورش نابودی گفته است تا ۲۹ آوریل به اعتراضات ادامه میدهد. به گزارش رویترز، صنعت مالی هدف آخرین روزهای این کارزار است.
شورش نابودی در بیانیهای درباره اعتراضات امروز نوشت:
«شورش نابودی امروز بر صنعت مالی تمرکز میکند. هدف این است که صنعت مالی حقیقت را درباره صنعت زیستمحیطی و تأثیر مخرب صنعت بر سیارهی ما داشته».
در بورس لندن، شش معترض با لباس سیاه و کراواتهای قرمز درهای گردان ساختمان را مسدود کردند. آنها پلاکاردهایی داشتند که رویشان نوشته شده بود: «حقیقت را بگو!» و «نمیتوانی پول را بخوری!»
ویدئویی از اعتراضها در برابر گلدمن ساکس، یک بانک چندملیتی سرمایهگذاری و خدمات مالی منتشر شده است:
Outside Goldman Sachs right now https://t.co/6NL56PUIOJ
— Extinction Rebellion 🐝⌛️🦋 (@ExtinctionR) April 25, 2019
در ایستگاه قطار کنری وورف هم پنج معترض سوار قطاری شدند و از آن بالا رفتند و این پارچهنوشته را به اهتزاز درآوردند: «کسبوکار به روند همیشگی = مرگ». یک نفر هم با مواد چسبنده خود را به قطار چسباند.
یک پیرمرد ۸۲ ساله به خاطر بالا رفتن از قطار بازداشت شد.
This 82 year old man was just arrested for climbing on top of a DLR train to force the demands of This is what motivates him. We are all #PhilKingston now https://t.co/tYkvZ9Z1LJ
— Extinction Rebellion 🐝⌛️🦋 (@ExtinctionR) April 25, 2019
معترضان «شورش نابودی» دوشنبه ۲۶ فروردین / ۱۵ آوریل در نخستین روز اعتراضها چهار مکان مشهور پایتخت بریتانیا ــ پل واترلو، طاق نصرت مرمر (ماربل آرچ)، و خیابان آکسفورد ــ را اشغال کردند.
در روزهای پس از آن، معترضان نیمهبرهنه به پارلمان بریتانیا رفتند و در روز دیگری نیز یکی از درهای ساختمان غول نفتی «شل» را شکاندند.
تم سوگواری و عزا یکی از تمهای اصلی اعتراضهای این فعالان است. به گفته بسیاری از این فعالان، بسیاری از ما به زودی به خاطر آخرالزمان زیستمحیطی خواهیم مرد. همین ایده باعث شده است که بسیاری از فعالان جنبش نابودی جسورانه اعتراض کنند و تا کنون نیز پلیس یک هزار و ۸۸ تن را بازداشت کرده است.