نتایج یک بررسی نشان میدهد که وضعیت تجارت در آلمان در ماه آوریل رو به وخامت گذاشته است. این در حالی است که انتظار میرفت وضعیت بازرگانی بزرگترین اقتصاد اروپا دراین ماه جهش اندکی داشته باشد. دلیل این امر بی ثباتی و تنش در دنیای تجارت است که بر صادرات آلمان نیز تاثیر گذاشته است.
بنا به پژوهش موسسه اقتصادی ایفو واقع در مونیخ که چهارشنبه چهارم اردیبهشت / ۲۴ آوریل منتشر شد، شاخص وضعیت تجاری ایفو از ۹۹,۷ در ماه گذشته به ۹۹,۲ سقوط کرده، این در حالی است که این شاخص در ماههای گذشته روند صعودی داشته و انتظارمیرفت که این شاخص در ماه آوریل به ۹۹,۹ برسد.
هفته پیش، پیتر آلتمایر، وزیر اقتصاد آلمان گفت که انتظارمی رود تولید ناخالص داخلی آلمان امسال نیم درصد رشد داشته باشد. رشد تولید ناخالص داخلی آلمان در سال ۲۰۱۸ در مقایسه با سال گذشته ۱,۴ درصد بود.
اقتصاد آلمان که یکی از بزرگترین قدرتهای اقتصادی کشورهای حوزه یورو است، طی دهه گذشته روند صعودی داشته و تنها سال گذشته با فاصله کمی توانست از رکود اجتناب کند.
صادرکنندگان آلمانی با کاهش تقاضای خارجی مواجه هستند که بهواسطه تنشهای تجاری در پی اعمال سیاستهای «اول آمریکا»ی دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا و نیز عدم قطعیت و بیثباتیهای ناشی از برنامه خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا ایجاد شده است.
کارشناسان پیش از این نیز هشدار داده بودند که تصمیمهای ترامپ، از جمله اعمال تعرفه بر خودروهای آلمانی و خروج از توافق هستهای با ایران به اقتصاد آلمان آسیب خواهد رساند.
فضای دشوار بازرگانی برای آلمان به این معنا است که بازار تقاضای داخلی آلمان ــ که به دلیل وضعیت مناسب استخدام، تورم پایین و میزان پایین هزینههای وام قدرتمند و شکوفاست ــ سال جاری و سال آینده تنها عامل تعیینکننده در رشد اقتصادی آلمان خواهد بود.