سیل موجب ویرانی نزدیک به ۴۰۰ واحد مسکونی در پلدختر شد. تخریب واحدهای مسکونی نرخ اجاره‌بهاء را تا چند برابر افزایش داده است. رئیس دولت جمهوری اسلامی به سیل‌زدگان پرداخت اجاره اسکان موقت را وعده کرد.

سیل واحدهای مسکونی در پلدختر را ویران کرد.

رئیس شورای اسلامی شهر پلدختر در استان لرستان از تخریب کامل ۳۳۳ واحد مسکونی در این شهر خبر داد. ساکنان این واحدها حالا در اردوگاه‌های اسکان اضطراری یا چادر اسکان داده شده‌اند و جستجوهایشان برای یافتن خانه اجاره‌ای به نتیجه نمی‌رسد.

خبرگزاری دولتی کار ایران (ایلنا) به نقل از سیل‌زدگان گزارش کرد: نرخ اجاره‌بهاء چند برابر شده است. یکی از سیل‌زدگان گفته است: «بنگاه‌ها اجاره‌ خانه‌های باقیمانده را چند برابر کرده‌اند». همین افزایش یکباره نرخ اجاره تا چند برابر باعث شده سیل‌زدگان «حتی نتوانند یک اتاق هم اجاره کنند».

افشار پیری، رئیس شورای اسلامی شهر پلدختر هم به صورت غیرمستقیم این موضوع را تائید کرده و از مسئولان خواسته است برای «جانمایی مکان مناسب جهت اقامتگاه دائم برای افرادی که خانه‌هایشان تخریب شده و اقامت موقت برای افرادی که در حال تعمیر خانه‌هایشان هستند»، عجله کنند.

به گفته پیری سیل باعث شده اکثر شاغلان این شهر شغل خود را از دست بدهند؛ « شغل بیشتر مردم این شهرستان به دلیل کمبود کارخانجات و کارگاه‌های صنعتی، مغازه‌داری است و با توجه به شرایط پیش آمده و حجم گل و لای در سطح خیابان‌ها، نمی‌توانند مغازه‌های خود را باز کرده و مشغول به کار شوند».

پیش از این هم حمیدرضا کاظمی، نماینده پلدختر در مجلس شورای اسلامی از افزایش نرخ اجاره مسکن در این شهر انتقاد کرده و از وزارت کشور خواسته بود؛ « برای اسکان موقت سیل‌زدگان کانکس‌هایی را در اختیار مردم قرار دهد».

بر پایه گزارش منابع رسمی از خسارت سیل در استان لرستان، ۳۳۳ واحد مسکونی در پلدختر به صورت کامل تخریب شده است.

به گفته استاندار لرستان در سیل اخیر ۱۸ شهر و ۱۲۰۰ روستا درگیر سیلاب و ۳۵ هزار خانوار دچار مشکل و شش هزار  واحد تجاری تخریب شدند. راه ۸۷۰   روستا، برق ۱۱۴۵ روستا، ارتباط تلفنی ۳۶۰ روستا و ۱۰ شهر، گاز ۱۸۲ روستا و آب ۱۰ شهر در این استان قطع شد.

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران شنبه ۳۱ فروردین در جلسه شورای اداری استان لرستان وعده کرد که دولت اجاره اسکان موقت سیل‌زدگان را پرداخت کند.

او اما گفت که وسایل خانه از بین رفته سیل‌زدگان را دولت تامین نمی‌کند و از شرکت‌های تولیدی خواست که این وسایل را «با قیمت کارخانه به سیل‌زدگان عرضه کنند».

هیئت دولت ایران ماه گذشته درخواست برداشت از منابع صندوق توسعه ملی برای جبران زیان‌های ناشی از سیل را به رهبر جمهوری اسلامی ارائه کرد اما علی‌ خامنه‌ای با این تقاضا موافقت نکرد.

روحانی اما روز گذشته پاسخ خامنه‌ای به درخواست برداشت از منابع صندوق توسعه ملی را «دقیق»، «موثر» و «مفصل» خواند.

وزیر کشور جمهوری اسلامی زیان ناشی از سیل که از ۲۹ اسفند سال گذشته در استان گلستان جاری شد و در ادامه به مناطق غرب، جنوب غربی و جنوب گسترش یافت ، را حدود ۳۵ هزار میلیارد تومان اعلام کرد.


بیشتر بخوانید: