با گسترش اعتراضات نسبت به ورود نیروهای حشدالشعبی عراق به خاک ایران، استاندار خوزستان می‌گوید چون کمبود ماشین‌آلات وجود داشت حشدالشعبی‌ها این کمبود را جبران کردند و اکنون نیز رفته‌اند.

هاشم الحیدری معاون فرهنگی حشد الشعبی در پلدختر
هاشم الحیدری معاون فرهنگی حشد الشعبی در پلدختر

غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان درباره حضور نیروهای حشدالشعبی (بسیج مردمی عراق) در ایران چنین توضیح داد که در جریان سیل خوزستان «نیاز به ماشین‌آلات» وجود داشت و «از همین رو، برادران عراقی ما یک‌سری ماشین‌آلات نظیر بیل مکانیکی، کمپرسی و آمبولانس آوردند».

او افزود: «تنها علت حضور این نیروها همین موضوع بوده و دلیل دیگری در کار نیست».

ابومهدی المهندس، فرمانده ارشد حشد‌الشعبی دوشنبه ۲۶ فروردین در مسجد اعظم اهواز اعلام کرد که این گروه شبه‌نظامی در استان خورستان مستقر شده است.

پیش از آن در روز شنبه ۲۴ فروردین ایرج مسجدی، سفیر جمهوری اسلامی در بغداد ورود صدها تن از نیروهای حشد‌الشعبی به بهانه کمک به سیل‌زدگان در استان‌های خوزستان و لرستان را تأیید کرده بود.

ورود نیروهای حشدالشعبی به ایران انتقادهایی را در شبکه‌های اجتماعی برانگیخت و شماری از کاربران حتی از آن با عنوان «اشغال ایران» یاد کردند.

عبدالکریم حسین زاده و بهرام پارسایی دو تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز روز گذشته پنج‌شنبه ۲۹ فروردین در توئیتر به حضور نیروهای نظامی خارجی در مناطق سیل‌زده ایران اعتراض کردند.

به‌گفته استاندار خوزستان حشدالشعبی‌ها حتی بیمارستان صحرایی نیز آورده بودند که به آن‌ها گفته‌شده به بیمارستان صحرایی نیاز نیست، اما از آن‌ها ۳۰ بیل مکانیکی خواسته شده بود که ۲۰ دستگاه آوردند و قرار است ۱۰ دستگاه دیگر نیز بیاورند.

غلامرضا شریعتی همچنین انتشار تصویری از شرکت حشدالشعبی در ستاد مدیریت بحران را تکذیب کرد و گفت: «برادران عراقی در هیچ‌کدام از جلسات مدیریت بحران چه در استان چه شهرستان‌ها شرکت نکرده‌اند.»

او تأکید کرد که هیچ نیروی انسانی‌ای به کشور نیامده، بلکه این نیروها «به همراه ماشین‌آلات خود به کشور آمده و تشریف هم بردند».

استاندار خوزستان این حرف را که در ایران به اندازه کافی نیروی انسانی وجود دارد « بسیار درست» خواند اما افزود: «حشدالشعبی آمد تا به ملت دوست و برادر خود ایران نشان دهد که کمک‌ها دوطرفه است.»

اشاره شریعتی به کمک‌های ایران در مبارزه با گروه «دولت اسلامی» (داعش) است.

برخی حضور نیروهای حشدالشعبی در ایران را برای سرکوب اعتراضات مردم سیل‌زده عنوان کرده بودند. هفته گذشته خبرهایی درباره درگیری نیروهای سپاه پاسداران با روستائیان خوزستان منتشر شده بود.

امروز، جمعه ۳۰ فروردین به دلیل وقوع مد اکبر، حجم آب در رودهای اروند رود و کارون افزایش یافت و در شهرهای آبادان، خرمشهر و شادگان حالت فوق‌العاده اعلام شد.

بیشتر بخوانید: