در ۴ دهه گذشته همیشه احتمال جنگ آمریکا با ایران وجود داشته است. منتها احتمال آن گاهی ضعیف، گاهی شدید و در مواقعی بسیار بالا بوده است. فرود هواپیماها و هلیکوپترهای آمریکا در طبس برای نجات دیپلماتهای به گروگان گرفته شده، انفجار مقر نظامیان آمریکا در لبنان، سرنگونی هواپیمای مسافری ایران توسط ناو آمریکا و کشته شدن تمامی مسافران غیر نظامی آن، انفجار مقر نظامیان آمریکا در الخبر عربستان سعودی، تداوم پروژه هستهای ایران، و…؛ برخی از مواردی بودند که در آنها احتمال درگیری بسیار افزایش یافت.
اما دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ حتی قابل مقایسه با دوران ریاست جمهوری رونالد ریگان و جرج بوش نیست. هیچ دولتی در آمریکا به اندازه دولت ترامپ همراه با اسرائیل نبوده است. هیچ دولتی در آمریکا به اندازه دولت ترامپ در صدد توجیه جنایات عربستان سعودی در برابر دلارهای نفتی نبوده است. ترامپ بارها گفته است که اگر حمایت عملی ما نباشد، عربستان سعودی حداکثر یک تا دو هفته دوام خواهد آورد. پادشاه و ولیعهد عربستان باید هزینه دفاع ما از آنها را بپردازند. مشارکت عملی دولت آمریکا در جنگ چند ساله یمن برای پشتیبانی از سعودی ها، حتی با مخالفت کنگره آمریکا مواجه شد که ترامپ مصوبه آنها را وتو کرد.
دونالد ترامپ، همان طور که در دوران رقابتهای انتخاباتی وعده داده بود، از توافق هستهای آمریکا با ایران که به تایید شورای امنیت سازمان ملل رسیده بود، بیرون رفت. نه تنها تحریمهای هستهای را بازگرداند، بلکه تحریمهای دیگری هم بر آنها افزود. او بارها و بارها از موفقیت اعمال تحریمها سخن گفته که اقتصاد ایران را به فلاکت انداخته و موجب شورشهای همه روزه- یا هفتگی- در سراسر ایران شده است. او، وزیر امورخارجه، مشاور امنیت ملی، و دیگر اعضای کابینه اش بارها گفتهاند که این اقدام را برای اسرائیل انجام دادهاند.
در همین راستا، دونالد ترامپ برخلاف موضع تاریخی آمریکا، بیت المقدس را پایتخت اسرائیل اعلام کرد. سپس بلندیهای جولان سوریه را- که از نظر همه دولتهای جهان و سازمان ملل اشغالی است- جزئی از اسرائیل اعلام کرد و نقشههای جهان دولت آمریکا را تغییر داد که بلندیهای جولان بخشی از خاک اسرائیل شده است. یکی از دلایل این امر را هم خطر ایران در سوریه برای اسرائیل قلمداد کرد. ترامپ گفت ایران میخواست اسرائیل را بکشد، من جلوی آن را گرفتم.
ترامپ در آخرین گام، سپاه پاسداران را یک سازمان «تروریستی» اعلام کرد. ایران هم متقابلا نظامیان آمریکایی مستقر در خاورمیانه را نیروهای «تروریستی» اعلام کرد. با توجه به این مقدمات، اینک احتمال رویارویی نظامی آمریکا با ایران بیش از هر زمانی افزایش یافته است. چرا؟ به موارد زیر بنگرید:
آمریکا
دونالد ترامپ دلال است. او به دنبال معاملههای بزرگ پر سود است. او جنگ لفظی شدیدی علیه کره شمالی به راه انداخت که کره ایها نیز به همان نحو با او سخن گفتند. اما تاکنون دو نشست با رهبر کره شمالی داشته و به دنبال سومین نشست است. او این دیدارها و توقف آزمایشهای هستهای کره را یک پیروزی برای خود قلمداد کرده و میکند.
ترامپ درباره ایران نیز، همزمان با جنگ لفظی و اقدامات عملی شدید، رهبری جمهوری اسلامی را دعوت به مذاکره کرده و میکند. میگوید توافق هستهای اوباما با ایران بسیار بد بود و باید یک «معامله خوب» انجام داد که تمامی مسائل- از جمله موشکهای ایران- را در بر بگیرد. بدین ترتیب، ظاهرا او به دنبال مذاکره و معامله است. معاملهای که پیروز آن باشد. اما حتی به مذاکره هم راضی است. برای این که اگر با بالاترین مقامات جمهوری اسلامی دیدار و مذاکره کند و هیچ توافقی هم صورت نگیرد، آن را در رقابتهای داخلی به عنوان پیروزی قلمداد خواهد کرد.
در مورد «اهل معامله» بودن ترامپ، نباید بیش از حد مبالغه کرد. به عنوان مثال، در جنگی که او علیه ونزوئلا به راه انداخته است، از قبل برای ونزوئلا رئیس جمهور هم انتخاب کرده و میگوید فقط و فقط مادورو باید برود. مادورو بارها درخواست مذاکره مستقیم با ترامپ را مطرح کرده است، اما آمریکا آن را رد کرده و پنس (معاون ترامپ)، پومپئو (وزیر خارجه) و جان بولتون (مشاور امنیت ملی) بارها گفتهاند که عقربههای ساعت رفتن مادورو به راه افتاده و تنها مذاکره ممکن، مذاکره بر سر زمان رفتن سریع مادورو است. بدین ترتیب، نمونه ونزوئلا نشان میدهد که تحلیل گران نباید یک حکم کلی صادر کنند که «ترامپ مذاکره کننده و معامله گر است.» او تقریبا همین خط مشی را درباره کوبا، نیکاراگوئه و بولیوی در پیش گرفته است.
درباره دولت ترامپ حداقل باید به دو نکته دیگر هم توجه کرد:
الف- اونجلیست ها: مسیحیان تبشیری دارای باورهای آخرالزمانی هستند. به اعتقاد آنها رجعت عیسی مسیح منوط به بازگشت همه یهودیان به سرزمین اسرائیل و جنگیبزرگ است. آنها با این که میدانند دونالد ترامپ شخصا فردی ملتزم به مذهب نیست، اما در یک معامله، به شرط این که مطالبات آنها را عملی سازد، در انتخابات ریاست جمهوری نوامبر ۲۰۱۶ از او حمایت به عمل آوردند. انتخاب مایک پنس به عنوان معاون رئیس جمهور، علامت این ائتلاف بود. بعد هم پنس اونجلیستها را وارد کابینه کرد (مایک پومپئو یکی از اونجلیست هاست که سیاست خارجی آمریکا را مطابق باورهای دینی اش شکل میبخشد). ترامپ با انتخاب دو قاضی به شدت محافظه کار برای دیوان عالی آمریکا، یکی از مطالبات آنها را اجابت کرد. آنها منتظر مرگ یا استعفای سومین قاضی دیوان عالی هستند تا با انتخاب یک محافظه کار دیگر، برای چند دهه آینده، اکثریت تضمین شده دیوان عالی در اختیار آنان باشد. ترامپ برای انتخابات ریاست جمهوری نوامبر ۲۰۲۰ به شدت به حمایت و رأی اینها نیاز دارد. آنها هم مواضع به شدت تندی علیه ایران داشته و جنگ با ایران با باورهای دینی شان سازگار است. پومپئو اخیرا ادعا کرد که خداوند ترامپ را فرستاده تا از اسرائیل در برابر خطر ایران دفاع کند. وقتی هفته گذشته در سنا از پومپئو پرسیدند که آیا تروریستی به شمار آوردن سپاه به منزله استفاده از قانون «جنگ با تروریسم» و جنگ با ایران است؟ او از پاسخ دادن به پرسش سناتورها شانه خالی کرد.
ب- جان بولتون و رودی جولیانی: جان بولتون در آمریکا نماد جنگ طلبان است. حتی جرج بوش وقتی قصد داشته او را به عنوان نماینده آمریکا در سازمان ملل منصوب کند، چون میدانست نمیتواند او را به تأیید سنا برساند، در تعطیلات کنگره، با استفاده از اختیارات ویژه رئیس جمهور، او را منصوب کرد. بولتون نقش مهمی در جنگ علیه عراق داشته است. دشمنی او با جمهوری اسلامی و علاقه او به سازمان مجاهدین خلق امری آشکار است. به گزارش نیویورک تایمز و دیگر رسانههای آمریکا، او و رودی جولیانی دهها هزار دلار از سازمان مجاهدین خلق پول گرفتهاند. جولیانی ظاهرا وکیل شخصی ترامپ است، ولی نقش او بیش از این حرف هاست. بولتون و جولیانی در تجمع سازمان مجاهدین خلق بارها وعده دادهاند که قبل از آغاز سال ۲۰۱۹ به همراه آنان در تهران جشن پیروزی سرنگونی جمهوری اسلامی را برگزار خواهند کرد. بولتون ترکیب شورای امنیت ملی را به کلی تغییر داده و افراد تندرو همفکر خود را در آنجا گمارده است. بدین ترتیب، تأثیر مهم این دو بر ترامپ را نباید نادیده گرفت.
جنگ طلبی در آمریکا سنتی ریشه دار است. جیمی کارتر، رئیسجمهور سالهای ۱۹۷۷ تا ۱۹۸۱ آمریکا، در ۱۴ آپریل اعلام کرد که دونالد ترامپ در ۱۳ آپریل با او تماس تلفنی در مورد چین گرفته است و کارتر به او گفته است: «شما میدانید که از ۱۹۷۹ چین چند بار با دیگران جنگ داشته است؟ اصلا هیچ جنگی نداشته (اما) ما (آمریکا با دیگر کشوها) در جنگ بودهایم.» آمریکا در طول ۲۴۲ سال تاریخ خود به جز ۱۶ سال، در بقیه زمانها در جنگ به سر برده است.آمریکا «به دلیل تمایلش برای تلاش به منظور مجبور کردن دیگران به در پیش گرفتن ارزشهای آمریکایی، جنگ دوستترین کشور جهان است».
ایران
در ایران هم نیروهای افراطی ای وجود دارند که مطابق باورهای دینی یا منافع، جنگ را «نعمت» به شمار میآورند. اما آیت الله خامنهای بارها گفته است که ایران با هیچ کشوری جنگی را آغاز نخواهد کرد. فقط اگر به ایران حملهای صورت گیرد، واکنش شدیدی نشان خواهد داد.
رئیس جمهوری و شورای عالی امنیت ملی نیز خواهان جنگ نیستند. سخنان بسیار تند نیروهای افراطی را به هیچ وجه نباید جدی گرفت. برای این که خامنهای و دیگر رهبران جمهوری اسلامی میدانند که جنگ- آن هم جنگ با آمریکا که حمایت عملی اسرائیل، سعودی ها، امارات و بحرین را به دنبال دارد- چه بر سر ایران خواهد آورد. ادعا این نیست که آمریکا و متحدانش در جنگ با ایران لزوما پیروز میشوند- چنان که در یمن و سوریه تاکنون نشده اند- بلکه ادعا این است که حمله نظامی به ایران، ایران و ایرانیان را نابود خواهد کرد. اگر ایران مانند سوریه یا یمن شود، چه سودی دارد؟ خامنهای سران ارشد جمهوری اسلامی این را میفهمند.
جنگ احتمالی چگونه آغاز خواهد شد؟
بیایید فرض کنیم که هیچ یک از طرفین- یعنی آمریکا و ایران- خواهان جنگ نیستند. اما این هیچ تضمینی برای عدم وقوع جنگ نیست. عوامل بسیاری وجود دارد که میتواند به جنگ دامن بزند:
یکم- خطای یکی از طرفین: این امکان وجود دارد که نیروهای طرفین در خلیج فارس یا کل خاورمیانه مرتکب خطای محاسباتی شوند و با حمله به دیگری، جنگی را آغاز کنند. خطا و اشتباه ویژگی آدمیان است.
دوم- اقدام آگاهانه افراطی ها: هر دو طرف دارای نیروهای افراطی هستند. ممکن است افراطیها دست به اقداماتی بزنند که به جنگی بزرگ منتهی شود. آیا کنترل کامل افرطیها امکان پذیر است؟ نه.
سوم- بخشی از مخالفان جمهوری اسلامی: بخشی از مخالفان جمهوری اسلامی جنگ را تنها راه سرنگونی این رژیم به شمار میآورند. آنان گفته و میگویند که تحریمهای کمرشکن به تنهایی برای سرنگونی جمهوری اسلامی کافی نیست. جنگ صلح است و مردم برای کسانی که ایران را بمباران کنند، کف میزنند و شعارهای شادمانه سر میدهند. این بخش، اینک نه تنها با دولت ترامپ در ارتباط اند، بلکه در تحکیم رابطه با دولت ترامپ و عکس گرفتن با مقامات آن مسابقه گذاشتهاند. وقتی این بخش این نوع سخنان را به طور علنی در مصاحبهها و سخنرانیها و مقالهها تکرار میکند، خدا میداند که در جلسات مخفیانه چه میگویند. در این مورد دو نکته وجود دارد:
الف- تا چه اندازه اینها بتوانند خود را به عنوان نماینده مردم ایران به دولت ترامپ بقبولانند و آنان را قانع سازند که خواست مردم ایران حمله نظامی به کشورشان است.
ب- اگر دولت ترامپ طرحی برای حمله نظامی به ایران داشته باشد، قطعا این نوع افراد و گروهها را نماینده مردم ایران و اپوزیسیون جمهوری اسلامی قلمداد خواهد کرد. مانند چلبی عراق در و گوایدو در ونزوئلا.
چهارم- جنگی که اسرائیل راه خواهد اندخت: اسرائیلیها مهارت فوق العادهای در عملیات نظامی، بمباران مراکز هستهای و راه انداختن جنگ دارند. کل جنگهای خاورمیانه در قرن بیست و یکم به سود اسرائیل تمام شده است. شاید دولت دست راستی نتانیاهو که اینک با ائتلاف با نژاد پرستان در انتخابات پیروز شده، دست به اقدامی سری در خلیج فارس یا خاورمیانه بزند تا آمریکا را به حمله نظامی به ایران سوق دهد.
پنجم: جنگی که عربستان و امارات راه خواهند انداخت: در دشمنی شدید سعودیها و اماراتیها با ایران تردیدی وجود ندارد. محمد رضا شاه پهلوی نیز به شدت مخالف سعودیها بود و دائما میگفت اگر آنها ضرر و زیانی به ایران نرسانند باید خدا را شکر کرد. شاید این دو کشور اقدامی محرمانه در خلیج فارس یا خاورمیانه انجام دهند تا آمریکا حمله نظامی به ایران را آغاز کند.
بدین ترتیب، هیچ کس نمیتواند قاطعانه- مانند آیت الله خامنه ای- امکان وقوع جنگ را رد کند. وضعیت بسیار پیچیده است و عوامل مختلفی در وقوع جنگ نقش دارند که همه آنها لزوما کنترل پذیر نیستند. اما جنگ کثیفترین عمل آدمیان است. آن هم در دوران جنگهای به شدت مدرن که به کشته و زخمی و آواره شدن میلیونها انسان منتهی میشود.
در همین زمینه
همه بازی است الا ….
باید جاهای خالی را پر کنید تا خط مشی چندین دهه ای امریکا را در قبال منطقه کشف کرد. ظاهراً دیگر کار از نفت و طلا و کارگر ارزان و فرار مغزها و فروش سلاح و فاحشه پروری و تغییر دیانت و … گذشته، پس دیگر چه بهانه ای مانده؟ احترام یا خون آشامی؟ بدیهی است اگر پس از جلب تمجید و تحسین دیگران، کدام گزینه نهایی باقی خواهد ماند. وگرنه کدام ابرقدرتی، چندین دهه دشمنان ریزش را تحمل میکند؟ مشخصا فعلا که بدنبال اهداف روحی و روانی هستند آنهم در مقیاس کلان اجتماعی. مثلا اطاعت محض پادگانی یا چاپلوسی هرزه گونه یا …
حسن موسوی / 17 April 2019
ترس کشاند به جنگ
پوشش باشدنام و ننگ
ترسان برد دست به تیر
آرام ایستد لیک دلیر
عمو سام است بزد لی
در کلام است قدری
از ترس مرگ تمرگد
یعنی که سخت بترسد
گرچه دم از زور زند
بهر خویشتن گور کند
حم کدی / 17 April 2019
(1)
با سلام به گنجی عزیز
من این جا مایلم [بی پرده] چشم عزیزم گنجی و دیگر عزیزان سیاسی کار را که بزرگ شدۀ ایرانند و پیامد آن تربیتشان ایرانی است با فرهنگ سیاسی غرب آشنا کنم. من اثر این اختلاف فرهنگی را در کار و فعالیت فکری گنجی [که برایم ارجمند است] به شدت می بینم. اثر درک نادرست از آزادی و دمکراسی را در رفتار و گفتار سیاسی ایرانیان مقیم امریکا نیز به شدت می بینم. در این رابطه نکات زیر را در میان می نهم:
1 – امریکا کشور دمکراسی نیست. امریکا کشور “آزادی قانونی” و اکنون “آزادی افسار گسیختۀ قانونی” است. کسانی که با فرهنگ امریکایی آشنایند می دانند که برای مثال اجرای زندۀ موزیک الویس پریسلی در کانال های تلویزیونی امریکا در نیمۀ دوم دهۀ 50 میلادی “مجازِ مشروط” بود. سبب آن شلوار چرمی و تکان تکان خوردن باسن خواننده بود. بعدها در واکنش به این “فرهنگ بازدارنده”بود که مایکل جکسن و پس از او مادونا پیامبران آزادی دست به خشتک بردن و کارهای دیگر شدند؛ و پول بسیار خوبی هم به جیب زدند. پیش از آن تنها اجرای ارادتمندانۀ چنین شویی را کسانی چون “Cher” برای سربازان امریکایی در ویتنام عهده دار بودند؛ و پول خوبی هم به جیب می زدند.
2 – من این جا در نکتۀ شماره 1 آزادی و پول را در امریکا به هم گره زدم. می خواهم بگویم که امریکا این است. [حواسمان باشد] هیچ کشور اروپای غربی چنین نیست. هیچگاه هم چنین نبوده است. اروپای غربی سرزمین غولان بشری چون کانت و دکارت و کارل مارکس است. [اروپای غربی هیچگاه بنا نداشته که در گفتگوی خود با کابوی از این مسائل سخن به میان آورد.]
3 – [حواسمان باشد که] این کابوی [راست و درستش به کنار اما] پس از جنگ جهانی دوم و تا فروپاشی بلوک شرق پلیس و چتر نجات و ادارۀ آتش نشانی اردوگاه غرب بوده است.
ادامه در 2
داود بهرنگ / 17 April 2019
(2)
پس از فروپاشی اردوگاه کم کم نقش اجرایی کابوی در جهان کم رنگ شده و ترامپ اکنون سوت پایان را به صدا در آورده است. [این تغییرات بازگشت ناپذیر اند.]
4 – جنگ و دستگاه جنگ در امریکا بیشتر بر عهدۀ بخش خصوصی است. در جنگِ عراق فعالیت بخش خصوصی بسیار دامنه دار بود؛ و پول خوبی هم به جیب زد. ترامپ در گفتار جنگ خود به نمایندگی از چنین دستگاهی حرف می زند. جنگ از نقطه نظر عوام امریکایی عملیات هیجان انگیزی است. مدیریت می خواهد. فعالیت متراکم صدها بخش را به هم گره می زند. برای امثال ترامپ بازی را برای همه بُر می زند. می تواند درآمد زا هم باشد. ممکن است گاه اشک این و آن را هم در بیاورد. این ولی اثرکرد “هیجان انگیز” و کوتاه مدت جنگ است. چهار ماه بعد فراموش می شود. ما اکنون در دنیایی زندگی می کنیم که صبح و بعد از ظهرش لزومی ندارد که در یک زمان تاریخی روی دهد. ما در عصر تغییرات جادویی بسر می بریم.
5 – در “دمکراسی” امریکایی یک کابو همچون ترامپ می تواند سنگی به چاه بیندازد که مواد درسی صدها عضو کنگره در سراسر زندگی شان باشد. دیگران امکان پیشگیری را ندارند اما امکان بررسی بی پردۀ پیامدهای آن را دارند. می توانند ده سال بعد بگویند که “نادرست بود.” می توانند اسناد آن را منتشر کنند.
6 – هیچ چیز امریکا شبیه به هیچ چیز اروپا نیست. امریکا کشور پول و ما به ازای آن امکانات است. امریکا کشور درندشت و دربردارندۀ انبوهی از شگفتی های عالم است. همه اروپا را روی هم بگذارید هرگز امریکا نمی شود. امریکا خارق العاده است. اروپا سرزمین احزاب است. سرزمین هزاران سازمان و میدان فعالیت سیاسی هزاران گروه اجتماعی است. سرزمین گونه ای از زندگی است که سراسر آن سازماندهی شده است. علمی و فنی و منطقی است. رئیس جمهور شدن کسی مثل ترامپ در اروپا غیر ممکن است. تحمل ترامپ در اروپا اساسن غیر ممکن است.
ادامه در 3
داود بهرنگ / 17 April 2019
(3)
7 – با وجود همه گونه فرق و اختلاف میان اروپا و امریکا یک تجربۀ بسیار ننگین مشترک میان این دو وجود دارد و آن فاشیزم است. دست کم 60 سال است که در همه مدارس اروپای غربی از سنین خیلی پایین چرایی فاشیزم به بحث گزارده می شود. همه به این نتیجه رسیده اند که فاشیزم در نتیجۀ سهل انگاری ها و چشم پوشی ها پا گرفت. همه به این نتیجه رسیده اند که از این پس با هر گونه ناهنجاری گفتاری و نوشتاری [تا چه برسد به رفتاری] به شدت برخورد کنند. این جاست که جمهوری قزلباشان صفوی در ایران که در آن هر بابایی از هر میدان سید اسماعیلی یک دست لباس نظامی می خرد و به تن می کند و آنگاه وسط خیابان به حساب مردم ایران عربده می کشد و بر علیه دنیا یاوه گویی می کند می تواند ما را قدم قدم به درۀ مرگ نزدیک و نزدیک تر کند. قدیم ها این سرداران محلی با عمه و خاله شان که دعوایشان می شد می رفتند شهر دو چتول عرق می خوردند و دم غروب می آمدند در محل عربده می کشیدند. من به جرأت می توانم بگویم که این ها همان هایند. گاه مقامات رسمی ایران آشکارا یاوه می گویند. شما در دنیای امروز حق گفتار بر علیه موجودیت، هویت و حیثیت اقوام یا مذاهب را ـ به هیچ عنوان ـ ندارید. این را ما همگی باید آویزۀ گوشمان کنیم. این که رسمن پرچم کشور چند میلیونی را در کوی و برزن آتش میزنند اسمش بیماری هاری [ویژه حکومت قزلباشان ایران] است. اما آن یاوه گویی که می گوید فلان قوم [عرب، یهود یا هر چه] باید از بین برود همه زنگ های “اتوماتیک” خطر را در سراسر غرب [ و تا چین و ژاپن و مسکو] به صدا در می آورد. اکنون دیگر سهل انگاری و چشم پوشی مجاز نیست. ساز و نهاد “اتوماتیک” پیشگیری خود را دارد. چنان می کوبند که “آن سرش ناپیدا!” این نه به خاطر فلان قوم یا فلان مذهب است. این تنها برای پیشگیری از آلوده شدن بشریت به یک ننگ جمعی دیگر است. آن یک بار که روی داد برای همیشه کافی است.
ادامه در 4
داود بهرنگ / 17 April 2019
(4)
8 – این که مقامات اسرائیل یا عربستان داخل در میدان کنش و واکنش فعال شده اند تنها به این خاطر است که خود را ـ به نمایندگی از مردم سرزمینشان ـ در معرض تهدید می بینند. اگر چنانچه قزلباشان صفوی در ایران یک صدم آن یاوه گویی ها را که در مورد عرب و اسرائیل می گویند شامل ترک و پاکستانی و هندی هم کنند آن ها نیز فعال می شوند. امتحانش مجانی است!
9 – راه حل اما چیست؟ [در کنار راه حل های پیشنهادی عزیزم گنجی] راه حل دیگر در این است که مقامات غیر انتخابی در ایران خفه خون بگیرند. این اشخاص به چه حقی حرف می زنند؟ این ها خود را نمایندۀ چه کسانی می دانند؟
با احترام
داود بهرنگ
داود بهرنگ / 17 April 2019
جنگ نخواهد شد
مذاکره نخواهیم کرد
+ با عقلانیت و تیزهوشی از انجام اعمال هیجانی و احمقانه در زمانی که از هر لحاظ در منطقه و روابط بین الملل دست بالاتر را داریم پرهیز خواهیم کرد.
سید علی خامنه ای
98/01/28 :))
جنگی رخ نخواهد داد.
اگر جنگ نمام عیاری رخ دهد یک ماه بیشتر طول نمی کشد پیشبینی این است حداقل یک تریلیون دلار به ایران خسارت وارد خواهد شد. پس ایران جنگی را شروع نمی کند.
طی یک ماه تمام پایگاه های زمینی و دریایی و هوایی آمریکا توسط ایران نابود و توسط 100 هزار شبه نظامی مستقر در نزدیکی این پایگاهها به تصرف در خواهد آمد تقریبا 80 درصد زیر ساختهای انرژی منطقه نابود خواهد شد و دو حکومت مهمان اسرائیل در فلسطین و حکومت طایفه ای سعودی در عربستان به شدت تضعیف یا سرنگون خواهند شد به این دلیل آمریکا و متحدانش جنگی را شروع نخواهند کرد
majid r / 17 April 2019
وان را که خبر شد خبری باز نیامد(سعدی)
حکومت نظامی خلافت شیعه از بدو قیام ۵۷
با آمریکا روابط پشت پرده داشته دارند.
صدام و قذافی را حذف کردند ؛ خلافت شیعه
که با سیاه بازی و شعار توخالیِ مرگ بر
آمریکا بلندگوی منطقه بوده و هست همچنان
باقی ست؛ بقول رندی شعار مرگ بر آمریکا؛
شعار انگیسی ست؛ که اسلام را در قرن یازدهم
برای غارت کاپیتالیسم آماده کرد.
reza / 17 April 2019
بنظر من تحلیل داود بهرنگ بواقعیت نزدیکترست و راه کار او درست تر.
مهربان / 17 April 2019
من 37 سالمه سال ۶۱ به دنیا اومدم از وقتی که سر از تخم درآوردم جز دروغ فساد دزدی نامردی جنایت ربا ریا اختلاس بی شرفی حق مردم و خوردن و خون مردم و تو شیشه کردن بیکاری و با پنبه سر بریدن ملت هچ ندیدم آقا اصلا یک فقط یک حرکت مثبت از ینا ندیدیم بخدا جز فقر و فلاکت کارد به استخون رسیده برای من و هر هم صحبتی که دیدم فرقی نمیکنه که تو این خراب شده بمب هسته ای بندازن یا نه من که از خدامه جنگ بشه چون مردم ایران قدرت ندارن مرگ یک بار شیون هم یک بار بخدا جنگ و به اینا ترجیح میدم خدا نابود کنه این کافرهارو
مجید / 17 April 2019
به نوشته گنجی ( نویسنده ای که با تاکتیک های فراتر از ظرفیت عقبه اجتماعی ، جبهه اصلاح طلبی در ایران در دهه 80 را تضعیف کرد ) : « عوامل بسیاری وجود دارد که میتواند به جنگ دامن بزند:
یکم- خطای یکی از طرفین: …
دوم- اقدام آگاهانه افراطی ها: …
سوم- بخشی از مخالفان جمهوری اسلامی: بخشی از مخالفان جمهوری اسلامی جنگ را تنها راه سرنگونی این رژیم به شمار میآورند. آنان گفته و میگویند که تحریمهای کمرشکن به تنهایی برای سرنگونی جمهوری اسلامی کافی نیست. جنگ صلح است و مردم برای کسانی که ایران را بمباران کنند، کف میزنند و شعارهای شادمانه سر میدهند. این بخش، اینک نه تنها با دولت ترامپ در ارتباط اند، بلکه در تحکیم رابطه با دولت ترامپ و عکس گرفتن با مقامات آن مسابقه گذاشتهاند. وقتی این بخش این نوع سخنان را به طور علنی در مصاحبهها و سخنرانیها و مقالهها تکرار میکند، خدا میداند که در جلسات مخفیانه چه میگویند.» معلوم نیست که چرا گنجی کسانی را که در پی آزار و کشتار مردم ایران هستند ، « ایرانی و اپوزیسیون » می نامد !
احمد / 17 April 2019
رژیم ایران فاشیستی مذهبی است. در تاریخ بشر هیچ حکومت فاشیستی بدون جنگ از بین نرفته. پس این رژیم نمی تونه استثنا باشه. این جنگ یا توسط ملت با رژیم انجام می شه یا یک دولت خارجی. رژیم تجربه ساکت کردن مردم را دارهو از طرف مردم خیالش راحته ولی حمله یک نیروی نظامی قدرت تعویض رژیم را در یک زمان خیلی کوتاه داره. فراموش نشه که ارتش عراق در کمتر از یک هفته از ارتش امریکا شکست خورد در حالی که در جنگ احتمالی بین رژیم و امریکا مردم و ارتش به هیچ وجه قصد ورود به جنگ را ندارند و رژیم در این جنگ بسیار تنهاست.
بزرگترین فرق بین جنگ نظامی امریکا با رژیم یا گزینه ماندن رژیم در اینه که اگر رژیم با امریکا درگیر بشه به ایران خسارت وارد می شه ولی این خرابی ها قابل جبران و قابل ساخته. اگر رژیم در قدرت بمانه از ایران چیزی باقی نمونه که قابل بازسازی باشه.
اگر این جنگ 40 سال پیش اتفاق می افتاد ایران شتید 35 سال بود که مثل کره جنوبی شده بود.
فرها د / 17 April 2019
سلام
نمی دونم کدوم ابلهی فکر می کنه که عربستان کودن و امارات عرض اندام جلوی
ایران را دارن و کدوم مغز عقب مونده ای فکر میکنه که آمریکا غلطی
میتونه بکنه اگه میتونست گو میخورد تا الان کاری نکرده همون جور که
می بینید وقتی سیل آمد همه باهم شدند مردم ایران پس به افراطی
غیره افراطی ربطی نداره وجود می خواد حمله به ایران یا به قولی خایه
می خواد که ۴۰ سال ندارن پس گو زیادی نخورید که ما رو از جنگ با دو تا
ویرگول مثل عربستان اسرائیل بخواهید بترسونید یه یمن نا چیزو مونده
که هیچ صلاحی نداره بعد گوه زیادی می خورید ما رو از عربستان بد بخت
یا آمریکا اوشگول می ترسونید
محمد / 17 April 2019
هیچ نمیتونه آینده رو پیش بینی کنه اما از لحاظ آماری میشه آینده رو تا حد زیادی حدس زد
۱.جمهوری اسلامی هم از لحاظ ایدلوژی هم از نظر اقتصادی در مسیر سقوط قرار داره وما همین الان هم میبینیم که اعتقاد به اسلام در بین مردم به شدت ضعیف شده واقتصاد هم که روبه سقوطه
پس اگه حتی ترامپ هم نباشه این مملکت دچار بحران اقتصادی وقحطی میشه.درسته ممکنه رژیم سقوط نکنه اما این ده درصد احتمال داره و نود درصد با یک بحران اقتصادی فراگیر و بروز اختلافات مختلف واعتراضات رژیم سقوط میکنه
پس شما نود درصد مطمئن باشید که رژیم رفتنیه اما ده در صد ممکنه بمونه و کره شنالی دوم بشه
حالا اینکه جنگ میشه یانه یا ترامپ میمونه یا نهدر درجه دوم اهمیته
البته به نظر من جناح ترامپ خیلی قوی عمل کرده وما باید منتظر ظهور همه جانبه ترامپی ها در تمام دنیا باشم
جفری / 17 April 2019
فراموش نکنیم در جنگ دوم خلیج چگونه عراقی ها با گل به استقبال سربازان آمریکایی رفتند نه ما از آنها وطن پرست تر هستیم نه آنها وطن فروش تر از ما – اینگونه که کشور اداره میشود بزودی ما هم آماده استقبال از سربازان آمریکا خواهیم شد –
مسعود / 17 April 2019
امریکا گلوی رژیم گرفته و هر روز فشار بیشتری وارد میکنه یعنی عملا جنگ خفیف در
جریانه تا ملاها مجبور بشن با امریکا کنار بیان چه دلیلی داره حمله نظامی بکنه .
از طرف دیگه امریکا خواهان وجود رژیم ملاهاس بخاطر منافعش. با لولوی ایران از شیوخ خلیج فارس پولهاشون میگیره و تا میتونه اسلحه میفروشه.
از اون طرف اعراب از ترس این لولوی شیعی ایرانی یکراست رفتن طرف اسرائیل چی از
این بهتر که خواست امریکاست . امریکا میخوا د از یکطرف یه تعادل و تضاد درخاورمیانه بین این شیعه وسنی
و اونها بتونن اینها رو جون هم بندازن و بدوشن. البته این حکومتهای احمق خودشون کمکهای بی پایانی به تداوم این وضع میکنند. البته امریکا بدش نمیاد رژیم ملاها اشتباهی بکنه و به امریکا بهانه ای بده
تا مقدار زیادی از تاسیسات نظامی ایران رو با خاک یکسان کنه ولی نمیخواهد رژیم بکل نابود نشه.
روزبه / 17 April 2019
نویسنده محترم مقاله، لیستی از اتفاقات چهار دهه گذشته را در پاراگراف اول به اختصار (و جانبدارانه) تشریح کردند. بعنوان یک ایرانی که همواره قلبم برای ایران و ایرانی میتَپد، دوست داشتم که آن اتفاقات همانگونه باشند که میخوانم، اما، لازم است که مسائل را از زاویه درستی ببینیم.
طبق دستور خمینی نادان، و در هماهنگی با دمکراتهای آمریکایی، 444 روز دیپلماتهای آمریکایی حبس شدند که ما مردم ایران سالهاست با تبعات آن دست و پنجه نرم میکنیم؛ از آنجمله جنگ هشت ساله با عراق، واقعه طبس، و تحریمهای طولانی را می توان نام برد. در مقر نظامیان آمریکا در لبنان، جمهوری اسلامی و حزب الله لبنان بمب گذاری کردند. هواپیمای مسافربری به این دلیل سرنگون شد، چون جتهای جنگی ایران از آن بعنوان سپر انسانی استفاده کرده بودند. این اتفاقات همگی بدلیل نادانی دو رهبر فعلی و قبلی جمهوری اسلامی اتفاق افتادهاند و نه بدلیل جنگ طلبی آمریکا و اسرائیل!
اینکه پادشاه عربستان بدون کمک آمریکا یک ساعت هم بر تخت نخواهد ماند، چه نکته مثبتی برای توجیه حماقتهای 40 ساله خامنهای و خمینی دارد؟ در عوض مردم عربستان در 40 سال گذشته حتی یک روز ناخوش را به چشم ندیدهاند و ما در 40 سال گذشته در فقر و جنگ و آوارگی و بدبختی زندگی کردهایم.
کریم / 17 April 2019
سران کشور آمریکا مردم ایران را با تحریمها به فلاکت کشاندهاند. درست است! اما فراموش نکنید که دو رهبر نادان جمهوری اسلامی با حماقتهای 40 ساله باعث و بانی آنند. با بزرگترین قدرت جهانی درافتادن سرشکستن دارد!
دشمنی احمقانه سران جمهوری اسلامی با اسرائیل باز به نفع اسرائیل تمام شد: بله، جولان به اسرائیل الحاق شد و بیت المقدس برای اسرائیل به رسمیت شناخته شد. دلیل دشمنی جمهوری اسلامی با اسرائیل هنوز مشخص نیست، و اهداف جمهوری اسلامی هنوز تبیین و مشخص نشده است! برای مثال 80 میلیون ایرانی به اسارت گرفته شدهاند تا 4 یا 5 میلیون مسلمان غزه حمایت شوند. یا در حرکتی دیگر کشور 35 میلیونی سوریه با خاک یکسان شد تا اسد که پیشرو در حمایت از فلسطین است در قدرت بماند! جالب است، حدود 120 میلیون انسان به زجر و بدبختی بیافتند تا 5 میلیون فلسطینی که صدام برایشان قدیس است حمایت شوند. و در نهایت، نتیجه حمایتها را هم دیدیم. کاش کاری به کار آن مردم نداشتیم، قطعاً تابحال به کمک کشورهای دمکراتیک اروپایی مردم فلسطین تکلیفشان روشن شده بود.
دونالد ترامپ دلال است! بنظرم این اصطلاح درستی نیست. ترامپ تاجر است و از دید تجارت مسائل را مینگرد. در عوض خامنهای ملای*** است، که به علی *** شهره شهر بوده است. و خمینی ملای جنایت پیشه و ***را در کتابش ترویج میکرد. متأسفم که باید مسائل را شفاف عنوان کرد. نویسنده محترم مقاله فوق از قدرت فوق العاده کلمات در نوشتارها آگاهی کامل دارند و برداشت شخصی من این است که عمدی در مخفی نمودن واقعیات، در نوشتار ایشان وجود دارد.
کریم / 17 April 2019
ترامپ تاجر است، و ایران یکی از ثروتمندترین کشورهای دنیاست که سالهاست این خوان نعمت بر سر سفره رقیبان تجاری آمریکا است. اگر من هم تاجر بودم سعی میکردم تا از این بازار پررونق نصیبی ببرم. ترامپ به خوبی نقاط ضعف دیکتاتورهایی همچون خمینی و خامنهای را میشناسد. میداند که آنها همه چیز و همه کس را فدای نظامشان میکنند، لذا اخاذی از چنین نظامهایی ساده است. کافی است حکومت مادامالعمرشان را بخطر بیاندازد. آنها هم به سادگی سر کیسه را شل میکنند. کار امروز ترامپ این است؛ فشار حداکثری شل شدن سر کیسه حداکثری! بهمین سادگی! در این میان اگر دیکتاتور احمق ناسازگاری کرد، به سادگی آب خوردن (همچون صدام) سرش را بالای دار میبرند. برای همین است که ظریف بقای نظام را از آنها گدایی میکرد.
بحثهای دینی و آخر زمانی هم انحرافی است. نباید به این حرفها وقعی نهاد. مسائل اقتصادی در دنیای امروز ما تعیین کنندهاند.
نکته بعدی، اشاره مقاله به جنگطلبی سنتی آمریکاست. سؤال اینجاست که آیا جمهوری اسلامی صلح طلب است؟ خیر. هنوز طنین صدای رهبر قبلی انقلاب در فضای مملکت است که جنگ را نعمت الهی میدانست. و شعار جنگ جنگ تا رفع فتنه در عالم هنوز از مد نیافتاده است. این اصلیترین و راهبردیترین هدف نظام جمهوری اسلامی است. تندرو و کندرو نداریم. نظام جمهوری اسلامی یک دست است. ایران که فرانسه یا آمریکا نیست که شما نظام را به تندروها و معتدلها تقسیم کنید. در ایران خامنهای رؤسای صدا و سیما، ارتش، سپاه، مجلسین، حتی وزرای دولت و همه ارکان کشور را انتساب میکند. چنین نظامی هر چه باشد یک دست است. بهتر است خودمان را فریب ندهیم.
کریم / 17 April 2019
رهبر فعلی بارها گفته که با هیچ کشوری جنگی را شروع نخواهد کرد! اما آیا جنگ فقط تیر در کردن است؟ دزدی سایبری یک جنگ است. کاشتن مینهای کنار جادهای و کشتن سرباز آمریکایی شروع جنگ است. امان دادن به القاعدهای که برجهای دوقلو را منفجر میکند نوعی شروع جنگ است، تحریک گروههای تروریستی و حمله با موشکهای ایرانی به اسرائیل شروع جنگ است. منفجر کردن خمپاره در اطراف سفارت قویترین کشور دنیا، توسط شبه نظامیان دست پرورده جمهوری اسلامی، شروع جنگ است. و هزاران مورد دیگر. صرف گفتن یک جمله که بار مسئولیت را برنخواهد داشت. 40 سال است که ما مردم ایران هر روز و هر دقیقه با ندانم کاری این دو رهبر احمق در معرض خطر جنگ بودهایم.
و نهایتاً اینکه جنگ احتمالی چگونه شروع خواهد شد؟ اگر رهبر نادان فعلی نظام انتخابات آزاد برگزار کند، و منتخب مردم از صندوق رأی بیرون آید، هیچ قدرتی در دنیا جرأت چپ نگاه کردن به ایران را نخواهد داشت. اما اگر این نادان غیر مشروع به همین رویه احمقانه ادامه دهد و قدرت را چهار چنگولی بچسبد، باید بکلی سر کیسه را شل کند و به عالم و آدم اقرار کند که از شکرخواریهای گذشته دست میکشد، یا به طریقی کشور را درگیر جنگی کند، که اگر زنده بماند و خوش شانس باشد به عاقبت سرهنگ قزافی دچار خواهد شد و کشور را ویران خواهد کرد.
مردم ایران باید قبل از اینکه کشور توسط این مستبد پیر به خاکستر تبدیل شود خود دست بکار شوند و قدرت را بدستان خود گیرند
کریم / 17 April 2019
سلام
بعید میدونم جنگی رخ بده چرا که این ایران خیلی قویتر از ایران ده سال پیش و بیست سال پیش و سی سال پیشه لذا فکر میکنم اگر اساسا قصدی برای حمله به ایران بوده باشه از نظر زمانی یه مقداری دیر شده. البته خدارو شکر
دوم اینکه امریکا همین الان هم داره فشار حداکثری رو به ایران وارد میکنه اون هم با حفظ جایگاه قلدر مابانه خودش بدون باج دادن به روسیه و چین و بازیگران منطقه ای و حتی با گرفتن حداکثر امتیازها ازلابی قدرتمند صهیونیستی و همچنین کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس همونطور که فرمودین ترامپ مرد تجارته به نظرم تروریستی اعلام کردن سپاه برای آتو گرفتن بیشتر از حکومت ایران و بلوکه کردن حجم بیشتری ازپول های ایران در جهانه. مثلا امریکا الان چندین ساله حزب الله لبنان را وارد فهرست تروریست ها کرده و هنوز واکنشی از امریکا ندیدیم حال آنکه سپاه که وزنه ای بسیار سنگین تر از حزب الله هست. ضمنا تمام این علم شنگه با یه حکم حکومتی که سپاه به عنوان زیرشاخه ای از ارتش ایران در گزارش های بین المللی جمهوری اسلامی معرفی بشه به کلی صورت مساله را پاک میکنه با جمع بندی کلی به نظرم جنگ مستقیم آمریکا و ایران بعید هست اما ضمن حفظ آرامش و منطق باید مراقب امریکاودوستانش و همچنین همسایگان محترم شرقی مون باشیم.
جواد / 18 April 2019
1- اگر فقط قبول کنیم جمهوری اسلامی ولایی اخوندی سپاهی شیعی حقیقتا دنبال ایدئلوژی اعلام شده و مصرح در قانون اساسی شان هستند و
2- پذیریم حقیقتا سکولاریسم وجود دارد (چین، روسیه، غرب و…)
و
3- اسارئیل یک دولت یهود است
و
4- اکثریت کشورهای مسلمان نشنی سنی هستند
در نهایت همه جهان باید دست بر دست هم یا حمله نظامی سریع و اقطع حتی در عرض همین چند ماه آینده به ایران ، ریشه این اهریمن نظام ولایی سپاهی برکنند.
این تاخیر حمله نظامی هیچ توجیهی ندارد. چرا اندازه یک درصد شانس سرنگونگی یان ظام ضد بشری توسط مردم داخل ایران نیست و براحتی قادرست تا صدها سال ادامه حیات ننگن بدهد
حمله نظامی کوبند و ببماران تمامی پایگاههای نظام چه در داخل و چه خارج توسط ارتشهای دنیای سکولار و حتی کشورهای اشلامی سنی یک امر واجب انسان دوستانه است. در این صورت فرصت برای قیام بخش ضد نظام ایجاد میشود.
تاخیر بیشتر در حمله نظامی، بنظرم ظلم به مردم امروز و آینده خواهد بود. همانطور تاخیر در نابودی نظام نازیسم موجب مظالم عظییم شد. همانطور که بایست نظام هیتلر در نطفه نابود میکردند. متاسفانه اشتابهات تکرار میشود.
مردم ایرانب ا اشتباهاتشان در سال 1357 و دافع بخش بزرگی از این مردم از این نظام تاکنون شریسک جرم جنایات نظام هستند. حداقل 30% مردم ایارن موافق این نظام و بی تفاوت موثر رد حمایت هستند مثل شرایط دوران نازیسم.
حماقت ستیز / 18 April 2019
دوست جناب گنجی. من برای آزادی شما کارهایی کردم. اما در راستای سخنان داود بهرنگ. اولا معتقدم که شما از روی ایدئولوژی پیدا و پنهانتان طرفدار همین نظام حکومت اسلامی هستید. شما هرگز در نوشتارتان و حتا در همین نوشته تان از ضدیت اسراییل و عربستان با ایران سخن می گویید و آنرا برجسته می کنید. اما از ضدیت و فحاشی و لشکر کشی حکومت اسلامی و فرستادن اسلحه به عربستان و خواهان نابودی اسراییل بودن روحانیون و ملایان و طلاب در ایران را نادیده می گیرید. اینک بیش از چهل سال است که ایران به آمریکا اعلام جنگ کرده است. مگر مرگ بر آمریکا و سوزاندن شب و روز پرچم آمریکا در سراسر ایران چه معنی ای جز این دارد؟! من چندی پیش برای امور دخترم به دبستان او در جنوب غربی تهران رفته بودم با نهایت تاسف دیدم که در صد جای این دبستان تاریک و با شیشه های رنگ کرده مثل زندان دخترانه نوشته بودند مرگ بر آمریکا و یا اسراییل باید از صحنه روزگار حذف شود گل سر سبدش پرچم آمریکا و ستاره داوود بود که جلو در توالت بر زمین نقش بسته بود. آن خانم مدیر بشدت از این کار دفاع می کرد. و حتا با اعتراض من که مگر اینجا فلسطین است مرا آدم مشکوکی دانست. جناب گنجی من فکر می کنم که در نهایت شما وابسته ی به نظام هستید و نمی توانید واقعیت این نظام تروریست و تروریست پرور را ببینید. مردم ایران در اکثریتشان سپاه پاسداران سی سال ست تروریست میدانند. خود این نظام خودش را نظام ارعاب و ارهاب که واژه های عربی تروریسم است میداند. اما شما نه. بنده به عنوان کسی که درست نه سال در همین سپاه جان کنده ام اعلام می کنم که این سپاه صددرصد تروریست است و تروریست پرور. بنا بر این اصلا لازم نیست که برای تروریست بودن سپاه به آمریکا استناد کنیم. شما انگاری اصلا راجع به نظر مردم ایران خبر ندارید. آنها سازمان مجاهدین خلق را نیز پایه گذار تروریسم میدانند. شما نمی دانید که از زمانی که آمریکا سپاه را تروریست نامیده چقدر مردم خوشحالند.
پاسدار سابق۱ / 18 April 2019
شما اینها را اصلا در نطر ندارید. راه فرار از جنگی حتمی که اگر حتا جنگ هم نشود آمریکا باید دستآورد پیروزی جنگ را داشته باشد.فروپاشاندن این نظام ضد بشریست.یا کناره گیری روحانیون و مداحان و طلاب از سیاست. وگرنه روحانیون و مداحان و سپاهیان و همراهشان نیز عده ای از مردم در چنان آتشی بسوزند که در تاریخ سابقه نداشته و نخواهد داشت.شما بسیار یکجانبه میبینید.در مجلس حکومت اسلامی مرگ بر آمریکا میگویند،پرچم آمریکا آتش میزنند.در سراسر ایران،خصوصا فرودگاهها نوشته اند اسراییل باید از صحنه روزگار محو شود! آنوقت شما دشمنی اسراییل با ایران را مطرح میکنید. کروبی هزاران سلاح در مراسم حج به عربستان برد و صدها ایرانی و عرب را به کشتن داد بعد شما از دشمنی عربستان میگویی. تظاهرات برائت از مشرکین را در عربستان کی براه انداخت؟! نه خیر شما بیراهه میروی. من البته مخالف جنگ هستم فقط به یک شرط ، سرنگونی این نظام هیولایی و شیطانی و ضد بشری. نه مجاهدم و نه سلطنت طلب. اما اگر این حکومت با سرکوبی سپاه میسر باشد بدترین راه حل است اما راه حل است. در ایران اکثریتی قابل توجه این نظر را دارند. ایران یک را بیشتر ندارد آن سرنگونی این نظام است. ملایان باید بروند و خواهند رفت. به هر قیمت . هزینه امروزش به مراتب کمتر از هزینه فرداست و…
پاسدار سابق۲ / 18 April 2019
نظری نظام ضد بشری آیت الله ها را با هتیلر و نازیسم مقایسه کرده. اگر چه این مقایسه وخامت اوضاع را نشان میدهد اما واقعیت و حقیقت این است که اگر چه شباهتهایی این نظام با نظام فاشیستی و نازیستی دارد اما طبیعت این نظام به مراتب خطرناکتر از نازیسم و فاشیسم است. اگر شما به قانون اساسی این نظام و کشتارها و تجاوزت جنسی به زنان و دختران و دختر بچه ها قبل از اعدام وحتا به مردان و مثلا تجاوز با باتوم آلوده به سیانور به علی اکبر سعیدی سیرجانی که ما گزارشش را برای آقای لاهیجی و خانم شیرین عبادی فرستادیم و یا به فتواهای قتل غیر قابل لغو مثل فتوای قتل احمد کسروی یا فتوای قتل فریدون فرخزار و یا فتوای قتل فروهرها و یا فتوای قتل سلمان رشدی و بیشمار فتواهای قتلی که نیویورک و پاریس و لندن و مادرید را به خاک و خون و آتش کشیدند و هم به بینهایتی در طول تاریخ ۱۴۰۰ ساله توجه کنیم در می یابیم که اصلا اسلام و تشیع و خصوصا اگر به عنوان ایدوئولوگی توجه شود ناریسم و فاشیسم در برابر این ایدئولوگی کم می آورند. چون ابدیت درش نهفته است. جالب است که من شخصا در یک جلسه از روحانیون خواستم که برای منافع ملی فتوای قتل سلمان رشدی و فتوای قتل بهاییان را ملغا کنند. یکی از روحانیون به من گفت که فتوا فتوا ست و باید اجرا شود. هیچ آیت الهی نمی تواند فتوا قتل سلمان رشدی را باطل کند و یا با بهاییان از در طلح در آید. برای همین من با «حماقت ستیز» موافقم که باید این نظام ضد بشری را به هر قیمت منهدم کرد. می گویم به هر قیمت چرا که هر چقدر زمان بیشری بگذرد تخریب و غارت و سرقت و کشتار و تجاوز و نابودی جامعه، تاریخ، تمدن و فرهنگ ایران بیشتر انجام می شود. این کسانیکه این مقالات را می نویسند همگیشان به نوعی از سوی رژیم حالا چه اصلاحطلب و یا غیره و ناراضی و برخی که نمی توانم نام ببرم به عنوان جاسوس به اروپا و آمریکا فرستاده شده اند.
شفق از قم / 18 April 2019
سربازان حکومت های توسعه طلب و سلطه جو در توجیه کنش ویرانگر خود برای ایرانیان و حد اقل خنثا و بی تفاوت و منفعل کردن شان به انواع ترفند متوسل می شوند اما اگر حرف شان خریداری داشت تا الآن باید انتظارشان به پایان می رسید ؛ شش ماه دیگر خواهند گفت : تا سال آینده … ( بازماندگان فرقه رجوی ، راه پیشوای فقید خود را می روند و فردای نزدیک شان دائم پستر می رود و اربابان جدید خود را به همین بیراهه کشانده اند ؛ چه بهتر ! )
سعدی گفته است که اگر بینی که نابینا و چاه است / اگر خاموش بنشینی گناه است ؛ اما به نظرم بعضی کوران را باید گذاشت به ته دره سقوط کنند .
احمد / 18 April 2019
اين ارزيابي كه دوستان وطن پرست ما دارند و ميگويند آمريكا به اين دليل وبه آن دليل به ايران حمله نخواهد كرد و اگر بكند آنوقت ما چنين وچنان ميتوانيم بكنيم وحساب سود و زيان را براي آمريكا ميكنند و نتيجه ميگيرند كه آمريكا چنان كاري نميكندآيا بدرد ما ميخورد يا آمريكا؟به نظر من كه وطن فروش ميباشم بدرد هيچكس نميخورد جز اينكه روحيه واميدواري كاذب بخود بدهيم وكشور را بنا به دلايلي خيالي بسوي همون عمل انجام شده اي سوق دهيم كه نقطه شروع جنگ خواهد بود.اشتباهي بزرگ خواهد بود اگر فكر ميكنيد چون ميتوانيد ضرباتي در كوتاه مدت وارد كنيد آمريكا عقب نشيني خواهد كرد، آمريكا همان كابوي دست به اسلحه است كه همواره در جنگ بوده ،بعد از جنگ كره با همه مصائبش باز هم وارد جنگ ويتنام شد،بعد از آن مصايبي كه در ويتنام برايش رقم خورد بازهم به افغانستان عراق وليبي و…بسياري از جنگهاي ديگر وارد شد،بنابراين كمي عاقلانه تر بعوض اينكه حساب سود وزيان جنگ را از ديدگاه خود براي طرف مقابل بكنيم اين محاسبات را براي خودمان بكنيم كه بعد از آن كوتاه مدت از جنگ ما در مقابل ماشين و اقتصاد عظيم آن ابر قدرت مصمم به جنگ چه خواهيم كرد؟ وطن پرستان به وطن فروشان پاسخ دهند شايد ما هم تا بحال اشتباه ميكرده ايم وبه جرگه شما در آييم.
طاهر / 18 April 2019
باید کل کرباس ایدئولوژیکی این نظام و سیستم جهادی و مجاهدینی در هر شکلش از ایران از بین برود. ایران باید دوباره ایرانی شود. بدبختی ایران فقط این حکومت اشغالکر ایران نیست. ما با جپهای نیز سرکار داریم که گل به گکل بدنشان می شکفد وقتی نعره مرگ بر آمریکای احمقها و ضدایرانیان را در ایران می شنوندو. وقتی ضدیت بات اسراییل را می بینند و می شنوند. ما ساز مان مجاهدین خلقی سر و کار داریم که پایه گذار آمریکای کشی در ایرانند. اینرا باید به آمریکایی ها یادآور شد. باید به سمپازیانهای مجاهدین و چریکها یادآور شد. باید آنها بازخواست کرد که چرا یک انتقاد سازنده نکردند بر شعارهاشان مبنی بر خمینی کارگر برزگرز ما با هم متحد می شویم تا بر کنیم ریشه ی آمریکا یا ریشه شاه. من در نوارهای کاست پدرم که چپی بود و مرد بی آنکه یک انتقاد کوچک از گذشته اش بکند شنیدم. چپی ها همین طور به «موضع ضد امپریالیستی» خمینی و این نظام چسبیدند و هم خودشان را و هم ایران را به این روز سیاه نشاندند. ****
مننیزه رفعت / 18 April 2019
اگر دنیای سکولار بخصوص ابرقدرت اولش یعنی امریکا، بالاخره بعد از 40 سال به این حقیقت رسیدن که موجودیت ضد بشری جمهوری اسلامی ایران، در نهایت موجودیت جهان غیر شیعی ولایی را نابود میکند، باز هم جای شکر باقی است
و اما امریکا و کل جهان سکولاار از جمله چین و روسیه… هنوز بگمان این هستند که با بازی با کارت حفظ نظام ولایی سپاهی میتوانند چند صباح دیگر سپری کنند، فقط افسوس خورد به حال مردمان جهان امروز و آینده!
در مهمترین برحه تصصیم گیری سرنوشت ساز بشریت، ابرقدرتهای سکولار (و حتی اکثر مسلمانان که سنی هستند) در حمله نظامی به ایران ولایی سپاهی شک دارند!!!
بدا به حال فرزندان جهان سکولار که روزی خواهند دید با با مماشات 40 ساله نیاکان سکولارشان اهریمن ولایی سپاهی در جای جای جهان به ظلم و جنایت مشغولند، چرا که حساب دوتا چهارتا چند میلیارد هزنیه نابودی امروز این اهریمن کردند!
هرگز فرزندان دنیا سنی نشنی نیاکان امروزشان نخواهند بخشید در مماشات 40 سال شان!
هم اکنون مماشات دولتهای بوش و کلینتون قابل بخش نیست که در بهریت فرصت تاریخی پس فروپاشی بلوک شرق، احمقانه به رزیم صدام حمله کردند (بجای حمله به ایران ولایی سپاهی!) و بیش از هزار میلیارد دلار در عارق هزینه کردند در حال عامل اصلی این هزینه تراشی یعنی نظام ولایی سپاهی د ر نهایت حاکم کردند!
حماقت از این بالاتر؟! بوش و کلینتون باید بجای حمله عراق صدامی که نظامی سکولار دیکتاتور اما زبون ورام شده بود، به ایران شیعه ولایی سپاهی تروریستی حمله میکرد، ریشه فتنه ضدبشری و ضد سکولاریستی اصلی جهان نابود میکرد یعنی نظام ایران را.
هر روز تاخیر در حمله به نظام ولایی و نابودی این اهریمن، خیانت به سرنوشت بشریت جهان است.
بیدارباش / 19 April 2019
سایت سانسورزمانه آمار سانسورت زده بالا.
بریا چندمین بار ثابت کردید در ادعای آزادی بیان دروغگو هستید.
نظر موافقان حمله نظامی را سانسور کردید!
سایت رادیوزمانه به ما یک سایت واقعی معرفی کنید که اگر حامی اپوزیسیون نیست لاقل آزادیخواه باشدو کامنت ناشناسان مخالف نظام ضد ولایی بدون سانسور نکند و در امنیت منتشر کند.
سانسورزمانه / 19 April 2019
*** امریکا انیست مثلا خاسی تحلیل کنی در کدوم جنگ توانست پیروز شود جز اینکه مجبور شد لشگر خود را از ان کشور خارج کرد و بدهی های چند صد میلیلاردی به بار اورد تو اگر یکم تفکر کنی فقط ضرر کرده هیچ پیروزی نداشته ونخواهد داشت اگرهم پیروز شود دوباره مجبور به خارج کردن لشگر خود خواهد شد چون روسیه
علیرضا / 17 May 2019