برای نخستین بار دو رودخانه کرخه و دز به هم پیوستند. حجم عظيم آب این دو رود به سمت اهواز در حال حركت است. آب از ورودی اهواز عبور کرد. استاندار خوزستان دستور تخلیه پنح منطقه در اهواز را صادر کرد. ساکنان منطقه کیانشهر نیز در حالت آماده‌باش قرار گرفتند. بیش از ۱۰۰ هزار نفر از حاشیه‌نشینان اهواز که در شرایط عادی از فقر و پیامدهای آن رنج می‌بردند، در معرض آسیب‌های سیل نیز قرار گرفته‌اند.

سیل وارد اهواز شد – عکس: آرشیو

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان چهارشنبه ۲۱ فروردین دستور تخلیه پنح منطقه در اهواز را صادر کرد. مناطق عین دو، گلدشت، سیاحی، سادات، و سلیم‌آباد اهواز باید فوراً تخلیه شوند. منطقه کیانشهر اهواز نیز به حالت آماده‌باش درآمد.

استاندار خوزستان در یک گفت‌وگوی تلویزیونی گفت در مقطع الهایی اهواز دو رودخانه بزرگ دز و کرخه به هم پیوسته‌اند:

 «این به هم پیوستن رودخانه‌ها برای اولین بار است که صورت می‌گیرد و علت این امر به دلیل دبی بالای این دو رودخانه است. ما انتظار داریم مردان و جوانان در محل بمانند و تنها سالمندان، خردسالان و زنان منطقه را ترک کنند چرا که ما برای مقابله با خطرات ناشی از حرکت سیلاب به این مناطق اهواز تمهیداتی در نظر گرفته‌ایم تا خسارتی متوجه این مناطق نشود.»

گزارش هوایی از حجم عظيم آب کرخه و دز که به سمت اهواز در حال حركت است و بسيارى از روستاهاى اطراف را محو كرد

وزیر کشور به همراه غلامرضا شریعتی عصر چهارشنبه از وضعیت کانال سلمان در حاشیه شهر اهواز دیدن کرد و مردم این منطقه را به آرامش فراخواند. رحمانی فضلی گفت هشدارهایی که داده می‌شود تنها برای جلوگیری از هرگونه حادثه احتمالی است و «جای هیچ‌گونه نگرانی نیست».

حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی شامگاه چهارشنبه در دستوری اعلام کرد که مدیریت جامع بحران سیل اخیر در دستگاه‌های اجرایی و همه نهادها و سازمان‌ها برعهده وزیر کشور است.

در این فاصله با شکسته شدن سیل‌بند و انحراف آب کرخه از کانال سلمان ورودی اهواز زیر آب رفت. به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) هم‌اکنون این منطقه نیروهای امدادی اعم از ارتش و سپاه با تلاش نیروهای مردمی در حال ایجاد سیل‌بند برای جلوگیری از ورود سیل به مناطق دیگر شهر اهوازند. ایسنا همچنین گزارش داد که میدان پلیس اهواز نیز به زیر آب رفته است. اسماعیل نجار، رئیس سازمان مدیریت بحران که همراه با وزیر کشور به اهواز سفر کرده، بعد از بازدید از کانال سلمان گفت:

« از شهروندان می‌خواهیم در مناطقی که دستور تخلیه داده شده است حتما تخلیه کنند. هر چند تخلیه منازل کار سختی است اما چاره‌ای جز حفظ جان مردم نداریم که امیدواریم بتوانیم کمک‌های امدادی را به موقع داشته باشیم.»

استاندار خوزستان اعلام کرد که مدارس و دانشگاه‌های اهواز، شوش، باوی، کارون، حمیدیه، دشت آزادگان، هویزه و شعیبیه، روزهای شنبه، یکشنبه و دوشنبه هفته آینده، تا ۲۶ فروردین ماه جاری تعطیل خواهند بود.

روز گذشته نماینده خوزستان در شورای عالی استان‌ها اعلام کرده بود که آب سد کرخه از طریق سد سلمان از شمال غرب اهواز وارد کیانشهر شده و ورزشگاه غدیر و میدان تره‌بار را محاصره کرده و با منحرف کردن آن به سمت منطقه عین دو و ملاشیه که دو منطقه حاشیه‌ای و پرجمعیت هستند، مردم این مناطق را در خطر سیل قرار داده است.  تنها در عین دو در دو کیلومتری جنوب غربی اهواز بیش از ۲۴ هزار نفر تحت تأثیر سیل قرار دارند. اکثر جمعیت این منطقه را طایفه‌های السواری، شریفی، سادات موسوی و هاشمی تشکیل داده است.

چهارشنبه ۲۱ فروردین :جاری شدن سیلاب در چهارراه زند مرکز شهر اهواز 

وضعیت اهواز عادی نیست

سید محسن موسوی، نماینده خوزستان در شورای عالی استان‌ها اعلام کرده که وضعیت در شهر اهواز عادی نیست و خطر سیل هر لحظه برخی مناطق پرجمعیت این شهر را تهدید می‌کند. به گفته این مقام مسئول بیش از ۱۰۰ هزار نفر از حاشیه‌نشینان اهواز که در شرایط عادی از فقر و پیامدهای آن رنج می‌بردند، اکنون در معرض آسیب‌های سیل نیز قرار گرفته‌اند.

در دو روز گذشته امدادگران تلاش کرده بودند مسیر آب را به سمت تالاب‌ها هدایت کنند و با این حال روز گذشته آب وارد منطقه عین دو شد. سپس امدادگران تلاش کردند مسیر آب را از طریق کانال حمیدیه مسدود کنند اما موفق نشدند.  سید محسن موسوی، نماینده خوزستان در شورای عالی استان‌ها درباره دلایل جاری شدن سیل در مناطق حاشیه‌نشین اهواز گفت:

«کانال سلمان نباید به سمت اهواز باز می‌شد و این اقدام بسیار اشتباهی بود. در واقع اهواز از طریق رودخانه کارون تحت خطر جدی قرار داشت نه از طریق سد کرخه ولی متأسفانه با بستن کانال سلمان، آب رودخانه کرخه را به این کانال و به سمت اهواز باز کردند که این کار بسیار اشتباه بود و نباید آب این کانال را باز می‌کردند.»

سید محسن موسوی گفت به ساکنان مناطق حاشیه‌نشین اهواز هیچگونه هشداری داده نشده بود:

«حتی اگر رودخانه کارون هم طغیان می‌کرد آب به این منطقه نمی‌رسید ولی متأسفانه از طریق رودخانه کرخه این بار غافلگیر شدند و تازه به مردم هشدار داده ‌شده که منطقه را هرچه سریع‌تر تخلیه کنند.»

طغیان رودخانه‌های دز، کارون و کرخه و رهاسازی آب از سد کرخه و دز به دلیل بارش سیل‌آسای باران در خوزستان و بالادست آن سبب جاری شدن سیلاب در برخی مناطق استان شده است. در روزهای گذشته دستور تخلیه ۲۳۴ روستای استان داده شده و بالغ بر ۴۶ هزار نفر سیل‌زده در اردوگاه‌ها مستقر شده‌اند.

ناصر سراج، رئیس سازمان بازرسی کل کشور چهارشنبه ۲۱ فروردین در جمع مدیران و کارکنان شرکت آب منطقه‌ای تهران اعلام کرد که خطا و عامل انسانی حجم خسارت‌های سیل را افزایش داده است.

پانویس:

این گزارش شامگاه چهارشنبه ۲۱ فروردین با اطلاعات تازه به روز شد و تیتر آن هم تغییر کرد

بیشتر بخوانید: