با بالا گرفتن تنش‌های اجتماعی و اعتراضات مردمی در شهرهای سیل‌زده پلدختر و معمولان، کار امدادرسانی به سیل‌زدگان با دشواری پیش می‌رود. سیل‌زدگان معترض در پلدختر با استاندار لرستان و نماینده این شهر در مجلس به تندی برخورد کردند.  سردار حسین اشتری، فرمانده نیروی انتظامی در بدو ورود به خرم‌آباد اعلام کرد که بیش از هزار نفر از نیروهای ویژه به مناطق سیل‌زده اعزام شده است.

نمایی از شهر سیل‌زده پلدختر: ۱۵۰۰ خانوار هنوز با سیل درگیرند

پنجشنبه ۱۵ فروردین، سعید متانی، معاون لجستیک و آمادگی سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر به خبرگزاری‌های داخلی گفت توزیع اقلام امدادی در بین سیل‌زدگان شهر معمولان در استان لرستان به سبب تنش‌های اجتماعی و اعتراضات مردمی یه کندی پیش می‌رود. به گفته این مقام مسئول همه راه‌های زمینی به معمولان مسدود است و امدادرسانی از طریق بالگردها انجام می‌شود. به گزارش خبرگزاری کار ایران (ایلنا) سیل‌زدگان پلدختر که از روند امدادرسانی خشمگین‌اند، به تندی با استاندار لرستان و نماینده پلدختر در مجلس شورای اسلامی برخورد کردند. این دو مقام مسئول پنجشنبه ۱۵ فروردین برای بررسی روند امدادرسانی‌ها وارد پلدختر شده بودند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) فرمانده نیروی انتظامی پنجشنبه ۱۵ فروردین وارد فرودگاه خرم‌آباد شد. سردار حسین اشتری در جمع خبرنگاران گفت:

«وضعیت امنیتی باید تقویت شود. به همین منظور روز گذشته بیش از هزار نفر نیرو از یگان‌های ویژه در استان‌های مختلف به مناطق سیل‌زده اعزام شده‌اند. نیروی انتظامی در آمادگی کامل قرار دارد. در حال حاضر نظم و امنیت خوبی را در پلدختر شاهد هستیم، ضمن اینکه با تمهیدات اندیشیده شده از سوءاستفاده برخی افراد از شرایط منطقه جلوگیری شد.»

پیش از این سخنگوی نیروی انتظامی ۱۳ فروردین از اعزام چهار هزار نفر از نیروهای یگان ویژه به مناطق سیل‌زده خبر داده بود.

جمعیت هلال‌احمر چهارشنبه ۱۴ فروردین با انتشار اطلاعیه‌‌ای از نیروهای نظامی و انتظامی خواست تا با ایجاد نظم و آرامش در شهر پلدختر، به تسریع در روند امدادرسانی کمک کنند:

«امدادرسانی در شهر پلدختر به دلیل برخی تنش‌ها و رفتارهای هیجانی و عدم نظم و آرامش لازم برای انجام فعالیت امدادگران، متأسفانه به رغم ده‌ها سورتی پرواز روند مطلوبی را طی نکرده است. لازمه امدادرسانی سریع و مطلوب برقراری نظم و امنیت کافی برای کار امدادگران و نیروهای امدادی است که متأسفانه در روز نخست بحران در شهر پلدختر برقرار نبود.»

فرمانده نیروی انتظامی وظیفه اصلی نیروی انتظامی را استقرار نظم و امنیت در مناطق سیل‌زده و «گسترده کردن چتر امنیتی» در این مناطق عنوان کرد و اعلام کرد که «پلیس با اخلال‌گران نظم و امنیت در مناطق سیل‌زده» قاطعانه برخورد می‌کند.

دوشنبه گذشته محمد پاکپور، فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران بعد از بازدید از پلدختر در یک مکالمه تلفنی در انتقاد از عملکرد دولت گفته بود:

«مشکلات پلدختر زیاد است و مدیریتی وجود ندارد. هیچ مسئول دولتی جرات ورود [به شهر را] ندارد چراکه مردم عاصی هستند. مردم وضع بسیار اسفباری دارند و شرایط بدی است.»

خبرگزاری‌های داخلی فیلم این مکالمه تلفنی را حذف کرد، اما به زودی در شبکه‌های اجتماعی مجدداً انتشار یافت و دست به دست شد.

سیل کل زیرساخت‌های پلدختر و معمولان را از بین برده. روستاهای حاشیه رودخانه کشکان از دسترس خارج شده‌اند. بسیاری از سیل‌زدگان به بیابان زده‌اند و در کوه‌ها سرگردان‌اند. تأمین آب آشامیدنی مهم‌ترین چالش است. کمبود دارو، جلوگیری از طغیان بیماری‌های واگیردار و همچنین جبران خسارت‌ها از چالش‌های بعدی است. به گفته فرماندار پلدختر هنوز ۱۵۰۰ خانوار در این شهر با سیل درگیرند.

بیشتر بخوانید: