باران‌های شدید در یک ماه اخیر در افغانستان جان ده‌ها نفر را گرفته، خانه‌ها را تخریب کرده و پناهگاه‌های موقتی‌ را که خانواده‌های آواره را اسکان می‌دادند، از بین برده است. هزاران خانواده افغانستانی بر اثر سیل روزهای اخیر در افغانستان آواره شده‌اند. مسئولان محلی می‌گویند میزان رسیدگی به مصدومان و آوارگان این سیل ناچیز است.

در یک ماه اخیر ۱۰هزار خانه در افغانستان بر اثر سیل به طور کامل تخریب شده است

به گزارش روزنامه «۸‌ صبح»، تنها در دو روز اخیر در ولایت‌های هرات، فاریاب، بلخ و بادغیس ۲۶ نفر جان باخته‌اند، صدها خانه تخریب شده و صدها جریب زمین کشاورزی از بین رفته است.

در یک ماه اخیر ریزش باران شدید و جاری شدن سیلاب به آواره شدن هزاران نفر منجر شده است.

احمد‌تمیم عظیمی، سخنگوی وزارت دولت در امور رسید‌گی به حوادث گفته است:

«از دوازدهم حوت (اسفند) به این سو، ۱۰هزار و ۴۰۰ خانه به صورت کلی و بیش از ۱۰هزار خانه دیگر به صورت قسمی ‌تخریب شده است.»

احمدتمیم عظیمی تعداد کشته‌شدگان سیل در یک ماه اخیر در افغانستان را نیز بیش از ۱۰۰ نفر اعلام کرده و گفته است:

«یافته‌های ما نشان می‌دهد در ۲۷ روز اخیر ۱۰۴ شهروند در ولایت‌های مختلف کشور جان باخته‌اند و حدود ۲۳۷ تن دیگر بر اثر جاری شدن سیلاب‌ها زخمی شده‌اند.»

به گفته مسئولان در افغانستان، ۱۸۴ ولسوالی و ۲۷۳ روستا در ۱۹ولایت کشور در معرض خطر سیلاب قرار دارند.

فراه‌، قندهار، هرات، هلمند، فاریاب، جوزجان، بادغیس، زابل و ارزگان از ولایت‌هایی هستند که میزان آسیب در آن‌ها بیش از سایر مناطق است.

جیلانی فرهاد، سخنگوی ولایت هرات گفته است سیل صدها خانه، برخی اماکن تاریخی، هزاران هکتار زمین کشاورزی، پل‌ها و جاده‌ها را تخریب کرده است.

یک سازمان کمک‌رسانی بین‌المللی با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرده است ده‌ها هزار افغان تحت تاثیرات مخرب سیل هستند.

برخی ساکنان بادغیس طوفان در این منطقه را بدترین طوفان در طول ۲۰ سال گذشته دانسته‌اند.

مسئولان محلی وضعیت آوارگان را وخیم توصیف می‌کنند و می‌گویند کمک‌های لازم به آنها صورت نگرفته است

دولت افغانستان اعلام کرده است بودجه‌ای را برای کمک به آوارگان و خانواده جان‌باختگان تخصیص داده است.

اشرف غنی، رئیس‌جمهوری افغانستان، دستور داده است تا برای صاحبان خانه‌هایی که به صورت کلی تخریب شده است، مبلغ ۱۵هزار افغانی (حدود ۲۰۰ دلار) و خانه‌هایی که تا حدی‌ تخریب شده‌اند مبلغ هفت هزار و ۵۰۰ افغانی (حدود ۱۰۰ دلار) توزیع شود. همچنین برای خانواده جانباختگان ۵۰ هزار افغانی (حدود ۶۶۶ دلار) و برای خانواده مجروحان ۲۵ هزار افغانی (حدود ۳۳۳ دلار) تخصیص داده شده است.

با وجود وعده مسئولان دولتی و اعلام رسیدگی به مشکلات و نیازهای اولیه آوارگان، مسئولان محلی وضعیت آوارگان را وخیم توصیف کرده‌اند و گفته‌اند کمک‌های لازم به آنها صورت نگرفته است.

فضل‌الحق محمدی، عضو شورای ولایت فاریاب در گفت‌و‌گو با روزنامه ۸‌ صبح وضعیت آوارگان و مصدومان سیل اخیر در این ولایت را وخیم توصیف کرده و گفته است هیچ کمکی از سوی مسئولان دولتی صورت نگرفته است.

سید ‌عظیم کبرزانی، نماینده مردم هرات در پارلمان افغانستان نیز موقعیت پناهگاه‌های موقت را نامناسب توصیف کرده و گفته است سیل روز گذشته چادرهای آنها را با خود برده است.

همین‌طور آمار محلی کشته‌شدگان سیل با آمار دولت ملی متفاوت است. عبدالحکیم تمنا، رئیس اداره سلامت عمومی هرات گفته است هشت نفر بر اثر سیل کشته شده و ۹ نفر زخمی شده‌اند. این در حالی است که دولت آمار کشته‌شدگان در هرات را دو نفر اعلام کرده است.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده، صدها هزار نفر از مردم غرب افغانستان در سال گذشته بر اثر خشکسالی آواره شدند. سیلاب‌ها هم از اوایل فروردین تخریب بیشتری را موجب شدند و کشت گندم را با خطر مواجه کردند.

مسئولان وزارت امور مهاجران و عودت‌کنند‌گان اعلام کرده است در سال گذشته در افغانستان ۸۰۰ هزار نفر آوراه شده‌اند. نیمی از آوارگان از ولایت‌های کنر و ننگرهار‌ هستند که به دلیل ناامنی آواره ولایت‌های جنوبی شده‌اند. نیمی دیگر از آوارگان هم بر اثر خشکسالی و سیلاب در سال گذشته از خانه‌های خود آواره شده‌اند.


در همین زمینه: