رشته “مطالعات زنان” در دانشگاههای ايران به رشته “حقوق زن در اسلام” تبديل میشود.
روزنامه شرق امروز چهارشنبه سوم خردادماه گزارش داد، برپايه مصوبه پنجاهمين جلسه شورای تخصصی تحول و ارتقای علوم انسانی شورایعالی انقلاب فرهنگی، رشته “مطالعات زنان” در دانشگاههای ايران به رشته “حقوق زن در اسلام” تبديل میشود.
اعضای اين شورا به رياست غلامعلی حدادعادل، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، چگونگی تدوين و اصلاح سرفصلهای دوره دکترای تخصصی رشته مطالعات زنان با گرايش حقوق زن در اسلام را ارائه کردند.
حداد عادل در اين جلسه موضوع مطالعات زنان با رويکرد فعلی رايج در جهان را “بهشدت مخالف با مبانی اسلام” دانست و افزود: “اين مباحث مقلدانه در گذشته بدون نقد و بررسی در دانشگاهها تدريس شدند از اين رو شورای عالی انقلاب فرهنگی اين موضوع را بهصورت اساسی تجديدنظر میکند.”
رئيس کميسيون فرهنگی مجلس به دولت اصلاحات اشاره دارد. رشته “مطالعات زنان” در سال ۱۳۸۰ تصويب شد، اين رشته ابتدا در دانشگاه تهران و سپس در دانشگاههای علامه طباطبايی، الزهرا و دانشگاه آزاد تدريس گرديد.
غلامعلی حدادعادل، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی موضوع مطالعات زنان با رويکرد فعلی رايج در جهان را “بهشدت مخالف با مبانی اسلام” دانست
حداد عادل در ادامه بر لزوم “نقد و بررسی اجتهادی در کنار تدريس مباحث رايج در غرب” تأکيد کرد.
رئيس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، گفت: “بايد مشخص شود در نظام حقوقی اسلام، زن بهعنوان يک انسان، همپای مرد دارای حقوق فردی و اجتماعی است.”
اعضای شورای يادشده از ۲۰ عضو از جمله ۱۲ نفر از روحانيان و فعالان حوزههای علميه تشکيل شده و همگی پيشينههای زيادی در زمينه علوم انسانی اسلامی داشتهاند.
برپايه قانون شورای عالی انقلاب فرهنگی، اجرای مصوبات اين شورا برای همه دستگاههای موضوع اين مصوبه، از جمله وزارتخانههای علوم، تحقيقات و فنآوری، آموزشوپرورش، پژوهشگاه و دانشگاه آزاد اسلامی الزامی است.
سال گذشته، حجتالاسلام صدرالدين شريعتی، رئيس دانشگاه علامه طباطبايی بازنگری در رشته “مطالعات زنان” را به دانشگاه تربيت مدرس تهران واگذار کرد.
به گزارش تارنمای دانشکده علوم انسانی دانشگاه تربيت مدرس، “درک ديدگاههای اسلام درباره زن و خانواده بر پايه منابع اصيل در جهت تبيين مبانی انديشه دينی و طرح نظام حقوقی اسلام، دفاع از اسلام در برابر پرسشها و شبهات مطرح درباره زن و خانواده با استناد به منابع دينی و علوم روز، ارتقا و توسعه پژوهش در مسايل زن و خانواده با مطالعات عميق اسلامی و توليد علم بومی در حوزه مطالعات زنان، ارتقا جايگاه زنان و خانواده در جامعه بر اساس تعليمات اسلامی” از اهداف ايجاد رشته “حقوق زن در اسلام” اعلام شده است.
در حالی اسلامیسازی رشتههای علوم انسانی در دانشگاهها پيش میرود که چند روز پيش، صادق آملی لاريجانی، رئيس قوه قضائيه ايران، در واکنش به طرح اسلامیکردن و بازنگری علوم انسانی در دانشگاهها از سوی وزارت علوم گفته بود: “بحث تحول در علوم انسانی کاری نيست که بتوان با دو يا پنج ماه کار، آن را انجام داد، از هرگونه تعجيل در اسلامیکردن علوم انسانی اجتناب کنيم.”
چه نیازی به تاسیس این چنین رشته ای میباشد ؟ شیر بی یال ودم واشکم که دید این چنین شیری خدا هم نافرید
همان حوره علمیه ؟؟؟؟؟؟؟؟ را برای زنها توسعه بدن و به همشون بگن قران بخوانید و کتاب مقدس ؟؟؟؟؟؟؟مفاتیح و دعاهای فراوان که روز بروز هم تولید آین چنین دعاهایی زیاد میشود وووووو کفایت میکند
هم کلاس مختلط نمیشه که خدایی ناکرده مشکلی در کار خداوند ایجاد شود وهم جلو رشد و باز شدن دریچه افکار بسته میشه و هی اینقدر از حق وحقوق زنها و جریان فمنیسم ووووو دم نمیزنن
برای مردان وجوانان هم چنین مراکزی تهیه وتوسعه بدن چه اشکالی داره وهر کی هم دوست نداره و خوشش نمی اید بار بربندد و تا ملک اوباما برود ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
کاربر مهمان / 23 May 2012
این گوی و این میدان. بشرط آنکه بگذارند زنها خودشان مشغول جستجو شوند نه اینکه بخواهند یکسری مرد را بیآورند که افکارشان را به نام تعلیمات از طریق زنها بازپروری نماین. باشد تحقیق کنند، جستجو کنند و راه را برای ارائه دیدگاها باز بگذارند و باز کنند. اما اگر حرف تعلیمات است، این دیگر دانشگاه نمیخواهد، جستجو پژوهش نمیخواهد، کاست و دیسک پخش شود و به حافظین جایزه بدهند.
تازه جای خانواده در کنار تعلیمات زنان اینجا چه معنائی دارد؟ مرد ها به آموزش در سطح خانواده نیاز ندارند و از آن بی نیازند؟
انسیه / 23 May 2012