حسن روحانی که به درخواست استاندار خوزستان و وزیر نیرو برای بازدید از سدهای استان به خورستان سفر کرده، در سخنانی که در شورای هماهنگی مدیریت بحران استان خوزستان ایراد کرد گفت: «هرچه دقیقتر عمل کنیم به هنگام وقوع سیل خسارت کمتری تحمل میکنیم اما اینکه گمان کنیم سیل هیچ خسارتی نمیزند، غیر واقعی است.»
روحانی از سپاه خواست در زمینه مدیریت سدهای استان خوزستان دخالت نکند.
داریوش بهارلویی، مدیر دفتر برنامهریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان اعلام کرد در طی ۷۲ ساعت گذشته بیش از سه میلیارد متر مکعب آب وارد سدهای خوزستان شده و مخازن سدهای استان بیش از این ظرفیت ندارد. اداره هواشناسی پیشبینی کرده که دامنه بارندگیها از شمال و غرب به جنوب ایران گسترش مییابد.
حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی که به درخواست استاندار خورستان و وزیر نیرو به خوزستان سفر کرده، بعد از بازدید هوایی از منطقه در جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران شرکت کرد. روحانی آشکارا در تلاش بود زمینه انتقادات از دولت به سبب بیکفایتی در مدیریت بحران را کاهش دهد. روحانی گفت:
«اینکه فکر کنیم سیل هیچ خسارتی نزند، امکانپذیر نیست اما میتوانیم با برنامهریزی و اتخاذ راهکارهای مناسب، خسارتها را به حداقل برسانیم. اینکه کسی فکر کند کشور ما در مقطعی قرار خواهد گرفت که اصلاً سیل نداشته باشیم، این هم شدنی نیست.»
روحانی بدون آنکه به سپاه پاسداران اشاره کند، یادآوری کرد که شکستن جادهها در مناطق سیلزده شمال ایران هیچ تأثیری نداشته و فقط آب را جابجا کرده است:
«هیچ فایده و تاثیری نداشته. فقط آب را از این ور برده به آن ور، از آق قلا برده به گمیشان…»
احمد علمالهدی، امام جمعه مشهد و نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی در انتقاد از دولت در مدیریت سیل گفته بود:
«وقتی مدیریت جهادی نباشد، از هر حادثهای ولو رحمت الهی، نکبت به وجود میآید سیل گلستان قابل مهار بود. اگر مدیریت متکلفانه نباشد، دشمنان لبخند میزنند و میگویند این همه گفتید “مرگ بر آمریکا”، نفرتش خودتان را گرفت.»
جلوهای از «مدیریت جهادی» مورد نظر علمالهدی، حضور فرمانده سپاه در استان گلستان است که سبب شد گمیشان زیر آب برود.
سهشنبه گذشته به دستور سرلشکر پاسدار محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه جادهای در منطقه گمیشان توسط نیروهای سپاه تخریب شد که آب به طرف دریا سرازیر شود. امیرشیر توماج، فرماندار گمیشان پنجشنبه ۸ فروردین به رسانههای داخلی گفت سیلابی که از آققلا در حال خروج بوده وارد برخی از روستاهای شهرستان گمیشان شده است. نیمی از این شهر زیر آب رفته و مردم در مضیقه قرار دارند. روحانی اعلام کرد که فقط وزیر نیرو مسئول سدهاست:
«در رابطه با بحرانهای استان، ستاد مدیریت بحران مسئولیت دارد اما در مورد سدهای استان شخص وزیر نیرو مسئول است و این امر تخصصی به شخص وزیر مربوط میشود.»
روحانی گفت مبنا بر پایداری سدها و حفظ جان مردم است. اما اگر دولت ناگزیر شود، آب پشت سدها را رها کند، خسارت کشاورزان را جبران میکند:
«من همینجا به مردم عزیز استان میگویم هر جا که لازم است آب سدها رها شود و از این رهاسازی خسارتی به کشاورزان وارد میشود، این خسارت را دولت تأمین خواهد کرد.»
روحانی اعلام کرد که با پیشنهاد مدیریت بحران استان خوزستان احداث سد جدید در بالای ذر در دستور کار قرار گرفته است.
صبح جمعه ۹ فروردین شهر رفیع از توابع شهرستان هویزه در استان خوزستان در موقعیت بحرانی قرار گرفت. دستکم ۷۰ روستا در حوزه رودخانههای خوزستان نیز در معرض سیلاب قرار دارند. سازمان آب و برق خوزستان نسبت بروز سیل در شهرهای حومه هویزه، سوسنگرد، دارخوین، اهواز و شوش هشدار داده است.
بیشتر بخوانید:
خوب بعدازچندروزحالامیگن کارسپاه اشتباه بود خوب سفدکیش کنسل میکردیدخودتون میامدیدکاردرست را انجام میدادید
۸۷۶ / 30 March 2019
آقای روحانی (که لیاقت نام ایرانی فریدون را نداری) هیچ عاملی بیشتر از حکومت ولایت فقیه به ایران خسارت نمیزند. خمینی و خامنه ای و بهشتی و رفسنجانی، بطور کلی باند تبهکار حزب الهی در این 40 سال از هیچ دشمنی و خیانت و جنایت علیه ایران پرهیز نکردند. گاهی برای نیرنگ حرفهایی زده میشود ولی هرگاه نیازی ندیدند بی هیچ شرمی ضدیت خود را آشکار کردند.
تا این حکومت ضد ایرانی هست دشمن تراشی، فساد و بحران سازی با همه هزینه ها و خسارت هایش رو به افزایش است.
آذران / 30 March 2019