يوکيا آمانو، مديرکل آژانس بين‌المللی انرژی اتمی که روز دوشنبه اول خرداد ۱۳۹۱ به تهران سفر کرده بود، فضای مذاکرات با مقام‌های ايرانی را “مفيد” توصيف کرد.

سعيد جليلی، دبير شورای عالی امنيت ملی ايران نيز از ديدار با آمانو ابراز رضايت کرد.

به گزارش واحد مرکزی خبر، آمانو گفت: “در اين ديدار درباره طيف متنوعی از موضوعات از جمله خلع سلاح هسته‌ای، استفاده صلح‌آميز از انرژی هسته‌ای، تقويت آژانس و روند آينده اقدامات‌مان گفت‌وگو کرديم.”

وی افزود: “کارهايی باقی مانده است اما اين‌ها مانع پيشرفت گفت‌وگوها نخواهد بود.”

مديرکل آژانس بين‌المللی انرژی اتمی: قطعاً پيشرفت گفت‌وگوها اثر مثبتی بر مذاکرات ۱+۵ و ايران خواهد گذاشت

مدير کل آژانس در پاسخ به پرسشی درباره اين که چگونه اطلاعات مربوط به برنامه هسته‌ای ايران که منجر به ترور برخی دانشمندان هسته‌ای ايران شد، به دست برخی آژانس‌های اطلاعاتی افتاد؟ گفت: “آژانس وظيفه مشخصی برای حفاظت از اطلاعات دارد و من هر چه در توانم است برای حفاظت از اطلاعات محرمانه انجام می‌دهم.”

آمانو افزود: “درباره قضيه ترورهايی که شما مطرح کرديد، احساس من، همدردی با اشخاص و انسان‌هاست، آژانس اصلاً درگير در اين ترورها نيست. من مخالف خشونت هستم.”

در دو سال گذشته شماری از مقام‌های مرتبط با برنامه هسته‌ای ايران ترور شده‌اند. مقام‌های ايران آژانس را متهم می‌کنند که اطلاعات مربوط به اين افراد را “به بيرون درز داده است.”

مديرکل آژانس بين‌المللی انرژی اتمی همچنين گفت: “قطعاً پيشرفت گفت‌وگوها اثر مثبتی بر مذاکرات ۱+۵ و ايران خواهد گذاشت. البته اين‌ها دو موضوع متفاوت از هم هستند اما می‌توانند يکديگر را تقويت کنند.”

آمانو افزود: “من متعهد به حل و فصل موضوع از طريق گفت‌وگو هستم.”

با پايان يافتن مذاکرات مقام‌های ايرانی با آمانو، سعيد جليلی برای حضور در مذاکرات ايران و شش قدرت جهانی (آمريکا، بريتانيا، فرانسه، چين، روسيه و آلمان) تهران را به مقصد بغداد ترک کرد.

نماينده آيت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر ايران در شورای عالی امنيت ملی اين کشور شامگاه دوشنبه اول خرداد وارد فرودگاه بغداد شد و مورد استقبال هوشيار زيباری، وزير خارجه عراق قرار گرفت.

نمايندگان جمهوری اسلامی ايران و گروه ۱+۵ روز چهارشنبه سوم خرداد در بغداد با يکديگر مذاکره می‌کنند.

رياست هيأت ايرانی را جليلی و رياست گروه ۱+۵ را کاترين اشتون، مسئول سياست خارجی و امنيتی اتحاديه اروپا بر عهده دارد.

مذاکرات بغداد ادامه مذاکرات ۲۶ فروردين است که در ترکيه برگزار شد.

اين مذاکرات در خصوص برنامه هسته‌ای ايران است. قدرت‌های غربی ايران را متهم می‌کنند که در برنامه‌اتمی‌اش اهداف نظامی را دنبال می‌کند اما تهران می‌گويد برنامه اتمی اين کشور صرفاً مقاصد صلح‌آميز دارد. ايران همچنين می‌گويد ساخت سلاح‌های هسته‌ای را “حرام” می‌داند.