معاون وزير امور خارجه روسيه اظهار داشت، برخی کشورهای غربی همچنان به عمليات نظامی عليه ايران بهخاطر برنامههای هستهای آن فکر میکنند.
به گزارش رويترز، سرگئی ريابکوف که از کمپ ديويد آمريکا و نشست گروه هشت بازمیگشت، روز گذشته، ۳۱ ارديبهشت (۲۰ ماه مه) در هواپيما به خبرنگاران گفت: “برخی پيامها و اشارات که از منابع مختلف صادر میشود حکايت از آن دارد که به عمليات نظامی بهعنوان يک راه حل احتمالی و واقعگرايانه فکر میشود.”
وی افزود: “ما اين پيامها را چه از طريق رسانههای عمومی و چه از طريق کانالهای اطلاعاتی دريافت میکنيم و میدانيم که برخی کشورها اين گزينه را بهعنوان گزينهای قابل اجرا در شرايط امروز در نظر دارند.”
معاون وزير امور خارجه روسيه افزود: “ما بابت اين مسئله نگرانيم. ما نمیخواهيم که منطقه و جهان درگير اختلافات جديد منازعات سياسی تلخ بشود.”
کشورهای غربی ايران را متهم میکنند که با برنامههای اتمی خود در پی توليد سلاح هستهای است، اما ايران اين اتهام را رد میکند.
به گفته ريابکوف پيشنهادات روسيه برای مذاکرات بغداد هم شامل اقداماتی است که ايران بايد برای بهدست آوردن اطمينان دوباره جامعه جهانی انجام دهد و هم شامل مشوقهايی برای اين همکاری است
اتحاديه اروپا نفت خام ايران را تحريم کرده که اين تحريم از ماه ژوئيه به اجرا گذاشته خواهد شد. در عين حال تحريمهای جديد ايالات متحده عليه ايران نيز از اواخر ماه ژوئن اجرايی میشود. اين تحريمها باعث شده است که صادرات نفت ايران در سال جاری ميلادی بيش از يک پنجم کاهش يابد.
روسيه همواره به کشورهای غربی گفته است که نبايد به قصد متوقف کردن برنامههای اتمی ايران به اين کشور حمله کرد چرا که اين کار تنها میتواند ايران را تشويق به توليد چنين سلاحهايی بکند.
ريابکوف اين گفتهها را که روسيه بهعنوان بزرگترين صادرکننده نفت جهان تمايل به ادامه تنشهای غرب و ايران دارد تا از بالا رفتن قيمتهای جهانی نفت سود ببرد، رد کرد و گفت: “اين يکجور سادهانديشی يا شايد حتی تحريف تعمدی مواضع مسکو در اينباره است و اينکه مسکو چنين هدفهای ماجراجويانه و خودپسندانهای دارد طوری که میخواهد قيمت هر بشکه نفت ۲۰۰ دلار باشد.”
او اظهار داشت، روسيه میخواهد قيمت نفت را در سطحی که هم برای توليدکننده قابل قبول باشد و هم برای مصرفکننده، ثابت نگه دارد.
دور جديد مذاکرات ايران و شش قدرت جهانی روز سوم خرداد (۲۳ ماه مه) در بغداد برگزار میشود.
به گفته ريابکوف، روسيه مجموعه پيشنهادات خود را برای اين گفتوگوها آماده کرده است. اين پيشنهادات هم شامل اقداماتی است که ايران بايد برای بهدست آوردن اطمينان دوباره جامعه جهانی انجام دهد و هم شامل مشوقهايی برای اين همکاری است.