شماری از روستاهای استان گلستان به دنبال سیل بی‌سابقه زیر آب رفته‌اند اما استاندار گلستان در سفر خارجی‌ست و مرخصی‌اش هم تمدید شده است. به گفته رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر، در حال حاضر عمده نگرانی‌ها از احتمال شکسته شدن سدبندها در این استان است.

جاری شدن سیل در استان گلستان

گفته شده سفر مناف هاشمی، استاندار گلستان برای حل مشکلات خانوادگی است و عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور هم در گفت‌و‌گو با شبکه خبر صدا و سیمای جمهوری اسلامی این سفر را ضروری خوانده و گفته است که «ضرورت داشت» برود: ‌

«استاندار گلستان بیش از یک ماه است در خارج از کشور است. ایشان قبل از نوروز تقاضای مرخصی داشتند، مشکل خانوادگی برای ایشان پیش آمده و ضرورت داشت که بروند. بنده هم به ایشان گفتم اگر احساس می‌کنید مشکلی پیش نمی‌آید بروید و با مرخصی ایشان موافقت کردم. ایشان هم گفتند که همه تمهیدات اندیشیده شده و مسئولان هستند و مشکلی پیش نخواهد آمد.»

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر اما گفته است در حال حاضر، عمده نگرانی‌ها از احتمال شکسته شدن سدبندها در این استان است:

«در حال حاضر نگرانی ما از سدبندهاست زیرا بر اثر بارش‌های روزهای اخیر به طور کامل پُر شدند و ان‌شاء‌الله که اتفاقی نیفتد.»

به گفته مرتضی سلیمی از روز گذشته (جمعه دوم فروردین) که بارش باران متوقف شده، وضعیت و کیفیت امدادرسانی به آسیب‌دیدگان سیل بسیار بهتر شده و با تداوم توقف بارش‌ها در روز شنبه سوم فروردین، شرایط رو به بهبود است:

«از ساعت هفت صبح امروز با روشن شدن هوا، فعالیت بالگردها دوباره آغاز شده و امدادرسانی در منطقه سیل‌زده آق‌قلا را به طور کامل پوشش می‌دهند.»

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر همچنین گفته است اگر تا ظهر فردا یک‌شنبه چهارم فروردین توقف بارش تداوم داشته باشد، وضعیت ۱۰۰ درصد به ثبات می‌رسد.

بارش‌ باران از یک‌شنبه هفته گذشته باعث بالا آمدن آب رودخانه و پر و سرریز شدن سدهای استان گلستان مانند سد بوستان، گلستان و نرماب شده است.

علی نظری، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان میزان بارش در برخی از ایستگاه‌ها را تا ۳۱۵ میلی‌متر اعلام کرده و این در حالی است که کل بارندگی متوسط استان در شرایط نرمال ۴۵۰ میلی‌متر است. به این ترتیب بالغ بر ۶۰ درصد بارندگی سالانه در ۲۴ ساعت اتفاق افتاده است.

با این بارش‌ها ۱۴ رودخانه اصلی در بالا دست گنبد و همچنین رودخانه‌های تا حدفاصل گمیشان طغیان کردند.

به گفته نظری اگر سدهای بوستان و گلستان و نرماب تأخیری عمل نمی‌کرد به جرأت می‌توان گفت که شهر گنبدی دیگر وجود نداشت:

«این بارش‌ها سبب شد که سرریز سد بوستان تا ۱۰۷ مترمکعب در ثانیه برسد و سرریز گلستان هم ۵۵۰ مترمکعب در ثانیه بود و سد نرماب هم ۲۳۰ مترمکعب در ثانیه ورودی داشت.»

سرریز این سدها باعث شد که شهر گنبدکاووس و روستاهای اطراف زیر آب بروند و وضعیت بغرنج کنونی ایجاد شود.


  • در همین زمینه