به گزارش «شبکه حقوق بشر کردستان»، ماموران وزارت اطلاعات شنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ یکی دیگر از فعالان محیط زیست کرد را بازداشت کرده‌اند. طبق این گزارش گروهی از نیروهای اطلاعات شهر سنندج جلال رستمی، فعال محیط زیست اهل روستای شاهینی از توابع شهرستان کامیاران را در شهر روانسر، محل سکونتش و در محل کارش در یک قنادی بازداشت کرده و پس از دو روز به بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج منتقل کرده‌اند.

جلال رستمی، فعال محیط زیست کُرد

گزارش‌ها حاکی از آن است که درچند ماه گذشته نزدیک به ۲۰ تن از فعالان محیط زیست کُرد در شهرهای کامیاران، مریوان، سنندج توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده‌اند. نیروهای امنیتی شنبه ۲۷ بهمن آرمان وفایی و شاهو فرجی، دو فعال محیط‌زیست و از اعضای شاخه کردستان حزب وحدت ملی را در سنندج بازداشت کردند. آن‌ها همچنین یکشنبه ۲۸ بهمن در شهرکرد یوسف فرهادی بابادی، فعال محیط زیست و عضو کمپین «صدای پای آب» را دستگیر کردند. این افراد در ارتباط با پوشش گیاهی و جنگل‌های بلوط و همچنین مفهوم عدالت اجتماعی با توجه به دسترسی به منابع طبیعی فعالیت می‌کردند.

سام رجبی، امیرحسین خالقی، هومن جوکار، سپیده کاشانی، نیلوفر بیانی، طاهر قدیریان، عبدالرضا کوهپایه و مراد طاهباز نیز از دیگر فعالان اقلیم ایران هستند که از یک سال قبل تاکنون در «بازداشت موقت» سازمان اطلاعات سپاه پاسداران‌ به‌سر می‌برند.

این افراد که بیش از یکسال است در بازداشت و تحت بازجویی قرار دارند به «جاسوسی» و سپس «افساد فی‌الارض» متهم هستند.

کاووس سید امامی، یکی از بازداشت شدگان پرونده فعالان محیط زیست بهمن سال گذشته در زندان اوین به شکل مشکوکی فوت کرد. مقام‌های سازمان زندان‌ها و دستگاه قضایی ایران علت مرگ او را «خودکشی» اعلام کردند، اما خانواده سیدامامی و گروهی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی این ادعا را رد می‌کنند.

سایت «زیتون» که بخشی از اصلاح‌طلبان نزدیک به دولت حسن روحانی نزدیک است، چندی پیش در یک گزارش به نقل از یک منبع آگاه مدعی شد که سیدامامی با اطلاع مقام‌های وزارت اطلاعات با اسرائیلی‌ها ارتباط گرفته و به آنان اطلاعات غلط داده است.

کارشناسان می‌گویند جمهوری اسلامی علیه فعالان محیط زیست «سناریوسازی امنیتی» می‌کند. سال‌ها فعالان محیط زیست آذربایجان شرقی و غربی برای حمایت از دریاچه ارومیه به فعالیت‌های تجزیه‌طلبانه و قوم گرایی متهم وشده‌اند. این اتفاق برای برخی از معترضان عربِ خوزستانی  نیز در سال‌های اخیر تکرار شد. اتهام مشابهی محدودیت‌های زیادی را برای گروه‌ها و کمپین‌های محیط زیستی کرد، به ویژه در کردستان و سنندج به‌وجود آورده است.

بیشتر بخوانید: