باراک اوباما، رئيس‌جمهور آمريکا در نشست رهبران گروه هشت ابراز اميدواری کرد مناقشه اتمی ايران با روشی “صلح‌آميز” و با احترام به استقلال و حقوق ايران” حل شود.

گروه هشت (G 8) شامل کشورهای بريتانيا، ايالات متحده آمريکا، روسيه، کانادا، فرانسه، آلمان، ايتاليا و ژاپن است.

اوباما ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۱ در نشست رهبران گروه هشت در کمپ ديويد آمريکا گفت: “ما به ادامه سياست فشار و تحريم همزمان با گفت‌وگوهای ديپلماتيک با ايران پايبند هستيم.”

اما علی‌اکبر ولايتی، مشاور امور بين‌الملل آيت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی گفته است: “جمهوری اسلامی ايران هيچ فشاری را تحمل نمی‌کند و در کمال اختيار در رابطه با سرنوشت خودش در موضوع هسته‌ای تصميم می‌گيرد.”

باراک اوباما: ما به ادامه سياست فشار و تحريم همزمان با گفت‌وگوهای ديپلماتيک با ايران پايبند هستيم
تهران همواره از سياست “فشار و مذاکره” غرب در برابر ايران انتقاد می‌کند.

اوباما همچنين گفت: “فکر می‌کنم همه ما با حق دسترسی صلح‌آميز ايران به انرژی اتمی موافق باشيم اما نقض تعهدات و مقرارت بين‌المللی از سوی ايران و ناتوانی تهران در قانع کردن جامعه جهانی در خصوص اينکه ايران به دنبال تسليحات هسته‌ای نيست، همچنان يکی از نگرانی‌های اصلی است.”

قدرت‌های غربی ايران را متهم می‌کنند که در برنامه‌اتمی‌اش اهداف نظامی را دنبال می‌کند اما تهران می‌گويد برنامه اتمی اين کشور صرفاً مقاصد صلح‌آميز دارد. ايران همچنين می‌گويد ساخت سلاح‌های هسته‌ای را “حرام” می‌داند.

اوباما در حالی به حل مناقشه اتمی ايران ابراز اميدورای کرده که در چند روز آينده دو نشست برای بررسی برنامه هسته‌ای ايران برگزار می‌شود.

نخستين نشست امروز يکشنبه ۳۱ ارديبهشت پس از ورود يوکيا آمانو، مديرکل آژانس بين‌المللی انرژی اتمی به تهران انجام خواهد شد.

علی‌اکبر صالحی، وزير خارجه ايران گفته است: “در سفر مديرکل آژانس بحث مداليته و چارچوب کاری جديد برای رفع ابهامات و سوالات آژانس مورد توجه است و ما اميدواريم توافق بر سر تدوين مداليته جديد ميان دو طرف صورت گيرد.”

اين سفر، نخستين سفر آمانو به ايران از آغاز دبيرکلی وی در آژانس بين‌المللی انرژی اتمی در سال ۲۰۰۹ ميلادی تاکنون است.

آمانو در اين سفر با سعيد جليلی، دبير شورای عالی امنيت ملی ايران و فريدون عباسی، رئيس سازمان انرژی اتمی اين کشور ديدار می‌کند. سفر آمانو در ادامه مذاکرات تازه ايران با آژانس بين‌المللی انرژی اتمی است که دور نخست آن روز دوشنبه ۲۵ ارديبهشت برگزار شده بود.

دومين نشست نيز سوم خرداد در بغداد برگزار خواهد شد. در نشست بغداد شش قدرت جهانی (آمريکا، بريتانيا، فرانسه، چين، روسيه و آلمان) با ايران بر سر برنامه هسته‌ای اين کشور مذاکره خواهند کرد.
ايران در خصوص “سازنده بودن” اين مذاکرات ابراز خوش‌بينی کرده است.

مذاکرات بغداد ادامه مذاکرات ۲۶ فروردين است که در ترکيه برگزار شد.