نمایندگان وابسته به جبهه پایداری در اعتراض به دیدار اعضای فراکسیون امید با سید محمد خاتمی، جلسه علنی مجلس شورای اسلامی را به تنش کشاندند. نشانهای از آنکه پرونده «حصر» همچنان در دوران ریاست ابراهیم رئیسی بر قوه قضائیه گشوده باقی میماند.
سید محمد خاتمی دوشنبه ۲۰ اسفند در دیدار با اعضای فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی هشدار داده بود که مردم از اصلاحطلبان مأیوس شدهاند اما به جای آنکه به سمت اصولگرایان بغلتند، آرای آنان به سبد براندازان سرریز شده است. رئیس دولت اصلاحات گفته بود:
«دیگر خیلی سخت است که به مردم بگوییم بیایید رأی بدهید. آیا فکر میکنید در دور آینده انتخابات به حرف من و شما مردم پای صندوقها خواهند آمد؟ بعید میدانم مگر اینکه در یک سال آینده تحولی رخ دهد.»
به گزارش رسانههای داخلی دوشنبه ۱۵ اسفند محمدعلی وکیلی، نماینده اصلاحطلب در پاسخ به انتقاد از دیدار اعضای فراکسیون امید با سید محمد خاتمی پشت تریبون رفت و گفت:
«خلاف منافع ملی آنجایی صورت گرفت که تنگنظری برخی، سرمایههای انسانی را به حاشیه برد. خلاف منافع ملی آنجایی صورت گرفت که رییسجمهوری ۸ ساله این کشور همچنان در گوشه و کنار کشور سخنرانی میکند و مرزهای رسمی کشور را زیر سوال برده است، نه رییسجمهوری که سالها گوشهای نشسته و جز دعوت به وحدت کاری نمیکند.»
بعد از صحبتهای وکیلی نمایندههای تندرو به جایگاه هیات رئیسه هجوم بردند. مجتبی ذوالنوری، از نمایندگان عضو جبهه پایداری میکروفون وکیلی را به سمت خود کشید تا سخنرانی کند، اما وکیلی به او اجازه این کار به او نداد. ذوالنوری سپس به سمت صندلی مطهری رفت و از میکروفون مطهری شروع به فریاد کشیدن کرد. سایر نمایندگان تندرو هم به جایگاه هیأت رئیسه هجوم بردند. جواد کریمی قدوسی، یکی دیگر از نمایندگان جبهه پایداری به سمت میکروفون وکیلی رفت و گفت: «خاتمی این همه خون ریخته و فتنه کرده…»
کریمی قدوسی و مجتبی ذوالنوری همچنان بر سر علی مطهری فریاد میزدند. مجتبی ذوالنوری خطاب به او گفت: شما قسم خوردهاید که بیطرف باشید.
اصلاحطلبان مجلس هم به جایگاه هیات رئیسه آمدند و عبدالکریم حسینزاده عضو فراکسیون امید برای دقایقی با جواد کریمی قدوسی بحث کرد.
عباس گودرزی نماینده بروجرد نیز میکروفون مطهری را روشن کرد و گفت: «فتنه خط قرمز نظام است.»
علی مطهری، رییس جلسه نیز تذکر محمدعلی وکیلی، نماینده اصلاحطلب را وارد دانست و گفت:
«آقای خاتمی ممنوعالملاقات نیست بلکه ممنوعالتصویر است که آن هم مبنای قانونی ندارد.»
سخنان مطهری اعتراض تندروها را در پی داشت.
سابقه این درگیری به فروردین سال جاری برمیگردد. در آن زمان مسعود پزشکیان، نایبرئیس مجلس شورای اسلامی این پرسش را مطرح کرده بود که چرا حاکمیت با محمد خاتمی، رئیس دولت اصلاحات و محمود احمدینژاد رئیس دولتهای نهم و دهم به دو شکل متفاوت برخورد میکند. محمد خاتمی ۱۳ اسفند ۹۶ در دیدار و گفتوگو با گروهی از نمایندگان اصلاحطلب مجلس شورای اسلامی با اشاره به «نارضایتی عمیق در جامعه» از «حاکمیت» خواسته بود اشتباهات خود را بپذیرد و در پی یک «گفتوگوی ملی» باشد. پزشکیان هم از رئحانی خواسته بود گره «حصر» را بگشاید. در دوران ریاست صادق آملی لاریجانی اما چنین نشد.
بیشتر بخوانید: