علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی در روز درختکاری آیین همیشگی‌اش را اجرا کرد: کاشتن دو نهال درخت و ایراد چند توصیه کلی که هیچ نشانی از سیاست‌گذاری مشخص برای مقابله با بحران رو به‌ وخامت محیط زیست ندارد.

خامنه‌ای در حال درختکاری ــ عکس: وب‌سایت حفظ نشر و آثار رهبر جمهوری اسلامی

به گزارش وب‌سایت رسمی دفتر نشر و حفظ آثار رهبر جمهوری اسلامی، خامنه‌ای در روز درختکاری دو نهال میوه کاشته و گفته است که «مسئله‌ی درخت و حفظ پوشش گیاهی باید جایگاه واقعی خود را در فرهنگ عمومی پیدا کند.»

او از قطع درختان برای ساخت‌و‌ساز انتقاد کرده، خواهان حفظ جنگل‌ها شده و هشدار داده که مسئولان نباید برای جلوگیری از بیابان‌زایی اقدام به کاشتن نهال‌های مضر بکنند؛ هرچند مشخص نکرده منظورش چه نهال‌هایی در کدام قسمت از ایران است. کنار، نخل، کهور و تاغ از نهال‌هایی هستند که برای مقابله با بیابان‌زایی کاشته می‌شوند.

سخنان رهبر جمهوری اسلامی همچون سال‌های پیش در مناسبت مشابه، کلی و بدون اشاره به سیاست‌گذاری‌های ویژه برای پرداختن به بحران‌های چندلایه محیط زیستی در ایران بود. تنها تفاوت این است که در سال جاری برخلاف همیشه وب‌سایت او ننوشت رهبر جمهوری اسلامی چه درخت‌های میوه‌ای کاشته است.

اشاره خامنه‌ای به کاشتن «نهال‌های مضر» برای مقابله با بیابان‌زایی در سخنان سال جاری او در حالی صورت می‌گیرد که بزرگترین مشکل اکنون اثرات مالچ‌پاشی برای مقابله با ریزگردها و جلوگیری از پیشرفت بیابان‌زایی است. این مالچ‌ها نفتی هستند و کارشناسان محیط زیست اثرات آن را ویرانگر ارزیابی می‌کنند.

یکی از مهم‌ترین آسیب‌ها به درختان جنگلی در ایران را مافیای چوب رقم می‌زنند که نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز گاه و بیگاه با آنها همراهی می‌کنند. خامنه‌ای به این مورد اشاره‌ای نکرد و در سال‌های گذشته نیز اشاره‌ای نکرده بود.

سالانه در ایران بیش از ۵,۵ میلیون مترمکعب چوب مصرف می‌شود که از این میان بیش از ۸۰۰ هزار مترمکعب آن از طریق برداشت از درختان جنگلی است، و حدود ۳,۵ میلیون مترمکعب دیگر از طریق زراعت چوب و پرورش داخلی تأمین و بقیه از خارج وارد کشور می‌شود.

روز درختکاری در ایران ۱۵ اسفند هر سال و نخستین روز از هفته منابع طبیعی است.


در همین زمینه: