نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی رزمایش بزرگی را در تنگه هرمز و دریای عمان آغاز کرد. در این رزمایش برای نخستین بار زیر دریایی فاتح با توانایی شلیک موشک کروز و ناوشکن سهند که به تازگی به نیروی دریایی ملحق شدهاند شرکت دارند.
خبرگزاری جمهوری اسلامی جمعه ۳ اسفند/ ۲۳ فوریه گزارش داد که در رزمایش نیروی دریایی ارتش ایران بیش از ۱۰۰ فروند از یگانهای نیروی دریایی اعم از ناوشکنهای رزمی، ناوهای موشکانداز، ناوهای پشتیبانی، زیردریاییهای سنگین و سبک، هواناوها، هواپیماهای بال ثابت و بالگردهای نیروی دریایی حضور دارند.
این رزمایش در بیش از ۲ میلیون کیلومتر مربع از شرق تنگه هرمز، دریای عمان و شمال اقیانوس هند (تا مدار ۱۰درجه) اجرا میشود.
امیر دریادار حسین خانزادی، فرمانده نیروی دریایی ارتش به خبرگزاری صدا و سیما گفته است هدف از این رزمایش، بررسی برخی تهدیدها در خلیج فارس و دریای عمان، آزمایش سلاحها و تجهییزات نیروی دریایی و بررسی میزان آمادگی پرسنل در مقابله با تهدیدهاست.
امیر دریادار حمزه علی کاویانی، سخنگوی رزمایش به خبرگزاری صدا و سیما گفته است که در این رزمایش موشکهای کروز ضد دریایی، اژدر و سامانههای راکتی از روی شناورهای سطحی، زیر سطحی و یگانهای پروازی تست و ارزیابی میشود:
«یگانهای حاضر در ناوگروه شصتم که هماکنون در اقیانوس هند حضور دارند، ضمن اشراف اطلاعاتی و رصد شناورهای بیگانه و دشمن در هزاران کیلومتر دورتر از آبهای سرزمینی ایران، اطلاعات لازم را جهت انجام عملیاتهای مقابله در اختیار دیگر یگانهای حاضر در رزمایش قرار میدهند.»
امیر دریادار حسین خانزادی، فرمانده نیروی دریایی ارتش ۲۹ بهمن در یک برنامه تلویزیونی به مناسبت رونمایی از زیردریایی جدید فاتح مجهز به موشک کروز گفته بود:
«پیام صریح ما برای کسانی که فکر تهدید نظامی علیه جمهوری اسلامی ایران را دارند این است که باید آماده باشند تا ضربه محکم و غافلگیرانهای را از رزمندگان نیروی دریایی ارتش در دریا دریافت کنند.»
اوایل دسامبر ۲۰۱۸ ناوهای جنگی هواپیمابر ایالات متحده به رهبری ناو هواپیمابر هستهای جان سی ۲۳ (یو اس اس جان سی ستنیس) وارد خاورمیانه شد با این هدف که آمریکا «قدرت خود را به ایران نشان دهد». در آن زمان مسئولان جمهوری اسلامی تهدید کرده بودند که اگر صادرات نفت ایران به صفر برسد، تنگه هرمز و تنگه بابالمندب را میبندند.
علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی به مناسبت ۷ آذر روز نیروی دریایی از فرماندهان و مسئولان نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران خواسته بود تواناییها و آمادگیهای نظامی خود را افزایش دهند:
«هر چه میتوانید تواناییها و آمادگیهای خود را افزایش دهید. باید آنچنان تواناییهای خود را افزایش دهید تا دشمن نه تنها از حمله به ایران بیمناک و هراسان باشد بلکه سایه تهدید نیز از سر ملت ایران دور شود.»
علی خامنهای پیشتر نیز گفته بود علیرغم اینکه طبق «محاسبات سیاسی، احتمال وقوع جنگ نظامی وجود ندارد»، اما «در عین حال نیروهای مسلح باید تواناییهای انسانی و تجهیزاتی خود را روزبهروز ارتقا دهند.»
بیشتر بخوانید: