یک ماه پس از آغاز دور جدید بحران سیاسی در ونزوئلا، رئیس جمهوری این کشور در گفت‌وگویی فاش ساخت که دولت‌اش مذاکرات پنهانی با دولت آمریکا داشته است. مادورو گفت آمریکا کارزار جهانی به‌راه انداخته تا او را وادار به استعفا کند.

نیکلاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا
نیکلاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا

نیکلاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا در گفت‌وگویی با آسوشیتدپرس، در حالی که به شدت مخالفت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا با دولت سوسیالیستی خود را مورد انتقاد قرار داد، اظهار امیدواری کرد که برای حل بحران به‌وجود آمده در ونزوئلا با ترامپ دیدار کند، بحرانی که با به رسمیت شناختن خوان گوایدو، رهبر اپوزیسیون این کشور به‌عنوان رهبر قانونی ونزوئلا از سوی آمریکا، آغاز شد.

مادورو گفت که طی دو جلسه پنهانی در نیویورک، وزیر امور خارجه او، الیوت آبرامز، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ونزوئلا را دعوت کرد تا «به‌صورت خصوصی، عمومی یا مخفی» دیدار کنند.

رئیس جمهوری ونزوئلا با بیان این‌که دو جلسه پنهانی در نیویورک چندین ساعت به طول انجامیده، افزود: «اگر او بخواهد ملاقات کند، فقط به من بگویید چه زمانی، کجا و چطور، من آن‌جا خواهم بود.»

یک مقام ارشد دولت آمریکا در واشنگتن که نخواست نامش فاش شود، گفت که مقامات ایالات متحده مایل به ملاقات با «مقامات سابق ونزوئلا، از جمله خود مادورو، برای بحث در مورد برنامه‌های خروج از بحران هستند».

آمریکا و متحدانش در آمریکای لاتین ریاست جمهوری مادور در ونزوئلا را قانونی نمی‌دانند و خواهان کناره‌گیری او و برگزاری انتخابات جدید در ونزوئبل هستند. خوان گوایدو، رئیس پارلمان و رهبر ۳۵ ساله اپوزیسیون از ماه ژانویه وارد کارزار مقابله با مادورو شده است. او در ۲۳ ژانویه خود را رئیس جمهوری ونزوئلا اعلام کرد و این اقدام خود را براساس قانون اساسی این کشور دانست. آمریکا، کشورهای اروپایی و برخی از کشورهای آمریکای لاتین از آن زمان از او حمایت می‌کنند.

بحران اقتصادی و اجتماعی در ونزوئلا در حال گسترش است و موجب کمبود شدید مواد غذایی و پزشکی شده است. این بحران باعث شده است که میلیون‌ها نفر از این کشور نفت‌خیز عضو اوپک بگریزند.

انتصاب الیوت آبرامز به‌عنوان وزارت خارجه آمریکا در امور ونزوئلا در ماه گذشته، اعلام موضع سخت‌گیرانه‌تر دولت ترامپ علیه دولت مادورو است.

بیشتر بخوانید: