پنجشنبه ۲۵ بهمن گروه‌هایی از معلمان شاغل و بازنشسته چند شهر در اعتراض به آزاد نشدن معلمان زندانی و بی‌توجهی مسئولان به خواست‌های صنفی فرهنگیان مقابل اداره‌های آموزش و پرورش شهر خود تجمع اعتراضی برپا کردند.

تجمع معلمان کرمانشاه- بیست و پنج بهمن

اخبار و تصاویری از برگزاری تجمع در شهرهای سنندج، ارومیه، مریوان، اردبیل، مشهد و کرمانشاه در شبکه های اجتماعی منتشر شده است.

بهبود وضعیت معیشتی، آموزش رایگان برای تمام کودکان و پایان دادن به کالایی سازی آموزش، آزادی بی‌قید و شرط معلمان بازداشتی و پایان دادن به پرونده‌سازی برای فعالان صنفی معلمان، بیمه تکمیلی کارآمد، و نظارت فرهنگیان بازنشسته بر صندوق‌های بازنشستگی محور خواست‌هایی هستند که ماه‌هاست معلمان شاغل و فرهنگیان بازنشسته را به تجمع و گردهمایی کشانده است.

۲۲ و ۲۳ مهر شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان برای تحقق همین خواست‌ها اعتصاب سراسری دو روزه‌ای را سازماندهی کرد. اما مطالبات پاسخی نگرفتند و شمار دیگری از فعالان صنفی معلمان نیز مورد پیگرد قرار گرفتند. در پی آن اعتصاب دو روزه، معلمان چند تجمع اعتراضی دیگر برگزار کرده‌اند که از جمله می‌توان به تجمع اعتراضی روز پنجشنبه ۴ بهمن ماه معلمان شاغل و بازنشسته پنج استان اشاره کرد.

به اعتراف مسئولان، هم‌اکنون بخش قابل توجهی از معلمان زیر خط فقر زندگی می‌کنند. لایحه بودجه سال ۹۸ افزایش حقوق کارمندان دولت را ۲۰ درصد در نظر گرفته است. معلمان این میزان افزایش حقوق را کافی و پاسخگوی افزایش واقعی هزینه‌های زندگی نمی‌دانند.

معلمان شاغل و بازنشسته در تجمع‌های امروز پلاکارهایی با خواست آزادی معلمان زندانی، پایان دادن به خصوصی‌سازی آموزش، ارتقاء سطح معیشت معلمان، همسان‌سازی حقوق شاغلان و بازنشستگان و بهبود کیفیت آموزش در دست داشتند.

تجمع سنندج- بیست و پنج بهمن

در سنندج معلمان مطابق فراخوان اعلام شده در اعتراض به عملی نشدن مطالبات‌شان و بخصوص آزاد نشدن معلمان زندانی در مقابل اداره کل آموزش و پرورش در سنندج تجمع کردند. آن‌ها پلاکاردی در دست داشتند که بر آن نوشته شده بود:

  • در مملکتی که معلمش زندانیست باید خون گریست.

معلمان اردبیل تصاویری از معلمان زندانی از جمله محمد حبیبی در دست داشتند. آنان همچنین پلاکاردی حاوی این شعار در دست داشتند:

  • بهار آزادیه، جیب‌های ما خالیه
معلمان اردبیل- بیست و پنج بهمن

معلمان کرمانشاه شعارهایی در باره ضرورت اتحاد معلمان شاغل و بازنشسته سر دادند.

یک معلم در مشهد ضمن برشمردن معضلات آموزش و پرورش و مشکلات معیشتی و صنفی معلمان افزود:

عملکرد چهل ساله نظام در زمینه آموزش و پرورش کار را به جایی رسانده که کارد برای من یکی به استخوان رسیده است. پس میزنم فریاد، هرچه باداباد.

در مریوان جمع کثیری از معلمان و بازنشسته در مقابل اداره آموزش و پرورش گرد هم آمده بودند. یکی از معلمان طی سخنانی گفت:

«از چه بنالیم از سوختن دخترکان دانش‌آموز در زاهدان؟ از ده سال و نیم حکم زندان برای معلمی که از حقوق ما دفاع کرده است؟ از تحقیری که علیه بازنشستگان اعمال می‌شود؟ از تبعیض علیه معلمان در قیاس با سایر شاغلان؟ از تبعیض علیه معلمان حق‌التدریسی؟ از ناامنی و نابسامانی کلاس‌ها؟ از حقوق ناچیز معلمان؟ از رعایت نشدن منزلت فرهنگیان؟ از کیفیت پائین و پولی شدن آموزش؟ این‌ها را بارها از طرق مختلف به گوش مسئولان رسانده‌ایم.»

معلمان مریوان در آستانه تصویب بودجه سال ۹۸ خواست‌های خود را چنین برشمردند:

«حقوق شاغلان و بازنشستگان یکسان شود. حقوق معلمان به بالای خط فقر افزایش یابد. آموزش رایگان و با کیفیت برای همه دانش‌آموزان، برسمیت شناختن حق تشکل‌یابی فرهنگیان، آزادی همه معلمان زندانی، بیمه کارآمد، بودجه کافی برای ایمن سازی و مدرن سازی مدارس.»

معلمان مریوان اعلام کردند تا زمانی که مطالباتشان پاسخ نگیرد هر دو هفته یک بار تجمع خواهند کرد.


بیشتر بخوانید:

تجمع اعتراضی معلمان شاغل و بازنشسته‌ در ۵ استان

از حق آموزش رایگان برای دانش آموزان تا حق اعتراض برای معلمان