تغییرات اقلیمی از یک سو، سودجویی از سویی دیگر. قیمت میوه در بازارهای ایران ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش پیدا کرده و مردم که قدرت خرید میوههای مرغوب را ندارند، به میوههای درجه دوم و سوم روی آوردهاند.
حسین مشرف، رئیس اتحادیه میوه وترهبار یزد در گفتوگو با خبرگزاری دانشجویان ایران از افرایش قیمت میوه در بازارهای ایران خبر داده است. دولت به میزان ۷۰ درصد بر بازار میوه نظارت دارد اما به سبب تغییرات اقلیمی که بر عرضه میوه در بازار ایران اثر گذاشته و همچنین به دلیل سودجویی عمدهفروشان که به جای عرضه میوههای مرغوب در بازارهای داخلی، ترجیح میدهند این میوهها را در بازارهای کشورهای همجوار عرضه کنند و دلار به دست بیاورند، قیمت میوه ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش یافته و مردم هم ناگزیر به میوههای درجه دو و سه روی آوردهاند. مغازهداران هم کمتر به خرید اقلام درجه یک تمایل دارند.
به گفته رئیس اتحادیه میوه وترهبار یزد قیمت گوجه به ۴۵۰۰ تومان رسیده و این افزایش قیمت بر قیمت کاهو و کلم و انواع سبزیجات نیز تأثیر گذاشته است. قیمت پرتقال تامسون به دلیل افزایش صادرات از ۲۵۰۰ تومان به ۴۵۰۰ تومان افزایش پیدا کرده و قیمت نارنگی هم به ۷۰۰۰ تومان در هر کیلو رسیده است. کیوی که تا پیش از این کیلویی سه هزار تومان به فروش میرسید، اکنون به قیمت ۹۵۰۰ تومان عرضه میشود. قیمت سیب هم در هر کیلو بیش از دو برابر افزایش پیدا کرده و به ۹۵۰۰ تومان رسیده است. قیمت بادمجان دو برابر شده و قیمت پیاز مرغوب از نوع سفید به کیلویی ۳۰۰۰ تومان رسیده است.
رئیس اتحادیه میوه و ترهبار یزد از گران شدن سبزیجات به ویژه انواع خوردنی آن خبر داده: سبزیجات خوردنی ۴۰۰۰ تا ۴۵۰۰ تومان و خورشتی ۲۳۰۰ تومان به خریداران عرضه میشود که در این میان، سبزی تره کمیاب شده و قیمت آن به هر کیلو ۶ تا ۷ هزار تومان رسیده است.
هفته گذشته علیاصغر ملکی، رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی به خبرگزاری کار ایران (ایلنا) گفته بود قیمت گوشت در ایران به ۱۱۰ هزار تومان رسیده است. دولت تاکنون یک میلیارد دلار ۴۳۰۰ تومانی به واردات گوشت اختصاص داده اما قاچاق دام به خارج از ایران سبب شده که قیمت گوشت همچنان افزایش یابد.
یحیی آل اسحاق، عضو اتاق بازرگانی تهران گفته بود برای مدیریت بازار کالاهای اساسی به «فرماندهی واحد» در مفهوم اعمال نظارت دستگاههای دولتی بر بازار نیاز است.
شورای عالی کار در آغاز سال جاری، پیش از سقوط ارزش ریال در برابر دلار آمریکا اعلام کرده بود که بیش از ۸۰ درصد کارگران دریافتیشان کمتر از ۱، ۴ میلیون تومان است. از آن زمان تاکنون تغییر محسوسی در دستمزد کارگران اتفاق نیفتاده است.
بیشتر بخوانید:
دردوران جوانی مرغی داشتم که اگر بهش گندم نمیدام و گرسنه اش بود به تکه پارکردن روزنامه و خوردن آنها مشغول میشد البته مرغ بود و هیچ حق وحقوقی همچون انسان نداشت..ولی حالا جماعت انسانی درایران به ذباله خوری رو آورده است که انتقادی نکیم که شاید دستگیرشویم !!!…یک کیلو گوچه فرنگی گران قیمت تقدیم شده سبزی فروش درمنزل فقط یک دانه اش شاید قابل مصرف باشد..این درحقیقت همان افکارواعمال اخوندهاست که نه مردم ایران را به آدم بودن به رسمیت می شناسند و حتی اگرتمام جمعیت ازگرسنگی هم تلف شوند خوشحال خواهند شد…حالا مقامات سناریوهای مختلفی برای برای مبراکردن آنچه برمردم ایران روا میشود تقصییر را به دیگران نصبت می دهند…باید پرسید آیا امامان جمعه ها وفک وفامیل هایشان میوه درجه دو و سه استعمال می کنند و یا فقط باید نصیب برده شده گان اسلامی باشد.
حقیقتگو / 05 February 2019
دویچه وله
صفهای شبانهروزی خرید گوشت گرم و منجمد “تعزیراتی” باعث شد مسئولان دولت برای فروش اینترنتی گوشت دست به کار شوند. این طرح از ۱۸ بهمن کلید میخورد و هر خانوار میتواند با کد پستی، ماهیانه تا سه کیلوگرم گوشت دولتی بخرد.
سه کیلو گوشت با کد پستی / 06 February 2019
امروز 16 بهمن 97 قیمت کاهو 5900 تومان بود ، گوجه فرنگی 4800 تومان ، پیاز هم 4200 تومان.
فردا را خدا داند !
کار اینها همان روضه خوانی است. آنها هم که عمامه و عبا ندارند ، پامنبری خوان هستند و دنبال سؤاستفاده.
روضه خوان کشورداری نمیداند اگر برخی چیزهایی یاد گرفته باشند مردم را آسوده نمی خواهند. میخواهند همه گرفتار باشند تا امکان و فرصت اعتراض نیابند. غافل از اینکه این روش هم مدتی جواب میدهد، پس از آن توفان تندتر در خواهد گرفت.
خامنه ای باید هرچه زودتر رفراندم بگذارد، همان قانون اساسی پیشنهادی پیش از خرابکاری خبرگان اول را با حذف نوشته های اسلامی به رفراندوم بگذارد وگرنه آینده شومی در انتظار او خانواده و شریکانش هست. پای منقل نشستن و سرمایه های مردم را صرف هوسهای خود کردن عاقبت تیره ای برایشان دارد.
او هم مانند شاه و خمینی از قدرت بی چون چرا و مطلق همان مختصر عقل را از دست داده.
آذران / 06 February 2019
مردم به اجناس دستدوم روی آوردند!!
رئیس اتحادیه سمساران و امانت فروشان:
▪️در ماههای اخیر با توجه به کاهش توان مالی مردم و کم شدن قدرت خرید، تقاضا برای خرید اجناس دست دوم به شدت افزایش یافته است.
▪️براساس یک خبر دیگر با افزایش قیمت میوه، مردم به میوههای درجه دو و سه روی آوردند
▪️تغییرات اقلیمی از یک سو، سودجویی از سویی دیگر. قیمت میوه در بازارهای ایران ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش پیدا کرده و مردم که قدرت خرید میوههای مرغوب را ندارند، به میوههای درجه دوم و سوم روی آوردهاند.
حمزه / 06 February 2019