معصومه ابتکار، معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری ایران خواستار جلوگیری از ازدواج کودکان شد. او در همین رابطه گفت: «ما در کشور شاهد وقوع ازدواج‌های اجباری دختران زیر سن ۱۳ ساله هستیم، البته تعداد این ازدواج‌ها خیلی کم است و اکثریت قاطع ازدواج‌ها در «سنین قانونی» انجام می‌شود. این ازدواج‌ها اجباری و به دلایل اقتصادی، قومی و از روی عدم آگاهی است که باید جلوی آنها را بگیریم».

در برخی از مناطق کودکان به نام ازدواج فروخته می‌شوند.

طرح افزایش حداقل سن ازدواج که بر اساس حداقل سن ازدواج در دختران را ۱۶ و پسران را ۱۸ سال تعیین شده و ازدواج دختران زیر ۱۳ سال ممنوع می‌شد، مدتی قبل توسط فراکسیون زنان مجلس تدوین شد اما به تصویب کمیسیون قضایی مجلس نرسید. نمایندگان کمیسیون زنان هم از فشارهایی خارج از مجلس برای بی‌نتیجه‌ گذاشتن این طرح خبر دادند. پس از شکست این طرح در مجلس، ابتکار اعلام کرده بود که لایحه ممنوعیت ازدواج کودکان زیر ۱۳ سال به زودی تقدیم دولت خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) ابتکار در باره این لایحه گفت: «همه برای جلوگیری از ازدواج زیر ۱۳ ساله اتفاق نظر دارند. حالا در مورد اینکه کف سن ازدواج چقدر باید باشد باید کار کرد. ما هم در معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری لایحه‌ای به دولت برای جلوگیری از ازدواج دختران زیر ۱۳ سال داده‌ایم و فکر می‌کنیم مطالبه جامعه هم این باشد».

ابتکار در پاسخ به منتقدانی که پیشتر طرح مبارزه با کودک‌همسری را موجب بالارفتن سن ازدواج در کشور خوانده بودند گفت: «ما طرفدار این نیستیم که سن ازدواج کلاً بالا برود یا پایین بیاید بلکه بحث ما این است که سن ازدواج از یک سنی نباید پایین‌تر بیاید. ما موافق ازدواج هستیم و نمی‌گوییم سن ازدواج خیلی بالا برود اما فکر می‌کنیم نباید برای ازدواج دختران زیر ۱۳ سال مناقشه کنیم. یک دختر زیر ۱۳ سال که هیچ حقوق اجتماعی نداشته و کودک محسوب می‌شود چرا باید وارد یک مسئولیت سنگین به نام ازدواج شود؟ آیا او آگاهی کافی برای انتخاب دارد؟ اینکه بگوییم سرپرست او برای او تصمیم بگیرد به معنای خدشه‌دار کردن حقوق انسانی نیست؟ آیا در قرن بیست و یکم می‌توانیم اینگونه احکام اسلامی را ببینیم؟ ازدواج زیر ۱۳ سال آسیب زیادی دارد و آمار طلاق این ازدواج‌ها زیاد است».

او و چندین تن از نمایندگان فراکسیون زنان بارها از اینکه مخالفان طرح کودک‌همسری، این معضل اجتماعی را به مناقشه‌ای سیاسی تبدیل کرده‌اند، انتقاد کرده بودند.

بیشتر بخوانید: