اسحاق جهانگیری به‌همراه یک هیئت دولتی و بازرگانی برای یک سفر دو روزه به سوریه رفته است تا درباره بازسازی این کشور با مقامات سوری گفت‌وگو کند. ایران از یک توافق بانکی بین دو کشور برای تسهیل مبادلات بانکی خبر داده و گفته‌‌ که یک نیروگاه نیز در استان لاذقیه خواهد ساخت.

اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌ جمهوری ایران (چپ) در همایش بازرگانی ایران و سوریه ـ سه‌شنبه ۹ بهمن دمشق
اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌ جمهوری ایران (چپ) در همایش بازرگانی ایران و سوریه ـ سه‌شنبه ۹ بهمن دمشق

به‌گزارش رویترز، در حالی‌که دولت سوریه برای بازسازی کشورش بر روی حامی خود تهران حساب باز کرده است، دولت‌های ایران و سوریه به توافق‌هایی در زمینه مبادلات بانکی بین دو کشور و توسعه روابط اقتصادی رسیدند.

این توافق‌ها در جریان سفر اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهوری ایران به دمشق و دیدار با مقام‌های این کشور به‌دست آمد.

اسحاق جهانگیری سه‌شنبه ۹ بهمن در همایش بازرگانی ایران و سوریه شرکت کرد و گفت جمهوری اسلامی ایران آماده است در بازسازی سوریه مشارکت فعال داشته باشد.

معاون اول رئیس جمهوری اسلامی با اشاره به توافق‌های میان رؤسای کل بانک مرکزی ایران و سوریه برای آغاز همکاری‌های بانکی، این همکاری‌ها را فرصتی برای بخش خصوصی دو کشور ارزیابی و اظهار امیدواری کرد که با حل موانع بانکی مناسبات اقتصادی دو کشور گسترش یابد.

عبدالناصر همتی، رئیس بانک مرکزی ایران نیز که در این سفر با جهانگیری همراه است اعلام کرد که توافق‌نامه برقراری و توسعه روابط بانکی دو کشور به امضا رسید.

براساس این توافق روابط کارگزاری بانکی بین دوکشور برقرار و مجوز تأسیس بانک مشترک ایرانی و سوری در دمشق صادر می‌شود و بانک‌های مرکزی دو کشور با گشایش حساب، مبادلات بر مبنای پول ملی دو کشور و ارزهای دیگر به‌جز دلار را آغاز می‌کنند و امکان استفاده از کارت‌های بانکی دو کشور فراهم می‌شود.

به‌گفته جهانگیری وزیران راه و حمل و نقل دو کشور نیز تأکید کردند که باید مسیر حمل و نقل جاده‌ای میان ایران و سوریه از مسیر عراق به سرعت اجرایی شود.

معاون اول رئیس‌جمهوری ایران همچنین از آمادگی ایران برای واردات برخی کالاها از سوریه خبر داد.

عماد خمیس، نخست‌وزیر سوریه نیز از شرکت‌ها و بخش خصوصی ایران برای سرمایه‌گذاری و مشارکت در بازسازی سوریه دعوت کرد.

اسحاق جهانگیری در دیدار با خمیس یکی از مهم‌ترین موضوعات را مسئله نظام بانکی و ارتباط مستقیم کارگزاری بانک‌های دو کشور «با سیستمی خارج از نظام سوئیفت» دانست. سامانه سوئیفت بخش عمده‌ای از تراکنش‌های مالی بین کشورهای جهان را به عهده دارد.

«مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم، ساخت مسکن و خدمات عمومی، همکاری‌های راه‌آهنی، تشویق سرمایه‌گذاری، و همکاری‌های راهبردی همه‌جانبه دراز مدت» از جمله توافق‌نامه‌هایی بود که ایران و سوریه امضا کردند.

اسحاق جهانگیری همچنین روز سه‌شنبه به دیدار بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه رفت و در این دیدار خواهان همکاری بیشتر ایران، عراق و سوریه شد.

او خطاب به اسد گفت: «جنگ در سوریه، جنگ علیه دولت و ملت سوریه نبود، بلکه جنگ علیه امنیت منطقه و محور مقاومت بود.»

بشار اسد نیز در این دیدار گفت: «ما خواهان حضور و همکاری بیشتر شرکت‌های دولتی و خصوصی جمهوری اسلامی ایران در زمینه‌های مختلف هستیم.»

اسد از رهبر جمهوری اسلامی نیز به‌خاطر کمک‌هایش به سوریه قدردانی کرد.

بیشتر بخوانید: