تلويزيون دولتی سوريه از کشته شدن دستکم ۱۰ شهروند سوريهای در پی عملياتی انتحاری در دمشق خبر داد.
به گزارش آسوشيتدپرس، اين رويداد امروز، هشتم ارديبهشت (۲۷ آوريل) حوالی مسجدی در پايتخت رخ داد که در جريان آن، دستکم ۲۰ تن ديگر نيز زخمی شدند.
رويداد امروز آخرين مورد از سلسله انفجارهايی است که شهرهای مختلف سوريه در ماههای اخير شاهد آن بودهاند و نشانهای ديگر از شکست تلاشهای ديپلماتيک برای پايان دادن به خشونتهای سوريه تلقی میشود.
بر اساس اين گزارش، امروز هزاران تن از شهروندان سوريه در نقاط مختلف اين کشور در اعتراض به خشونتهای مستمر حکومت بشار اسد دست به تظاهرات زدند. تظاهراتهای روز جمعه در سوريه بهطور معمول پس از نماز ظهر در مساجد اين کشور آغاز میشود و به خيابانها انتقال میيابد.
امروز هزاران تن از شهروندان سوريه در نقاط مختلف اين کشور در اعتراض به خشونتهای مستمر حکومت بشار اسد دست به تظاهرات زدند
فعالان سياسی سوريه میگويند، امروز شهر شمالی آلپپو، منطقه مرکزی حما و استان شمالی ادلب محل گردهمايی هزاران تن از معترضان به حکومت بشار اسد بودهاند.
در همين حال سازمان ملل متحد به تلاشهای خود برای اجرای طرح صلح در سوريه ادامه میدهد.
اين سازمان اکنون ۱۵ ناظر در سوريه دارد که از مناطق جنگزده اين کشور بازديد میکنند و اميدوارند که بتوانند راهحلی برای اجرای طرح صلح بيابند، اما اين طرح در عمل ناديده گرفته شدهاست.
روز گذشته ويدئويی غيرحرفهای منتشر شد که نشان میداد عدهای از مردم جسد پسربچهای را حمل میکنند که گفته میشود نيروهای ارتش سوريه با شليک گلوله او را کشتهاند. در اين تصوير خودروهای ناظران سازمان ملل نيز ديده میشود که در آنجا حضور دارند.
نشريه بريتانيايی گاردين نيز گزارشی از تيراندازی نيروهای سوريه به سوی مردم در حضور ناظران سازمان ملل منتشر کرده است.
بر اساس اين گزارش، هنگام بازديد ناظران سازمان ملل از شهر جنوبی درعا، سربازان ارتش به روی مردم آتش گشودند که اين مسئله باعث شد جمعی از معترضان پشت خودروهای سازمان ملل پناه بگيرند.
سخنگوی کوفی عنان، سفير ويژه سازمان ملل متحد در امور سوريه نيز اين خبر را تأييد کرد و گفت که هنگام بازديد مأموران سازمان ملل از اين شهر، صدای تيراندازی شنيده شده است.
او همچنين خبر داد که ۱۵ ناظر ديگر سازمان ملل دوشنبه هفته آينده به سوريه میروند.
بسياری از تحليلگران طرح ابتکاری کوفی عنان برای صلح در سوريه را شکستخورده میدانند.
کاتلين هيکس و درک چولت، دو تن از مقامهای ارشد دولت آمريکا از جمله اين تحليلگران هستند که در گزارشی به مجلس سنای آمريکا گفتند، طرح عنان جوابگو نيست و بايد گزينههای ديگری را برای مقابله با اقدامات حکومت بشار اسد در نظر گرفت.
روز گذشته نيز بان کی مون، دبير کل سازمان ملل متحد با انتقاد از حکومت بشار اسد اظهار داشت: “خشونتها و کشتارها، از جمله بمبارانها و انفجارها در مناطق مسکونی و درگيریهای نظامی، همچنان ادامه دارد. اين وضعيت غيرقابل قبول است و بايد هر چه سريعتر متوقف شود.”
از تاريخ ۲۴ فروردين (۱۲ آوريل) که طرح صلح در سوريه به اجرا گذاشته شده است دستکم ۲۵۰ تن در اين کشور کشته شدهاند.