صبح روز یکشنبه ۲۳ دی ماه، سه زندانی به اتهام «محاربه از طریق مشارکت در سرقت مسلحانه» در یکی از میدانهای شهر یاسوج در ملاء عام اعدام شدند.
اعدام در ملاء عام از موارد بارز نقض حقوق بشر از سوی جمهوری اسلامی است که با وجود انتقادهای گسترده از آن، همچنان اجرا میشود.
خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه گزارش کرده که اجرای این احکام اعدام در ملاء عام به دنبال تأیید حکم «محاربه» سه سارق مسلح طلا فروشیها در استانهای فارس و کهگیلویه و بویراحمد در دیوان عالی کشور بوده و این احکام با حضور جمعی از مردم یاسوج اجرا شده است.
اعدام این سه محکوم اما در حالی است که چهار نفر از شش متهم این پرونده به اعدام در ملاء عام محکوم شده بودند و از سرنوشت یک متهم دیگر اطلاع دقیقی در دست نیست.
اسامی اعدامشدگان از سوی خبرگزاری میزان اعلام شده و گفته شده است این افراد در شهرهای یاسوج، گچساران، دهدشت و شهر اقلید در استان فارس اقدام به سرقتهای متعدد کردهاند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، در تاریخ ۲۴ مهر ماه، غلامرضا مزارعی، رئیس کل دادگستری استان کهگیلویه و بویراحمد از صدور حکم اعدام در ملاء عام برای چهار متهم به سرقت از طلافروشی در یاسوج توسط شعبه اول دادگاه عمومی و انقلاب این شهر خبر داده بود:
«متهمان شش نفر بودند که به صورت زنجیرهای، اقدام به سرقتهای مسلحانه و قتل در طلافروشیهای استانهای کهگیلویه و بویراحمد و فارس کرده بودند که توسط دستگاه قضایی و نیروهای امنیتی و انتظامی، پس از شناسایی در خردادماه ۹۷ دستگیر شدند.»
با اجرای این سه اعدام در ملاء عام شمار اعدامهای در ملاء عام در ایران در ۱۳ روز آغاز سال ۲۰۱۹ به چهار نفر رسید.
پیش از این و در سحرگاه روز پنجشنبه ۲۰ دی ماه، یک محکوم به اعدام به اتهام «لواط به عنف» در میدان بعثت شهرستان کازرون در ملاء عام به دار آویخته شد. اصطلاح لواط به عنف توضیحدهنده تجاوز یک مرد به مردی دیگر (نوجوان، جوان یا بزرگسال) است.
- بیشتر بخوانید: اعدام در ملاء عام در کازرون: مردی به اتهام آدمربایی و «لواط به عنف» به دار آویخته شد
آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل و جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران در گزارشهای خود از مقامهای جمهوری اسلامی خواستهاند به اجرای احکام اعدام در ملاء عام پایان دهند.
- در همین زمینه