تحریم‌های نفتی جدید آمریکا علیه ایران صادرات نفت این کشور را با مشکل مواجه کرده است. کشورهای آسیایی که اصلی‌ترین مشتریان نفت ایران هستند در ماه نوامبر واردات نفت خام از ایران را به پایین‌ترین حد خود در پنج سال اخیر رساندند. اما پیش‌بینی می‌شود از ماه دسامبر صادرات نفت ایران افزایش یابد.

عکس از آرشیو
عکس از آرشیو

رویترز جمعه ۲۸ دسامبر / ۷ دی گزارش داد که چین، هند، ژاپن و کره جنوبی در ماه نوامبر سال جاری میلادی در روز حدود ۶۶۴ هزار و ۸۰۰ بشکه نفت از ایران وارد کرده‌اند که نسبت به ماه نوامبر گذشته کاهش ۱۲,۷ درصدی را نشان می‌دهد.

براساس آمار رسانه‌های ایران در تیرماه سال جاری، چین با سهم ۲۴ درصد و هند با سهم ۱۸ درصد از نفت صادراتی ایران بزرگترین مشتریان نفتی جمهوری اسلامی به‌شمار می‌روند. در این آمار کره جنوبی با ۱۴ درصد در جایگاه سوم قرار داشت.

کره جنوبی در ماه نوامبر برای سومین ماه متوالی واردات نفت خود از ایران را به صفر رساند و ژاپن هم از این کشور پیروی کرد. واردات نفت هند از ایران نیز در ماه نوامبر نسبت به ماه اکتبر ۴۰ درصد کاهش داشته است.

با این حال صادرات نفت ایران به کشورهای آسیایی در ماه دسامبر جاری باید افزایش یابد زیرا آمریکا با هشت کشور بر سر معافیت ۱۸۰ روزه از تحریم‌ها علیه صادرات نفت ایران، توافق کرده است.

چین در ماه نوامبر واردات نفت خود از ایران را به حدود ۳۹۰ هزار بشکه در روز رساند در حالی‌که در ماه اکتبر این میزان ۲۴۷ هزار بشکه در روز بود که پایین‌ترین حد در پنج سال اخیر را نشان می‌دهد.

پس از آن‌که در ماه نوامبر چین توانست معافیت از تحریم‌ها را به‌دست آورد، ساینوپک، شرکت نفت و گاز چینی، بزرگترین واردکننده نفت خام از ایران، واردات خود از جمهوری اسلامی را از سر گرفت. در حالی که شرکت ملی نفت چین (CNPC) در ماه دسامبر واردات نفت از ایران را از سر خواهد گرفت.

ژاپن و کره جنوبی نیز آماده می‌شوند تا واردات نفت خود از ایران را از آغاز سال ۲۰۱۹ از سر بگیرند.

انتظار می‌رود که هند از ماه نوامبر که معافیت از تحریم‌ها را به‌دست آورده خرید ماهانه نفت از ایران را به ۱،۲۵ میلیون تن یا ۹ میلیون بشکه محدود کند.

بیشتر بخوانید: