فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران آزمایش موشکی اخیر جمهوری اسلامی را تأیید کرد که مورد اعتراض آمریکا و کشورهای غربی قرار گرفته و شورای امنیت جلسه ویژه‌ای برای آن برگزار کرده بود. او گفت سپاه پاسداران بیش از ۴۰ تا ۵۰ آزمایش موشکی در سال انجام می‌دهد.

سردار امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران
سردار امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران

در حالی‌که آزمایش‌های موشکی ایران در محافل بین‌المللی مورد انتقاد قرار گرفته، سردار امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران با تأیید خبر آزمایش موشک‌های بالستیکی اخیر گفت: «ما تست‌های موشکی‌مان را انجام می‌دهیم و این کار اخیر هم تست مهمی بود.»

او افزود: «واکنش‌ آمریکایی‌ها نشان می‌دهد که این تست برای آن‌ها بسیار مهم بود که فریادشان درآمد.»

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا یکم دسامبر / ۱۰ آذر با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که ایران اخیراً یک موشک بالیستیک با برد متوسط و با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای را آزمایش کرده است. مقامات جمهوری اسلامی و مقامات ایالات متحده، درباره زمان و مکان آزمایش موشکی اخیر ایران سکوت کرده‌ بودند اما بعد معلوم شد بحث بر سر موشک قیام و ذوالفقار است.

موشک‌هایی که سپاه در پاسخ به حمله تروریستی اهواز به دیرالزور شلیک کرد از این دو نوع بودند. امیرعلی حاجی‌زاده، پیش از این گفته بود که موشک قیام، برای زدن «اهداف آمریکایی» در اطراف ایران طراحی شده است.

شورای امنیت سازمان ملل سه‌شنبه ۱۳ آذر/۴ دسامبر به درخواست فرانسه، بریتانیا و آلمان پشت درهای بسته تشکیل جلسه داد تا آزمایش موشک میان‌برد بالستیکی ایران را به بحث بگذارد.

سه قدرت اروپایی که خواهان حفظ توافق هسته‌ای با ایران‌اند، در نامه‌ای به شورای امنیت سازمان ملل اعلام کرده بودند که آزمایش موشک‌های ذوالفقار و قیام در ۳۰ سپتامبر و یکم اکتبر سال جاری به دلیل آن‌که ممکن است این موشک‌ها توانایی حمل کلاهک هسته‌ای را داشته باشند، به معنای نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است. بر اساس این قطعنامه که در سال ۲۰۱۵ در چارچوب برجام به تصویب رسید، ایران از آزمایش موشک‌های بالستیک با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای منع شده است.

جلسه شورای امنیت سازمان ملل درباره فعالیت‌های موشکی جمهوری اسلامی بدون صدور قطعنامه علیه ایران به پایان رسید.

فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران با بیان این‌که «بیش از ۴۰ تا ۵۰ تست در سال انجام می‌دهیم»، گفت: «این‌که آمریکایی‌ها نسبت به برخی از این آزمایش‌ها واکنش نشان می‌دهند نشان‌دهنده فشار به آن‌هاست.»

مقامات حکومتی ایران درباره برنامه موشکی خود نظرات مشترکی دارند. آن‌ها توسعه فعالیت‌های موشکی جمهوری اسلامی را نقض توافق هسته‌ای نمی‌دانند.

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه نیز گفته بود آمریکایی‌ها در دولت گذشته و فعلی اعتراف کردند که نه برجام و نه قطعنامه ۲۲۳۱، فعالیت ایران را در زمینه موشکی ممنوع نمی‌کند. او همچنین افزوده بود که موشکی که پرتاب شده، برای کلاهک متعارف طراحی شده است.

امیرعلی حاجی‌زاده در سخنانی که به مناسبت ۱۶ آذر در جمع دانشجویان دانشگاه علم و صنعت ایراد کرد، اعلام کرد که سپاه محدودیتی برای برد موشک‌های بالستیک خود قائل نیست. فرماندهان سپاه پیش از این گفته بودند که علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی برد استراتژیک موشک‌ها را ۲۰۰۰ کیلومتر تعریف کرده و به بیش از آن نیازی نیست، چون اسرائیل و پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه با این برد در تیررس موشک‌های جمهوری اسلامی قرار دارند.

روز گذشته، دوشنبه ۱۰ دسامبر/ ۱۹ آذر وزیران خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا از جمله درباره ساز و کار ویژه مالی با ایران و برنامه موشکی سپاه و نفوذ منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران گفت‌وگو کردند. هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان اعلام کرد که اتحادیه اروپا قصد دارد برای محدود کردن برنامه موشکی ایران، جمهوری اسلامی را تحت فشار قرار دهد.

ماس اختلاف‌های اتحادیه اروپا با ایران را برنامه موشک‌های بالستیک، نقض حقوق بشر و فعالیت‌های سرویس‌های اطلاعاتی جمهوری اسلامی در کشورهای اروپایی دانست.

بیشتر بخوانید: