نماینده ایران در سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) تصمیم قطر برای ترک این سازمان را نشانهای از خشم کشورهای کوچکتر صادرکننده نفت از عربستان سعودی و روسیه دانست. قطر اما اعلام کرده که به دلیل تغییر استراتژی اقتصادی و تمرکز بر تولید و صادرات گاز طبیعی از اوپک خارج میشود. همزمان، بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت ایران فشارهای اقتصادی بر کشورش را سنگینترین محاصره اقتصادی نامیده و گفته که صنعت نفت ایران در خط مقدم میجنگد.
نماینده ایران در سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) به خبرگزاری «رویترز» گفت «کاهش تولید نفت باید از هر کشوری آغاز شود که میزان تولید خود را افزایش داده است».
حسین کاظمپور اردبیلی با انتقاد از نقش عربستان سعودی و روسیه در ایجاد مازاد تولید در بازار نفت گفته است که نمیشود از کشورهای کوچکتر انتظار داشت که در کاهش تولید سهیم شوند.
نماینده ایران در اوپک معتقد است که بنبست مذاکرات میان کشورهای تولیدکننده نفت و نقش مسلط عربستان و روسیه در تصمیمگیریها سبب شده که قطر از این سازمان خارج شود. قطر در این باره اظهارنظری نکرده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، اظهارات کاظمپور نشاندهنده افزایش تنش میان کشورهای عضو اوپک و سایر کشورهای متحد این سازمان است.
در آستانه برگزاری نشست اوپک در وین، قطر صبح دوشنبه ۳ دسامبر/ ۱۲ آذر در یک کنفرانس خبری اعلام کرد که تا ژانویه ۲۰۱۹ از سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) خارج خواهد شد.
سعد الکعبی وزیر انرژی قطر تصمیم به خروج کشورش از اوپک را متاثر از بازنگری راههای پررنگ شدن نقش بینالمللی قطر و همچنین تمرکز بر صنعت گاز دانست و با این حال تاکید کرد که دوحه همانند اعضای غیراوپک به تمامی توافقهای کشورهای تولید کننده نفت پایبند خواهند ماند. او افزود که خروج قطر نه یک تصمیم سیاسی بلکه یک استراتژی اقتصادی است.
کاظمپور با اشاره به خروج قطر گفته که ما خشم این کشورها را میفهمیم. او افزوده که «بسیاری از کشورهای عضو اوپک خشمگین هستند که چرا کمیته مشترک در سطح وزیران به صورت یکطرفه و بدون توافق اعضای دیگر اوپک درباره میزان تولید تصمیمگیری میکند.»
خشم ایران
قیمت نفت خام که اوایل اکتبر سال جاری به بالاترین میزان خود در چهارسال اخیر رسیده بود، به خاطر ترس بازار از فزونی تولید نفت در دو ماه اخیر به شدت کاهش یافت. کشورهای عضو و غیرعضو ۶ و ۷ دسامبر ۲۰۱۸ در وین بر سر «کنترل میزان صادرات نفت خام» و «تنظیم تولید با توجه به تقاضای بازار» با یکدیگر دیدار خواهند کرد.
ایران، عربستان سعودی و روسیه را در ایجاد مازاد تولید بر تقاضا مقصر میداند. این دو کشور که ریاست کمیته ناظر مشترک در سطح وزیران (JMMC) را بر عهده دارند به درخواست دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده، در پی تحریم نفتی و مالی ایران، تولید نفت خام خود را افزایش دادند تا کاهش تولید نفت خام ایران را جبران کنند.
نماینده ایران در اوپک گفته که عربستان و روسیه که بیشتر از سایر کشورهای عضو اوپک تولید خود را افزایش دادهاند باید از میزان تولید بکاهند. او وضع اوپک و غیراوپک را با وضع یک هواپیمای ساقط شده مقایسه کرده است:
«خلبان و کمکخلبان هواپیما را سقوط دادهاند و حالا ۲۵ سرنشین آن در وضعیت بحرانی به سر میبرند.»
اشاره او به ۲۵ کشور صادرکننده نفت است که در پیمان همکاری کشورهای صادرکننده نفت حضور دارند.
به نظر نماینده ایران در اوپک با شکستهای اخیر بعید است که پیمان همکاری کشورهای صادرکننده نفت تمدید شود.
بر خلاف ایران، عربستان سعودی و روسیه امیدوار هستند که پیمان همکاری کشورهای صادرکننده نفت نوسازی و نهادینه شود.
وزیر نفت ایران: صنعت نفت در خط مقدم میجنگد
بیژن زنگنه، دوشنبه ۳ دسامبر / ۱۲ آذر گفته است که تهران هر کاری لازم باشد برای مقابله با فشارهای اقتصادی آمریکا انجام میدهد.
زنگنه در نوزدهمین نشست تخصصی فرماندهان پایگاههای بسیج وزارت نفت، گفت «دشمنان میدانند از طرفی تولیدات ما بیش از نیاز داخلی است و برای درآمدزایی باید نسبت به صادرات اقدام کنیم و از طرف دیگر برای تامین برخی نیازها به ارز نیاز داریم.»
وزیر نفت ایران، در شرایط «سنگینترین محاصره اقتصادی علیه ایران» رازداری را بسیار مهم دانسته و افزوده « باید بدون سر و صدا کار کنیم، زیرا هر اطلاعاتی که بدهیم به دشمن کمک کردهایم و آنها متوجه میشوند چه در سر داریم.»
حکومت ایران با ادامه صدور بمب و موشک باعث عرضه بیشتر نفت استخراجی از ماسه و بهم پاشی اوپک و ادامه سقوط ارزش نفت شده.
کاری که شاه برعکس آن عمل میکرد و اوپک کنترل دنیا را بعهده گرفته بود؟! و همان باعث جایگزینی اش با حکومت قرون وسطایی شد!
farid / 04 December 2018
برایان هوک گفت: حکومت ایران مدعی است که آزمایشات موشکیاش صرفاً طبیعت دفاعی دارد. چگونه حامی شماره یک تروریسم جهان میتواند مدعی دفاع شود؟ در واقع نگرانیهای امنیتی حکومت ایران کاملاً خودساخته است. آیا توطئه بمبگذاری پاریس دفاعی بود؟ آیا تلاش برای قتل در دانمارک دفاعی بود؟ آیا قاچاق موشک به حوثیها در یمن دفاعی است؟ آیا پناه دادن به القاعده دفاعی است؟ آیا قاچاق هروئین از طریق ایتالیا دفاعی است؟ آیا سرنگون کردن دولت مشروع بحرین بصورت قهرآمیز دفاعی است؟
sattar beheshti / 04 December 2018
صنعت نفت ایران در خط مقدم فساد, دزدی و حیف و میل کردن ثروت کشور است.
از “گم شدن” دکلهای نفتی, تا انباشت پنهانی بیلیونها بیلیون ارز در شرکتهای پتروشیمی وابسته به سپاه,…. پولهای نفت در جمهوری جهنمی اسلامی هیچ فایده ای برای ما مردم ندارد.
نگاهی به بودجهء ۹۸ بیندازید و ببینید چگونه فقط روحانیون و سپاه هستند که بخش اصلی بودجهء کشور بهشان تعلق می گیرد.
شهروند / 04 December 2018