بر اثر دو حمله انتحاری در غرب و جنوب افغانستان،‌ دست کم ۱۹ تن که بيشتر آنان غيرنظامی هستند کشته و ۶۱ تن نيز زخمی شدند.

به گزارش رويترز، حمله‌های انتحاری در افغانستان که صبح امروز، سه‌شنبه ۲۲ فروردين‌ماه انجام شد، دست کم ۱۹ کشته به جا گذاشت در حالی که ۱۱ تن از اين کشته‌شدگان جزو نيروهای پليس اين کشور بوده‌اند.

در نخستين حمله انتحاری که حوالی ساعت ۹ امروز در دروازه ورودی فرمانداری شهرستان گذره ولايت هرات رخ داد ۱۲ تن جان باختند.

محمد رفيق شيرزی،‌ سخنگوی بيمارستان دولتی هرات گفت که در اين رويداد؛ ۹ غير نظامی از جمله يک کودک و زن ميان‌سال و سه پليس کشته و ۵۷ تن از جمله ۵۳ غير نظامی، سه پليس و يک کارمند دولتی مجروح شدند.

به گفته وی وضعيتی سلامت پنج تن از زخمی‌شدگان اين حمله وخيم است.

سيد آغا ثاقب،‌ فرمانده پليس هرات گفت که اين حمله از سوی دو مهاجم انتحاری سوار بر يک خودروی سواری که يکی از آنان سر تا پايش را با برقع پوشانده بود، صورت گرفته است.

گروه طالبان افغانستان مسئوليت اين اقدامات را بر عهده گرفته است

او گفت مهاجمان که از سوی کارمندان بخش اطلاعات پليس هرات مورد شک واقع شده بودند به دستور توقف آنان توجه نکرده و خودروی حامل مواد منفجره خود را به دروازه ورودی فرمانداری گذره کوبيدند.

گذره از مناطق پرجمعيت هرات است که بين فرودگاه اين ولايت و شهر هرات قرار دارد.

هم‌زمان پيش از ظهر امروز در يک حمله مشابه که در شهرک موسی قلعه ولايت هلمند در جنوب افغانستان رخ داد، هشت پليس جان باختند.

در اين حمله که از سوی سه مهاجم انتحاری صورت گرفت، ابتدا يک مهاجم انتحاری خودروی بمب‌گذاری شده خود را به دروازه ورودی فرماندهی پليس موسی قلعه کوبيد و سپس دو مهاجم ديگر وارد اين ساختمان شدند.

دو تن از بمب‌گذاران پيش از انفجار بمب‌هايشان به ضرب گلوله کشته شدند اما نفر سوم فرصت يافت که عمليات را پيش ببرد.

داود احمدی،‌ سخنگوی والی هلمند گفت که در نتيجه اين انفجار و درگيری مهاجمان با پليس،‌ چهار مأمور پليس کشته و چهار پليس ديگر زخمی شدند.

به گفته سخنگوی والی هلمند،‌ دو مهاجم نيز در درگيری با پليس کشته شدند.

گروه طالبان افغانستان با اعلام اين موضوع که اين حمله انتحاری با هدف کشتن فرماندار، رئيس پليس ناحيه و ديگر مقامات دولتی صورت گرفته، مسئوليت آن را بر عهده گرفته است.

قاری يوسف احمدی، سخنگوی طالبان دراين‌باره گفت: “مجاهدين ما همچنان به مقاومت ادامه می‌دهند و تاکنون نيز لطمات سنگينی به دشمن وارد کرده‌اند.”

طالبان در سال گذشته نيز عملياتی را به ياد يکی از فتوحات معروف پيامبر اسلام، تحت عنوان “عمليات بدر” و با نيت حمله به پايگاه‌های نظامی ناتو، مقامات دولت افغانستان و اسکورت‌هايشان به علاوه مهمانان خارجی آنها صورت داد که ناتو آن را در زمينه احيای شورش‌ها در افغانستان، عملياتی شکست‌خورده ارزيابی کرد.

با گرم شدن هوا، نگرانی‌ها از تشديد حملات مخالفان مسلح به‌ويژه شبه‌نظاميان طالبان،‌ بيشتر شده است.
به تازگی شماری از مقام‌های محلی ولايت‌های افغانستان نسبت به “وارد شدن صدها عضو گروه طالبان از مناطق قبايلی پاکستان” به مناطق جنوبی و شرقی افغانستان هشدار داده و خواستار کمک دولت مرکزی و نظاميان بين‌المللی شده‌اند.