همزمان با بازگشت دوباره کارت سوخت،‌ مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی ایران پیشنهاد داده که یارانه بنزین به همه شهروندان بر اساس کد ملی تعلق بگیرد.

توزیع دوباره کارت سوخت آغاز شده است

کاظم جلالی، رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس به خبرگزاری «فارس»، وابسته به سپاه پاسداران از تدوین طرحی در این نهاد خبر داده که بر اساس آن، یارانه‌ بنزین به هر شهروند بر اساس کد ملی اختصاص یابد و نه به خودروها بر اساس شماره پلاک.

جلالی تأکید کرده این طرح نظر کارشناسی مرکز پژوهش‌ها است و هنوز تصمیمی اتخاذ نشده است.

دولت با انتشار یک جدول زمان‌بندی بر اساس شماره پلاک‌ها، از رانندگان خودرو خواسته تا برای دریافت کارت سوخت جدید یا کارت سوخت المثنی به اداره‌های مربوطه مراجعه کنند.

تنها سه سال پس از پایان‌دادن به سهمیه‌بندی بنزین و عرضه دو نرخی آن، دولت بار دیگر بنزین را دو نرخی عرضه می‌کند.

بنزین در دوران محمود احمدی‌نژاد از تیر ۱۳۸۶ سهمیه‌بندی و دو نرخی شد و پس از حذف یارانه‌های دولتی، افزایش قیمت آن آغاز شد. بنزین در ایران در ۱۳۹۴ با قیمت هر لیتر ۱۰۰۰ تومان تک‌نرخی و کارت سوخت برچیده شد.

افزایش قیمت سوخت یکی از مهم‌ترین اختلاف‌های مجلس و دولت پس از آغاز اعتراض‌های سراسری دی ۹۶ بود. نمایندگان مجلس با افزایش قیمت حامل‌های انرژی و سوخت مخالفت کردند درحالی‌که دولت افزایش قیمت آنها را برای جلوگیری از کسری بودجه سرسام‌آور ضروری می‌دانست.

افزایش قیمت سوخت به افزایش قیمت کالاهای اساسی در وضعیتی می‌انجامد که بحران ارزی قدرت خرید ایرانیان را کاهش داده و بحران اقتصادی به فقر دامن زده.

اما عدم افزایش قیمت‌ها مشکلات دیگری را پیش روی دولت قرار داده: افزایش واردات بنزین که بر اثر افزایش مصرف آن روی داده و به افزایش آلودگی هوا نیز می‌انجامد؛ و افزایش قاچاق سوخت پس از بحران ارزی در ایران.

به گزارش ایرنا، روزانه ۱۰ میلیون لیتر بنزین و بیش از ۱۰ میلیون لیتر گازوییل به کشورهای همسایه قاچاق می‌شود.

دولت برای مقابله با این مشکلات بار دیگر کارت سوخت را عرضه کرده و در شهرهای مرزی شیوه قانونی صادرات سوخت و توزیع سود آن بین ساکنان را آغاز کرده است. اما کارشناسان نسبت به تأثیرگذاری این سیاست‌ها تردید دارند.


در همین زمینه: