پاريس می‌گويد ایران باید گام نخست اعتمادسازی را در جريان مذاکرات اتمی با شش قدرت بزرگ جهانی بردارد.

به گزارش روزنامه وال استريت ژورنال، آلن ژوپه، وزير خارجه فرانسه گفت: “تهران تا هنگامی که گروه ۱+۵ را درباره صلح‌آميز بودن برنامه اتمی‌اش قانع نکند، نبايد انتظار داشته باشد که کشورهای آمريکا، فرانسه، انگليس، روسيه و چين با هدف امتياز دادن به تهران وارد مذاکرات شوند.”

وزير خارجه فرانسه افزود: “پاريس معتقد است مذاکرات نبايد فقط با حرکت يک‌جانبه گروه ۱+۵ آغاز شود بلکه ايران نيز بايد حسن نيت و همکاری واقعی خود را نشان دهد.”

به گفته منابع ديپلماتيک دور تازه مذاکرات ايران و شش قدرت جهانی شنبه ۲۶ فروردين (۱۴ آوريل۲۰۱۲) برگزار می‌شود.

وزير خارجه فرانسه: پاريس معتقد است مذاکرات نبايد فقط با حرکت يک‌جانبه گروه ۱+۵ آغاز شود بلکه ايران نيز بايد حسن نيت و همکاری واقعی خود را نشان دهد

نروژ، سوئيس و اتريش از جانب کاترين اشتون، مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا، به‌عنوان نامزدهای ميزبانی مذاکرات مطرح شده است اما ايران گفته است تمايلی به مذاکرات در اين کشورها ندارد.

چند کشور آسيايی نيز آمادگی خود را برای برگزاری مذاکرات اعلام کرده‌اند، اما در حال حاضر بغداد و استانبول جدی‌ترين گزينه‌های ميزبانی مذاکرات هستند.

آخرين دور مذاکرات ميان ايران و گروه ۱+۵ ژانويه ۲۰۱۱ در استانبول برگزار شد که نتيجه خاصی به دنبال نداشت. دور پيشتر مذاکرات نيزاواخر سال ۲۰۱۰ در ژنو برگزار شده بود.

اسرائيل و برخی از مقامات غربی نگرانند ايران در حال توسعه سلاح هسته‌ای است، اما تهران می‌گويد برنامه اتمی‌اش دارای مقاصد صلح آميز است.

در همين حال آيت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی نيز در فتوايی ساخت سلاح‌های هسته‌ای را “حرام” اعلام کرده است. هيلاری کلينتون چند روز پيش از ايران خواست تا اعتقادش به “حرام بودن” سلاح اتمی را به‌طور عملی به نمايش بگذارد.

در يک سال گذشته همزمان با توقف گفت‌وگوهای هسته‌ای، فشارها و تحريم‌ها عليه ايران شدت بيشتری گرفته است.

تحريم بانک مرکزی و تحريم نفت ايران از سوی اتحاديه اروپا شديدترين تحريم‌هايی است که در چند ماه گذشته عليه ايران برقرار شده است. تحريم نفت ايران از تير ۱۳۹۱ اجرا می‌شود.

در همين حال روزنامه واشنگتن پست در شماره جمعه ۱۸ فروردين‌ماه (ششم آوريل) گزارش داد باراک اوباما، رئيس‌جمهور آمريکا در نامه‌ای خطاب به آيت‌الله خامنه‌ای گفته است ايران در صورت ارائه برخی تضمين‌ها می‌تواند به انرژی صلح‌آميز هسته‌ای دست يابد.

به نوشته اين روزنامه پيام باراک اوباما در اواخر ماه مارس ۲۰۱۲ توسط رجب طيب اردوغان، نخست‌وزير ترکيه به‌هنگام سفر اخير وی به ايران، در اختيار آيت‌الله خامنه‌ای قرار داده شده است.

ظاهراً سخنان دو هفته پيش آيت‌الله خامنه‌ای در مشهد که گفت ايران به دنبال بمب اتمی نيست، پاسخی به نامه اوباما است.