روابط عمومی نیروی زمینی سپاه با انتشار اطلاعیهای از آزادی و بازگشت ۵ تن از مرزبانان ربوده شده در میرجاوه به ایران خبر داد. نام مرزبانان آزادشده عبارت است از: زبیر ریگی، سعید نوتی زهی، رسول گمشادزهی، محمد معتمدی و مهرداد آبار.
۲۴ مهرماه سال جاری در منطقه صفر مرزی لولکدان سیستان و بلوچستان ۱۲ نفر از نیروهای بسیجی طرح امنیت و هنگ مرزی میرجاوه ربوده شدند. برخی از این افراد نیروهای بسیج طرح امنیت بودند و برخی دیگر از نیروهای هنگ مرزی میرجاوه و نیروهای اطلاعات سپاه پاسداران. گروه جیشالعدل با صدور اطلاعیهای در شبکههای اجتماعی مسئولیت این حمله را پذیرفت. قرارگاه قدس سپاه پاسداران با انتشار اطلاعیهای «خیانت عامل یا عوامل نفوذی» را علت این حادثه معرفی کرد. سپاه در این بیانیه گفت «فریب و تطمیع» سبب شده بود که عامل یا عوامل نفوذی دست به «خیانت و تبانی» بزنند و این آدمربایی صورت بگیرد.
روابط عمومی نیروی زمینی سپاه پنجشنه ۱ آذر در اطلاعیهای اعلام کرد:
«در پی تلاشهای به عمل آمده و رایزنی و تعامل با طرف پاکستانی به منظور آزادسازی مرزبانان و بسیجیان بومی ربوده شده در میرجاوه، ۵ تن از آنان شب گذشته (چهارشنبه ۳۰ آبان) به کشور بازگشتند.»
در این اطلاعیه، روابط عمومی نیروی زمینی سپاه بر ادامه تلاشها و رایزنیها برای آزادی سایر مرزبانان ربوده شده خبر داده است.
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران ۹ آبان در صدر هیأتی سیاسی و نظامی به پاکستان رفت و با مقامهای پاکستانی درباره آزادی مرزبانان ایرانی سخن گفت. او در این سفر با شاه محمود قریشی همتای پاکستانی خود، ژنرال قمر جاوید باجوا فرمانده ارتش پاکستان و عمران خان نخست وزیر پاکستان دیدار و گفتوگو کرد.
ظریف در این سفر گفت مقامهای پاکستانی وعده و تعهد دادند که دولت این کشور همه تلاشها و اقدامات خود را برای آزادی مرزبانان کشورمان انجام میدهد.
ایران تاکنون چند بار از پاکستان بهدلیل ناامنی در مرزهای خود توضیح خواسته است. جمهوری اسلامی معتقد است که گروههای مسلح از پاکستان وارد خاک ایران میشوند، دست به عملیات تروریستی میزنند و سپس به پاکستان بازمیگردند.
استان سیستان و بلوچستان در سه دهه گذشته محل درگیری نیروهای نظامی جمهوری اسلامی و مخالفان بوده است. در سالهای اخیر مناطق جنوب شرقی ایران و هممرز با پاکستان، شاهد رویدادهای خشونتباری بوده و مسئولیت برخی از ترورها، انفجارها و عملیات نظامی را گروههایی چون جندالله و جیشالعدل به عهده گرفتهاند.
جندالله و جیشالعدل میگویند مدافع حقوق ملی و مذهبی قوم بلوچ و اهل سنت در استان سیستان و بلوچستاناند.
بیشتر بخوانید: