اعضای شورای شهر تهران صبح سه‌شنبه ۲۲ شهردار جدید پایتخت را انتخاب کردند. در رأی‌گیری که هیأت رئیسه انجام داد، عباس آخوندی ۱۰ رأی و پیروز حناچی ۱۱ رأی را کسب کرد. بنیاد باران حمایت سید محمد خاتمی، رئیس جمهوری اسبق ایران از حناچی را تکذیب کرده است.

پیروز حناچی شهردار تهران شد

اعضای شورای شهر تهران در جلسه یکصدم پنجمین شورای شهر تهران از میان دو گزینه عباس آخوندی و پیروز حناچی، شهردار جدید را انتخاب کردند. عباس آخوندی ۱۰ رأی و پیروز حناچی ۱۱ رأی را کسب کرد. بر این اساس پیروز حناچی شهردار جدید تهران شد.

پیروز حناچی در دولت اصلاحات معاونت معماری و شهرسازی و دبیر شورای عالی شهرسازی را به عهده داشت و در دولت روحانی نیز  مدتی رئیس مرکز آموزش عالی میراث فرهنگی بود. رسانه‌های اصول‌گرا ادعا کرده بودند که سید محمد خاتمی، رئیس جمهوری اسبق ایران از نامزدی او در انتخابات شهرداری تهران حمایت می‌کند. گفته شده بود که خاتمی اعتقاد دارد که اصلاح‌طلبان می‌بایست نیمی از دولت روحانی و همچنین کل شهرداری تهران را در اختیار داشته باشند. جواد امام، مدیر عامل بنیاد باران اما با انتشار پیامی در توییتر حمایت خاتمی از حناچی را تکذیب کرده است:

«نقل قول‌های صورت گرفته از طرف حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمد خاتمی در خصوص گزینه‌های شهرداری تهران کذب محض است. ایشان نفیا و اثباتا هیچگونه نظری در خصوص انتخاب فرد خاصی نداشته و بارها اعلام نموده‌اند انتخاب شهردار از وظایف شورای محترم شهر می‌باشد.»

کامل تقوی‌نژاد، غلامرضا انصاری و رسول کشت‌پور از دیگر گزینه‌های تصدی شهرداری تهران بودند که از میان‌ آن‌ها کشت‌پور اعلام کرد انصراف می‌دهد.

علی اعطا سخنگوی شورای شهر تهران در جمع خبرنگاران در مورد انتخابات شهردار تهران گفت:

بر اساس قانون امروز مدارک پیروز حناچی به عنوان گزینه شهرداری تهران به وزارت کشور ارسال می‌شود. طبق قانون وزارت کشور ده روز فرصت دارد تا حکم شهردار متنخب شورا را صادر کند. البته در قانون پیش‌بینی شده که اگر به هر دلیلی وزارت کشور ظرف مدت ده روز حکم شهردار منتخب شورا را صادر نکرد موضوع به هیات حل اختلاف ارسال شود. ۴ تا ۵ روز فرصت باقی مانده است و امیدواریم در این فاصله حکم شهردار تهران زده شود. اما اگر لازم باشد سرپرست انتخاب می‌کنیم.»

در دو سالی که از فعالیت شورای شهر تهران می‌گذرد این سومین بار است که شهردار تهران تغییر می‌کند. در اسفند ۹۶ در روز تولد فاطمه زهرا که در تقویم ایرانی روز زن نامیده شده، در مراسمی که به این مناسبت شهرداری تهران برگزار کرده بود چند دختر ایرانی روی صحنه رقصیدند و شادی آفریدند. زمینه‌ای فراهم آمد برای پرونده‌سازی. دادستان کل کشور به دادستان عمومی و انقلاب تهران دستور داد برگزارکنندگان همایش را تحت پیگرد قضایی قرار دهد و محمد علی نجفی اولین شهردار منتخب شورای پنجم به دادستانی احضار شد. او بعد از این ماجرا بلافاصله استعفا داد. محمدعلی افشانی دومین شهردار منتخب شورای پنجم نیز مشمول قانون منع بکارگیری بازنشستگان شد.

بیشتر بخوانید: