حسن نصرالله، رهبر حزب‌الله لبنان در سخنانی گفت که گروهش تسلیم فشارها برای خلع سلاح موشکی نخواهد شد. او همچنین تهدید کرد که اگر متحدان سنی‌اش در دولت جدید سهمی نداشته باشند،‌ حزب‌الله ابایی از بازگشت به نقطه صفر در مذاکرات تشکیل دولت جدید ندارد.

حامیان حسن نصرالله و حزب‌الله لبنان در عاشورای ۲۰۱۸ ـ منبع:‌ AFP

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، نصرالله در سخنانی از طریق ویدئو، شنبه ۱۰ نوامبر / ۱۹ آبان گفت:

«امروز در روز شهدا می‌خواهم تأکید کنم که ما قدرت لبنان را حفظ می‌کنیم،‌ قدرتی که بر مبنای این معادله طلایی است: ارتش، مردم و مقاومت. ما سلاح‌های مقاومت را حفظ می‌کنیم و همه موشک‌های مقاومت را حفظ می‌کنیم.»

محور مقاومت، نامی است که مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی در اشاره به ائتلاف‌شان با نیروهای شبه‌نظامی شیعه تحت حمایت ایران و دولت دمشق به کار می‌برند. این ائتلاف خود را در برابر اسرائیل تعریف می‌کند.

نصرالله در این سخنرانی هشدار داد که تحریم و تهدید تغییری در سیاست حزب‌الله نخواهد داد و از حکومت لبنان نیز خواست به فشارهای بین‌المللی برای خلع سلاح موشکی حزب‌الله تن ندهد.

ایالات متحده آمریکا، اسرائیل و عربستان سعودی از جمله کشورهایی‌اند که در طرح مقابله با نفوذ ایران در منطقه، خواهان خلع سلاح موشکی حزب‌الله هستند. حسن نصرالله به حضور «چند کشور اروپایی» در این کارزار فشار نیز اشاره کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، اسرائیل تهدید کرده که اگر دولت لبنان برای مسئله موشکی حزب‌الله راه‌حلی پیدا نکند، خود دست به اقدام خواهد زد.

پیش از این نیز العربیه مدعی شده بود بنیامین نتانیاهو،‌ نخست‌وزیر اسرائیل از طریق عمان تهدید مشابهی را برای ایران، حامی اصلی حزب‌الله ارسال کرده است.

ایران به ارسال موشک‌ به حزب‌الله و ساختن کارخانه‌های موشک‌سازی برای این گروه متهم شده است.

آخرین درگیری نظامی عمده اسرائیل و حزب‌الله در ۲۰۰۶ رخ داد و با قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت پایان یافت. حزب‌الله لبنان از آن پس با شرکت در جنگ سوریه قدرت نظامی بیشتری یافته است.

نصرالله روز شنبه ادعا کرد که اگر حکومت لبنان تسلیم خواسته خلع سلاح موشکی حزب‌الله شود، «یعنی لبنان هر لحظه در معرض تهدید حمله اسرائیل خواهد بود.»

او گفت حزب‌الله آماده است به هر حمله احتمالی اسرائیل پاسخ دهد.

دردسرهای تشکیل دولت بعدی

حسن نصرالله همچنین خواهان اعطای سهم به متحدان سنی او در ائتلاف ۸ مارس در کابینه دولت جدید شد.

او تهدید کرد که اگر سعد الحریری، نخست‌وزیر مأمور تشکیل دولت با این خواسته موافقت نکند، حزب‌الله از بازگشت به نقطه صفر در مذاکرات تشکیل دولت جدید ابایی ندارد.

سعد الحریری مهم‌ترین سیاستمدار سنی و تحت حمایت غرب و عربستان سعودی است. او گفته به اعضای ۸ مارس که در انتخابات به پارلمان راه یافته‌اند، جایی در کابینه‌اش نخواهد داد.

طبق قانون اساسی لبنان،‌ مقام‌های حکومتی در لبنان بر مبنای مذهب و دین (سنی،‌ شیعه، مسیحی) تقسیم و توزیع می‌شوند.

حزب‌الله و حامیانش ۷۰ کرسی از ۱۲۸ کرسی انتخابات پارلمانی ماه مه سال جاری را از آن خود کردند. آنها از خلع سلاح حزب‌الله حمایت نخواهند کرد.

نصرالله هشدار داد که «ما وقتی از دولت وحدت ملی سخن گفتیم صادق بودیم اما این منطقی و ملی نیست که بگوییم ممنوع است سنی‌های ۸ مارس در دولت لبنان نماینده داشته باشند.»

تفاوت سنی‌های ائتلاف ۸ مارس با ائتلاف ۱۴ مارس به رهبری سعد الحریری در موضع‌گیری نسبت به سوریه است. ائتلاف ۸ مارس در راستای محور مقاومت از موافقان سوریه و حتی موافق حضور نظامی سوریه در لبنان هستند و ائتلاف ۱۴ مارس را مخالفان سوریه تشکیل دادند.

میشل عون، رئیس‌جمهوری لبنان وعده داده که برای این مشکل راه‌حلی پیدا کند.


در همین زمینه