سازمان «عفو بین‌الملل» از بازداشت صدها شهروند عرب در خوزستان ایران پس از حمله به رژه سپاه پاسداران در اهواز خبر داد.

اعتراض شهروندان عرب به نژادپرستی در ورزشگاه الغدیر اهواز، فروردين ۱۳۹۴

این سازمان بین‌المللی مدافع حقوق بشر جمعه دوم نوامبر / ۱۱ آبان در بیانیه‌ای نسبت به «سرکوب گسترده اقلیت عرب اهوازی» هشدار داد و اعلام کرد که بنا به اطلاعات فعالان عرب خارج از کشور، حدود ۶۰۰ تن تا کنون در این موج سرکوب بازداشت شده‌اند.

این سازمان تا کنون هویت ۱۷۸ تن از بازداشت‌شدگان را احراز کرده است. شهروندان عرب شهرها و روستاهای مختلف استان خوزستان از جمله اهواز، حمیدیه، خرمشهر و شوش هدف این «بازداشت‌های خودسرانه»‌‌ قرار داشته اند. دانشجویان، نویسندگان، فعالان سیاسی و فعالان حقوق اقلیت‌ها در میان بازداشت‌شدگان هستند.

بنا به بیانیه عفو بین‌الملل، بازداشت‌شدگان بدون حکم جلب دستگیر می‌شوند،‌ دلیل بازداشت‌شان را نمی‌دانند،‌ و در شرایطی نگهداری می‌شوند که امکان دسترسی به جهان خارج، خانواده یا وکیل را ندارند.

عفو بین‌الملل هشدار داده که این کار مصداق «ناپدیدکردن قهری» است و بازداشت‌شدگان در معرض شکنجه و دیگر رفتارهای بی‌رحمانه قرار داشته‌اند.

گزارش عفو بین‌الملل نهاد مسئول این بازداشت‌ها را وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی با همراهی نیروهای انتظامی و پلیس ضدشورش معرفی کرده است.

موج بازداشت‌ها که «به صورت روزانه ادامه دارند»، پس از حمله تروریستی اهواز آغاز شد. به گفته فلیپ لوتر، مدیر تحقیقات عفو بین‌الملل در بخش خاورمیانه و شمال آفریقا، جمهوری اسلامی این حمله را «دستاویزی» برای سرکوب «هرگونه مخالفتی در استان خوزستان» قرار داده است.

شهروندان اقلیت عرب در ایران با تبعیض و محدودیت‌های متعددی مواجه هستند.

فعالان و گروه‌های حقوق بشری پس از حمله اهواز بارها نسبت به دستگیری‌ خودسرانه فعالان مدنی در خوزستان اعتراض کرده‌اند.

شنبه ۳۱ شهریور ۹۷ در جریان رژه نیروهای مسلح به مناسبت سالگرد شروع جنگ ایران و عراق در شهر اهواز، سربازان و مردم غیرنظامی‌ای که در محل حضور داشتند هدف حمله تروریستی قرار گرفتند. در این حمله  ۲۴ نظامی و غیرنظامی کشته و ۶۸ تن دیگر نیز مجروح شدند.


در همین زمینه