شاه محمود قریشی، وزیر خارجه پاکستان به تهران گفته است که نیروهای امنیتی این کشور تلاش خواهند کرد که ۱۴ مرزبان ربودهشده ایرانی پیدا کنند. مقامات بلندپایه نظامی دو کشور در این عملیات هماهنگ خواهند بود.
در پی ربوده شدن ۱۴ مرزبان ایرانی در استان سیستان و بلوچستان، شاه محمود قریشی، وزیر امور خارجه پاکستان به همتای ایرانی خود محمدجواد ظریف قول داد تا در راه یافتن این مرزبانها تلاش کند.
محمدجواد ظریف روز چهارشنبه ۲۵ مهرماه در گفتوگوی تلفنی با شاه محمود قریشی خواستار اقدام فوری دولت پاکستان در تامین امنیت و سلامت جانی نیروهای ربوده شده در مرز میرجاوه و شناسایی و دستگیری ربایندگان آنها شد.
وزارت خارجه پاکستان گفته است که فرماندهان ارشد نظامی این کشور و ایران در ارتباط تنگاتنگ برای هماهنگی در عملیات جستوجو باقی خواهند ماند.
این تلاشها شامل افزایش نظارت هوایی و استقرار نیروها در منطقه مرزی میشود که حادثه در آن رخ داده است.
بامداد سهشنبه ۲۴ مهر در منطقه صفر مرزی لولکدان سیستان و بلوچستان ۱۴ نفر از نیروهای بسیجی طرح امنیت و هنگ مرزی میرجاوه ربوده شدند. ۷ نفر از این افراد نیروهای بسیج طرح امنیت، ۵ نفر نیروهای هنگ مرزی میرجاوه و ۲ نفر نیروهای اطلاعات سپاه پاسداران هستند.
جیشالعدل با صدور اطلاعیهای در شبکههای اجتماعی مسئولیت این حمله را پذیرفت.
ساعتی بعد از حمله به مرزبانان، قرارگاه قدس سپاه پاسداران با انتشار اطلاعیهای «خیانت عامل یا عوامل نفوذی» را علت این حادثه معرفی کرد. سپاه در این بیانیه میگوید «فریب و تطمیع» سبب شد که عامل یا عوامل نفوذی دست به «خیانت و تبانی» بزنند و این آدمربایی صورت بگیرد.
سپاه پاسداران همچنین از دولت پاکستان خواست تا «با اشرار و تروریستها» به طور جدی مقابله و به سرعت نسبت به آزادی و تحویل مرزبانان اقدام کند».
عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور ایران نیز در نامهای به همتای پاکستانی خود شهریار آفریدی خواستار «اهتمام و توجه ویژه دولت پاکستان به تعهدات امنیتی خود در جلوگیری از تحرکات اشرار از خاک این کشور در حمله به پاسگاههای مرزی و تجاوز به حریم جمهوری اسلامی ایران شد».
ایران تاکنون چند بار از پاکستان بهدلیل ناامنی در مرزهای خود توضیح خواسته است. جمهوری اسلامی معتقد است که گروههای مسلح از پاکستان وارد خاک ایران میشوند، دست به عملیات تروریستی میزنند و سپس به پاکستان بازمیگردند. عمران خان، نخستوزیر جدید پاکستان خواهان روابط خوب با ایران شده است.
استان سیستان و بلوچستان در سه دهه گذشته محل درگیری نیروهای نظامی جمهوری اسلامی و مخالفان بوده است. در سالهای اخیر مناطق جنوب شرقی ایران و هممرز با پاکستان، شاهد رویدادهای خشونتباری بوده و مسئولیت برخی از ترورها، انفجارها و عملیات نظامی را گروههایی چون جندالله و جیشالعدل به عهده گرفتهاند.
جندالله و جیشالعدل خود را مدافع حقوق ملی و مذهبی قوم بلوچ و اهل سنت در استان سیستان و بلوچستان اعلام کردند.
بیشتر بخوانید: