وزارت خزانهداری آمریکا یک شبکه بانکی در ایران با سرمایه چند میلیارد دلاری، گروه شرکتهای فولاد مبارکه اصفهان که یکی از بزرگترین واحدهای صنعتی ایران است، شرکت تراکتورسازی ایران و همچنین بنیاد تعاون بسیج را تحت تحریم اقتصادی قرار داد.
دو هفته قبل از تحریم نفتی ایران در ۴ نوامبر/ ۱۳ آبان وزارت خزانهداری آمریکا با انتشار بیانیهای اعلام کرد که بانکهای ملت، مهر اقتصاد و پارسیان و شرکت فولاد مبارکه اصفهان را در فهرست تحریمهای ایالات متحده قرار داده است.
وزارت خزانهداری آمریکا اعلام کرده که به دلیل حمایت این موسسات مالی با سرمایه چند میلیارد دلاری از نیروهای شبهنظامی ایران آنها را تحت تحریم اقتصادی قرار داده است.
شرکت فولاد اصفهان، یکی از بزرگترین واحد صنعتی در ایران است. گروه شرکتهای فولاد مبارکه اصفهان مواد اولیه بیش از ۳۰۰۰ کارخانه و کارگاه تولیدی کشور در صنایع لوله و پروفیل، نفت و گاز و پتروشیمی، خودرو، موتورهای الکتریکی، لوازم خانگی، فلزی سبک و سنگین، ساختمانی، غذایی، کشتیسازی و سازههای دریایی و… را تأمین میکند.
علاوه بر این وزارت خزانهداری آمریکا بنیاد تعاون بسیج را نیز در فهرست تحریمهای اقتصادی قرار داده است.
بنیاد تعاون بسیج دارای چندین شرکت است: «جوان سیر ایثار» در زمینه ساماندهی حمل و نقل زمینی، بینالمللی، خدمات هوایی، سیاحتی و زیارتی فعالیت میکند. «ریل ترابر سبا» در بخش حمل ونقل ریلی فعالیت میکند و صاحب واگنهای قطار است. «مؤسسه علمی رزمندگان» و «شرکت حسابرسی کوثر» از دیگر شرکتهای زیر مجموعه بنیاد تعاون بسیج است و کل این موسسه هم در تملک سپاه پاسداران قرار دارد.
استیو منوچین، وزیر خزانهداری آمریکا با انتشار بیانیهای اعلام کرده:
«این شبکه گسترده، ساختارهای مالی مورد نیاز بسیج برای به کارگیری، آموزش و تعلیم مذهبی کودکان سرباز را فراهم میکند با این هدف که تحت نظارت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی وارد امور نظامیشوند.»
شرکت سرمایهگذاری اندیشه مهرآوران، گروه بهمن، شرکت تولید زینک بندرعباس، شرکت کالسیمین، شرکت تراکتورسازی ایران، شرکت توسعه معادن زینک ایران، شرکت سرمایهگذاری نگین ساحل رویال، شرکت کاتالیست شیمیایی پارسیان، شرکت ذوب زینک قشم، بانک سینا، شرکت سرمایهگذاری طبیعتگردان آتیه ایرانیان، شرکت سرمایهگذاری تکتار، شرکت مهندسی تکنوتار، شرکت اسیدسازی زنجان از دیگر مؤسساتیاند که آمریکا سهشنبه ۱۶ اکتبر/ ۲۴ مهر آنها را تحت تحریم قرار داد.
دیوان بینالمللی دادگستری لاهه چهارشنبه ۳ اکتبر / ۱۱ مهر حکم موقت خود در مورد دادخواست ایران برای لغو تحریمهای واشنگتن علیه تهران را صادر کرد. بر اساس این حکم، دادگاه لاهه از آمریکا خواست که تا نهایی شدن رسیدگی به این پرونده، از اعمال تحریمهای جدید علیه ایران خودداری کند. در همان روز وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد که ایالات متحده در واکنش به حکم دیوان بینالمللی دادگستری لاهه به نفع ایران از پیمان مودت بین دو کشور خارج میشود.
بیشتر بخوانید:
آزادی، هزینه هایی دارد که باید پرداخت کرد ! با لطف حاکمین و مجانی بدست نمی آید. تحریم و ایجاد نارضایتی در میان مردم ، کم هزینه ترین روش برای تغییر و دگرگونی در شکل و شمایل رژیم در ایران است.
ایراندوست / 18 October 2018