خبرگزاری میزان، به نقل از روابط عمومی قوه قضاییه اعلام کرده که صادق لاریجانی، رییس قوه قضائیه با صدور بخشنامهای به دادگستریهای سراسر ایران دستور داده تا بدون نوبت به درخواست تعدیل «مهلت تأدیه مهریهها رسیدگی کنند تا از زندانی شدن مردان جلوگیری شود.»
لاریجانی در بخشنامه خود با اشاره به برخی گزارشها درباره اینکه تعدادی از محکومین تأدیه مهریه بر اساس تعداد سکه طلای تعیین شده به علت افزایش غیر متعارف قیمت آن توان پرداخت را نداشته و به همین جهت در اجرای قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی به زندان معرفی میشوند، نوشته ترتیبی اتخاذ شود تا دادگاهها به صورت خارج از نوبت و بدون تعیین وقت رسیدگی نسبت به درخواست تعدیل که از سوی زوج تقدیم میشودد رسیدگی و مهلتهای تأدیه سکه را متناسب با وضعیت مالی محکومٌ علیه افزایش داده تا بدین ترتیب از زندانی شدن آنان جلوگیری به عمل آید.
سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس ایران هم گفته بود نمایندگان به دنبال «حذف حبس و زندانی شدن افراد» در قانون مهریه هستند.
هفته گذشته هم چهارمین نشست بررسی و اصلاح قانون مهریه در ایران، با حضور نمایندگان مجلس، مدیرعامل و نمایندگان ستاد دیه کشور و نماینده سازمان زندانها در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس برگزار شد.
موضوع مهریه سالهاست تبدیل به یک معضل برای قوه قضاییه، مردان و زنان ایرانی شده. آمار زنانی که مجبورند برای اعمال فشار بر مردان مهریه را ابزار قرار دهند و آمار مردانی که به دلیل ناتوانی در پرداخت مهریه به زندان میافتند، بالاست.
راهحلهای یکجانبه و یک خطی مثل حذف کامل مهریه از نهاد ازدواج در ایران و زندانی نکردن مردان به دلیل ناتوانی در پرداخت مهریه تاکنون جواب قطعی این ماجرا نبوده است.
نوسانات بازار ارز و بالا رفتن قیمت طلا و سکه، مشکلات مردان را در پرداخت مهریه زنان بیشتر کرده است.
اصلاح قانون مهریه هر چند برای زندانیان مهریه میتواند خبر مسرتبخشی باشد اما اگر اصلاح آن به شکل درستی انجام نشود و تنها به دنبال استیفای حقوق مردان باشد، میتواند به تضییع حقوق زنان منجر شود و مشکلات بیشتری ایجاد کند.
در شرایط فعلی، عموم زنان حتی با وجود اشتغال و داشتن درآمد، مانند زنان سنتی و غیر مستقل، همه درآمد خود را در زندگی مشترک صرف میکنند و در صورت طلاق، ناگهان تمام اتکای خود را از دست میدهند و قانونی هم برای تقسیم اموال بعد از طلاق وجود ندارد که از آنها حمایت کند.
حبسزدایی از زندانیان مهریه: حقوق زنان چه میشود؟
این قوانین شرعی ج.ا هرگز جوابگوی مشکلات روز جامعه نبوده و نیست.
ما ایرانیان مات و حیران ماندهایم که مثلاً قوانین غربی که در این زمینهها خوب جواب دادهاند چرا نباید ملاک عمل قرار گیرند! مگر انتخابات و ریاست جمهوری و مجلس و سایر قوانین متمدن غربی که هر از گاهی به کمک ج.ا آمده تا از مخمصههای تاریخی بگریزد چه مشکلی دارند؟ چرا نباید از تجارب دیگران استفاده کرد؟ چرا باید از نو چرخ ساخته شود؟!!
هموطن / 16 October 2018
همینجوری که از اسمش مشخصه ، زندگی مشترک ،
چرا باید مردم موظف باشه تضمین بده ،پس نقش زن چیه !!!؟
تا زمانی که چیزی به اسم مهریه تو قانون کشور ما هست ،خانمها نباید طلب حق برابر کنن
محمد / 29 May 2019