پزشکان بدون مرز پنجشنبه ۱۱ اکتبر/ ۱۹ مهر با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرده‌اند که پناهجویانی که به حکم دولت استرالیا به اردوگاه نائورو تبعید شده‌اند، به سبب نبود امکانات کافی از وضع روحی نامناسبی برخوردارند، بسیاری از آن‌ها به فکر خودکشی افتاده‌اند و کودکان هم امید خود به زندگی را از دست داده‌اند.

پنجشنبه ۱۱ اکتبر/ ۱۹ مهر: پل مک‌فان، مدیر پزشکان بدون مرز در نشست خبری سیدنی

جمهوری نائورو هفته گذشته پزشکان بدون مرز را از این جزیره اخراج کرد و به این ترتیب به درمان رایگان پناهجویان ساکن کمپ های پناهجویی و ساکنان بومی این جزیره که خارج از خاک استرالیا قرار دارد، بدون هیچ مقدمه‌ای خاتمه داد.

ایالات متحده آمریکا تصمیم گرفته است ۲۵۰۰ پناهجوی دیگر را به جزیره نائورو بفرستد و در آنجا اسکان دهد. دولت استرالیا پنج سال قبل تصمیم گرفت پناهجویانی را که با قایق خود را به سواحل این کشور می‌رسانند در اردوگاه‌های پناهجویی نائورو خارج از خاک استرالیا اسکان دهد و با این تمهید مانع از آن شود که این پناهجویان شهروندی استرالیا را به دست آورند.

پزشکان بدون مرز در سیدنی به خبرنگاران گفته‌اند که مهم‌ترین فعالیت آنان در کمپ‌های پناهجویی در جزیره نائورو درمان افسردگی پناهجویان بوده است. دست‌کم ۷۸ پناهجو در این اردوگاه‌ها در آستانه خودکشی قرار دارند، به فکر خودکشی هستند و یا به خودزنی روی آورده‌اند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس پل مک‌فان، مدیر پزشکان بدون مرز مستقر در استرالیا در جمع خبرنگاران در سیندنی گفته است:

«پنج سال بلاتکلیفی سبب شده که وضع روحی پناهجویان و سلامت روانی آنان به خطر بیفتد. جدا کردن خانواده‌ها، انتقال مردها و زنان و کودکان به جزیره‌ای دورافتاده بدون امکانات کافی یک عمل ظالمانه و غیر انسانی‌ست.»

به گفته مک‌فان دولت استرالیا با اینگونه اقدامات در پی در هم شکستن اراده پناهجویان و از بین بردن هرگونه چشم‌اندازی از امید در زندگی آنان است.

مک‌فان به خبرنگاران گفته است بسیاری از کودکان پناهجو نه دیگر غذا می‌خورند، نه آب می‌نوشند و نه حتی می‌توانند حرف بزنند. آن‌ها نومید و مبهوت هستند.

در خرداد سال جاری یک پناهجوی ایرانی که همراه با همسر، مادر بیمار و برادر ۱۲ ساله‌اش در اردوگاه پناهجویی  نائورو زندگی می‌کرد، خودکشی کرد. مرداد ۹۶ نیز رییس پلیس مانوس کشته شدن حامد شمشیرپور، پناهنده ۳۱ ساله ایرانی را که در بیش از یک سال اخیر از بیماری حاد روانی رنج می‌برد، تایید کرد. در همان سال یک مرد ایرانی دیگر که با دختر هشت‌ساله‌اش در اردوگاه به سر می‌برد، به خاطر تلاش برای خودکشی در نائورو به ۱۵۵ دلار جریمه نقدی محکوم شد. به گفته حکومت نائورو، این جریمه برای «بازداشتن دیگران علیه آسیب‌زدن به خود» مقرر شده بود.

پزشکان بدون مرز سال گذشته فعالیت خود در جزیره نائورو را آغاز کردند.

بیشتر بخوانید: