وکیل نسرین ستوده از قاضی محمد مقیسه، رئیس شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به دادسرای انتظامی قضات شکایت کرد. این شعبه دادگاه انقلاب مسئول رسیدگی به پرونده نسرین ستوده، فعال شناخته شده حقوق بشر و وکیل دادگستری است.

عکس از آرشیو، نسرین ستوده در زندان

پیام درفشان، وکیل نسرین ستوده درباره علت این شکایت به خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی (ایرنا) گفت:

«صدور حکم خارج از کیفرخواست موضوع مواد ۲۸۲،۳۳۵ و ۳۴۱ قانون آیین دادرسی کیفری، عدم رعایت بی طرفی موضوع مواد دو و سه قانون آیین دادرسی کیفری، بازداشت غیرقانونی بر خلاف اصل ۳۲ قانون اساسی و ماده ۱۶۸ قانون آیین دادرسی کیفری و تخلفات عدیده ارتکابی، علت شکایت موکلش علیه قاضی پرونده بوده است».

به شهادت زندانیان سیاسی دهه شصت، قاضی محمد مقیسه در آن زمان بازجو بوده و با نام مستعار ناصریان شناخته می‌شده است.

مقیسه که اکنون ریاست شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب را بر عهده دارد علاوه بر اتهام تبلیغ علیه نظام و اهانت به رهبر جمهوری اسلامی، ستوده را به جاسوسی هم متهم کرده است. نسرین ستوده نیز که فرایند دادرسی و بازداشت خود را ناعادلانه می‌داند، از روز سوم شهریور اعتصاب غذا کرد. ستوده اکنون در شرایط جسمی بدی به سر می‌برد.

نسرین ستوده ۲۳ خرداد بازداشت شده بود. به گفته پیام درخشان، وکیل نسرین ستوده، او به خاطر محکومیت به پنج سال حبس با اتهام جاسوسی که در کیفرخواست او وجود ندارد، همچنین شکایت بازپرس دادسرای کاشان و صدور قرار بازداشت از سوی شعبه دوم بازپرسی در زندان است.

پیش از این، رضا خندان، همسر نسرین ستوده که خود نیز در حال حاضر در بازداشت به سر می‌برد، گفته بود مصادیق اتهامات او در دادگاهی که به طور غیابی تشکیل و منجر به پنج سال حکم حبس شده شامل موارد متعددی است، از جمله تحصن مقابل کانون وکلا، باز کردن صفحه فیسبوک، مصاحبه با رسانه‌های مختلف، ملاقات‌های محرمانه با دیپلمات‌های سفارتخانه‌های خارجی در تهران، عضویت در لگام (کمپین لغو گام به گام اعدام)، صدور بیانیه‌هایی در دفاع از محکومین نفاق و گروهک القاعده، حضور در اغتشاش دراویش.

«پرونده برای رسیدگی به شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب ارسال می‌شود و دادگاه در تاریخ ۱۲ شهریور سال ۹۵ به تشکیل جلسه دادرسی اقدام کرده و بنابر محتویات دادنامه صادره، بر خلاف کیفرخواست بزه انتسابی را مشمول ماده ۵۱۰ قانون مجازات اسلامی دانسته و موکل را به تحمل ۵ سال حبس محکوم کرده است».

نسرین ستوده در ماه‌های گذشته وکالت دختران خیابان انقلاب را به عهده داشت و شکایت بازپرس یکی از پرونده‌های دختران انقلاب به عنوان دلیل بازداشت نسرین ستوده ذکر می‌شد.

این وکیل دادگستری، پیش از این در ۱۳ شهریورماه ۱۳۸۹ بازداشت و به ۱۱ سال حبس تعزیری، ۲۰ سال محرومیت از وکالت و ۲۰ سال ممنوعیت از خروج از کشور، محکوم شده بود. در دادگاه تجدیدنظر حکم این فعال حقوق بشر به شش سال حبس تعزیری و ۱۰ سال محرومیت از شغل وکالت کاهش یافت.

او  در سال ۱۳۹۲ پس از گذراندن سه سال از مدت محکومیتش از زندان آزاد شد. پس از آزادی در روز ۲۶ مهر ۱۳۹۳ شعبه دوم دادگاه انتظامی وکلا حکم محرومیت سه ساله نسرین ستوده از وکالت را صادر کرد و او از صبح روز ۲۹ مهر همان سال در مقابل کانون وکلا تحصن کرد و مدت‌ها به این تحصن ادامه داد. این تحصن منجر به تمدید پروانه‌ وکالت او شد.

پی‌نوشت

امروز، یکشنبه ۸ مهر، بستگان نسرین ستوده به ملاقات او رفتند، اما به آنان امکان ملاقات ندادند. به نسرین ستوده هم خبر ندادند که ملاقات دارد اما به او اجازه نمی‌دهند. همبندی‌های نسرین ستوده می‌گویند که وضع او خطرناک است. به شدت لاغر شده و فشار خونش افت کرده است. توان بالا رفتن از پله را ندارد و برای حرکت نیاز به یاری همبندانش دارد.


در همین زمینه